11/08/2020

Το Ισραήλ βάζει την Τουρκία στο “κόλπο” με αγωγό φυσικού αερίου;

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ "ΚΟΛΠΟ". ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΡΘΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΖΕΡΩΝ.
Η ΔΙΑΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ "EAST MED". ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ.  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΞΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας υποβρύχιος αγωγός που συνδέει το τεράστιο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ισραήλ (Λεβιάθαν) με την Τουρκία θα μπορούσε να κατασκευαστεί εντός τεσσάρων ετών, δήλωσε την Πέμπτη ένας από τους εταίρους του έργου. Το Ισραήλ έχει επιδιώξει αρκετές περιφερειακές εξαγωγικές συμφωνίες για τα νέα αποθέματα φυσικού αερίου και ο όμιλος Λεβιάθαν προχωρά με αναπτυξιακά σχέδια από τότε που έλαβε την τελική επενδυτική απόφασή του ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Ο Γιόσι Αμπού, διευθύνων σύμβουλος της Delek Drilling και της Avner Oil, δήλωσε ότι ένας νέος αγωγός μήκους 500 χιλιομέτρων (300 μιλίων) θα μπορούσε να εφοδιάσει με αέριο την Τουρκία μέχρι το τέλος του 2020, περίπου ένα χρόνο μετά την ηλεκτρονική σύνδεσή του στην ισραηλινή αγορά. “Αυτός είναι ο στόχος”, δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.defence-point.gr/news/to-israil-vazei-tin-toyrkia-sto-quot-kolpo-quot-me-agogo-fysikoy-aerioy

No comments :

Post a Comment