13/09/2020

Τα σούργελα της Ν.Δ κατέθεσαν προς διαβούλευση σχέδιο νόμου που επικαλείται προς εφαρμογή ποινικές διατάξεις που... έχουν καταργηθεί από τους κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ

"Παρατηρείται το ευτράπελο φαινόμενο το νέο σχέδιο νόμου να επικαλείται προς εφαρμογή ποινικές διατάξεις που έχουν καταργηθεί.
Δικαιολογώ τους συντάκτες του σχεδίου νόμου, γιατί κανείς πολίτης που έχει στοιχειώδη αντίληψη εννοιών δικαίου δεν μπορεί να διανοηθεί, ότι στην έννομη μας τάξη λείπουν οι έννοιες υπότροπος ή καθ’ έξη εγκληματίας. Πολλοί νομικοί μεταξύ των οποίων και εγώ με πέντε άρθρα ζητήσαμε την κατάργηση του νέου Π.Κ. και την επαναφορά του παλιού Π.Κ., αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης με φειδώ, που δεν την κατανοώ, τροποποίησε ελάχιστα άρθρα του νέου Π.Κ. και δεν ρύθμισε βασικές διατάξεις όπως της ποινικής αντιμετώπισης των υπότροπων και καθ’ έξη εγκληματιών, οι οποίοι τιμωρούνται πλέον ως κοινοί εγκληματίες χωρίς τους επιβαρυντικούς χαρακτηρισμούς. Νομίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να εξέλθει της θερινής ραστώνης επιεικώς και να προτείνει τάχιστα την εκ νέου θέσπιση των παραπάνω άρθρων του Π.Κ, γιατί είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν στην ελληνική έννομη τάξη οι έννοιες του υπότροπου ή του καθ’ έξη εγκληματία που αποτελούν άλλωστε και κοινοτική οδηγία κατά τα παραπάνω."

Λ. Ρακιντζής [Αρεοπαγίτης ε.τ.]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: https://www.capital.gr/arthra/3479506/i-exafanisi-ton-upotropon-egklimation

Δεν έχετε καταλάβει ότι
  • το θέμα δεν είναι να φύγει ένας Μαλάκας από ένα ριάλιτι αλλά εσείς μπροστά από τις τηλεοράσεις
  • παράγουμε περισσότερους ΜΑΛΑΚΕΣ από όσους μπορούμε να γαμωσταυρίσουμε!...

https://dia-kosmos.blogspot.com/2020/09/blog-post_69.html

No comments :

Post a Comment