05/08/2020

Πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή του ατρακτιδίου Legion σε F-16 της Αμερικανικής Αεροπορίας

Η 85η Μοίρα Δοκιμών και Αξιολόγησης της Αμερικανικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή του προηγμένου ατρακτιδίου Legion σε μαχητικό αεροσκάφος F-16 και σε περιβάλλον άρνησης χρήσης του ραντάρ.

Το Legion είναι ένας παθητικός αισθητήρας πολλαπλών λειτουργιών, ο οποίος υποστηρίζει τις διαδικασίες στόχευσης σε περιβάλλον άρνησης χρήσης ραντάρ. Το βασικό σύστημα που ενσωματώνει είναι ο αισθητήρα IRST21 (Infra-Red Search & Track 21), ο οποίος σε συνδυασμό με προηγμένο επεξεργαστή επιτυγχάνει υψηλής πιστότητας ανίχνευση και παρακολούθηση εναέριων στόχων. Παράλληλα η εικόνα του Legion μπορεί να διαβιβαστεί σε άλλες φίλιες δυνάμεις μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16.  Επίσης, μπορεί να εκτελεί έρευνα αέρος-αέρος ανεξάρτητα ή ταυτόχρονα με το ραντάρ του αεροσκάφους, να ανακαλύπτει στόχους και αυτοί οι στόχοι να πλήττονται από το αεροσκάφος χωρίς να έχουν κάποια ένδειξη προειδοποίησης επερχόμενης απειλής (παθητική λειτουργία).

Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα του Legion είναι η κοινή αρχιτεκτονική διασύνδεσης που ενσωματώνει, κάτι που του επιτρέπει να εναλλάσσεται ως φορτίο από αεροσκάφος σε αεροσκάφος χωρίς επιπρόσθετες απαιτήσεις πιστοποίησης.

https://defencereview.gr/proti-epicheirisiaki-dokimi-toy-atrak/

No comments :

Post a Comment