15/10/2020

Γ. Γεραπετρίτης: Στα έξι μίλια η κόκκινη γραμμή

Eρωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι "έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ.".
"Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά. Η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς τη Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις και από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο Ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στη Μεσόγειο. Το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι. Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με την γνήσια συζήτηση και με το διεθνές δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε".

https://www.kathimerini.gr/politics/561117139/g-gerapetritis-i-kokkini-grammi-einai-ta-ethnika-chorika-ydata/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΜΟΥ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ. ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΩΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΩΝ Ν.Μ ΣΤΑ 12. ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ/ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ/ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΟΛΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ-ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ..."ΤΙΜΙΑ ΗΤΤΑ", (ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.
Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΨΟΦΟΔΕΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. (Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ). ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΑΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟΥ.

6 comments :

  1. Σύμφωνα με την μελέτη προς την ΕΕ "STUDY ON THE FEASIBILITY OF ESTABLISHING A MECHANISM FOR THE RELOCATION OF BENEFICIARIES OF INTERNATIONAL PROTECTION" στον πίνακα της σελ. 112 του κειμενογράφου, για κάθε χώρα μέλος της ΕΕ (27 EU Member states) η χωρητικότητα του πληθυσμού (της) υπολογίζεται στο όριο πυκνότητας (Population capacity calculated at density threshold) και κατά συνέπεια ο διαθέσιμος δυνατός κατοικήσιμος χώρος για την Ελλάδα (και με αλλοδαπούς) υπολογίζεται στους 120.785.260 κατοίκους:

    "... purpose of this study is to provide the European Commission with detailed information about the financial, political and legal implications of relocationof beneficiaries of international protection.The scope of the study covers the financial, political and legal implications of relocation of refugees1, subsidiary protection beneficiaries and/or asylum seekers.Moreover, the purpose is also to examine other options available to better foster solidarity between Member States for the management of ASYLUM FLOWS...."
    .....
    "...One aspect that has been highlighted is the way in which Member States can show solidarity towards each other in cases where a Member State is under specific and disproportionate asylum pressure. A possible way TO SUPPORT THE relocation of beneficiaries of international protection from such Member States to others...."

    https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs/pdf/final_report_relocation_of_refugees_en.pdf

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ "ΤΙΜΙΑ ΗΤΤΑ".
    Ο ΕΡΝΤΟ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ, ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΕΝΔΟΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΥΤΗΣ. ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ!
    ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΥΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΤΕ:
    "ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ"

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
      Ο ΕΡΝΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΧΩΡΟΙ.
      ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ" ΚΑΙ "ΘΕΟΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠ' ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!
      ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!

      "Ποια «κόκκινη γραμμή» στα 6 ν.μ.: Παραβιάστηκαν 2108 φορές τα Ε.Χ.Υ. των 6 ν.μ. από τους Τούρκους μέχρι τον Αύγουστο"
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/926108_poia-kokkini-grammi-sta-6-nm-2108-fores-paraviastikan-ta-ehy

      IsR Prepotency και λοιποί Αντιεξουσιαστές θα πείτε κανά σχόλιο ή καμμιά καταδίκη και για τους Τουρκους Εθνικιστές (φασίστες κατά το λεξιλόγιο σας), ή απλά τ' αφεντικά σας σας είπαν να βλέπετε μόνο "Χρυσαυγίτες";

      Delete
    2. ΕΧΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ IsR Prepotency ΑΠΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ. ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ.

      Delete
  3. Με λύπη δε και ανησυχία διάβασα τον διορισμό του Θάνου Ντόκου ως Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας. Είχε παραιτηθεί από αναπληρωτής διότι είχε εκφραστεί υπέρ της συνεκμετάλλευσης. Τώρα ανένηψε; Ενας Απόστολος του Μαρασμού, ένα λαμπραντόρ με λαμπρές ακαδημαϊκές περγαμηνές, που όμως είναι σαν του αδερφού μου: μόλις πλησιάσει ξένος στην πόρτα, ξαπλώνει και δείχνει την κοιλιά του. Αφού σκέφτομαι να του πάρω ταμπέλα για την πόρτα «Προσοχή, ο σκύλος γλείφει!». Θα πάρω και άλλη μία για τον Κυριάκο. Μπείτε στην σελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και δείτε τους χορηγούς. Μεταξύ αυτών η αγγλική και η γερμανική πρεσβεία. Λέτε να βλέπουν αποτροπή και να βάζουν τα λεφτά τους;

    Δείτε τι έχουν πει κατά καιρούς τα μέλη του Ινστιτούτου αυτού και τι έχει πει και γράψει ο Ντόκος. Δικαίωμά του να τα πιστεύει, να έχει μόνο όπισθεν, να θέλει συνεκμετάλλευση, να αντιτίθεται σε μια δυναμική ελληνογαλλική συμμαχία, να είναι υπέρ της «Βόρειας Μακεδονίας», δικαίωμά του να χορεύει καρσιλαμά, να κάνεις τούμπες, όχι όμως οι ιδέες του και οι επιθυμίες του να είναι πολιτική της πατρίδας. Τη βλάπτουν.

    Αλλά ας μη γίνονται μισές δουλειές. Βάλτε και τον Πέτρο Κωνσταντίνου σύμβουλο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Να τους κάνουμε σετ.

    Φαήλος Κρανιδιώτης

    https://www.newsbreak.gr/apopseis/136532/erchetai-i-ora-tis-alitheias/

    ReplyDelete
  4. «Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα», επανέλαβε και σήμερα η Φώφη Γεννηματά καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να ανακαλέσουν δηλώσεις τους για χωρικά ύδατα στα 6 μίλια.

    Η κ. Γεννηματά επισήμανε πως «δηλώσεις υπουργών που προσδιορίζουν κόκκινη γραμμή της χώρας στα έξι ναυτικά μίλια -ενώ είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια όποτε το θελήσουμε- είναι απαράδεκτες. Πρέπει να υπάρξει άμεση, δημόσια διόρθωσή τους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό»

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    ReplyDelete