07/07/2020

Νέα στοιχεία για το πειραματικό πυροβόλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) που αναπτύσσουν αποκάλυψαν οι ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες.

Οι δοκιμές του όπλου ξεκίνησαν το 2015 και η τελευταία βολή πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη με το σύστημα να πετυχαίνει το στόχο του στον αέρα σε απόσταση 7-8 χλμ. Το μέγιστο βεληνεκές του όπλου σε αυτήν τη φάση είναι 10 χλμ., ανέφερε πηγή της ρωσικής βιομηχανίας προσθέτοντας πως αρχικά το βεληνεκές αυτών των όπλων είχε υπολογιστεί στα 1 με 2 χλμ.Το πρακτορείο TASS ανέφερε πως το βεληνεκές των όπλων EMP “φτάνει τα 10 χλμ.” και μπορούν να αναχαιτίσουν στόχους στον αέρα “καίγοντας τους μηχανισμούς τους” με μια βολή που διαρκεί κλάσμα του δευτερολέπτου και φτάνει στο στόχο σχεδόν στιγμιαία ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός.

Το νέο όπλο δοκιμάστηκε τόσο εναντίον στόχων στο έδαφος όσο και στον αέρα και αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Τα αποτελέσματα του όπλου EMP είναι καλά αλλά το βασικό του μειονέκτημα είναι πως καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας κατά τη βολή. Ως αποτέλεσμα είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί μια κινητή μορφή του συστήματος.

Τα όπλα Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού δεν πρέπει να συγχέονται με τα Ραδιο-Ηλεκτρονικά Οπλικά Συστήματα. Ενώ τα δεύτερα μπλοκάρουν την επικοινωνία των ηλεκτρονικών από αποστάσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων, είναι λιγότερο ισχυρά και δεν καταστρέφουν τον εξοπλισμό των οχημάτων ή αεροσκαφών. Αντίθετα, τα πυροβόλα EMP καταστρέφουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό πέραν επισκευής.

https://www.ptisidiastima.com/emp-russia-new-details/

No comments :

Post a Comment