19/05/2020

Λιβύη: Η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης κατέλαβε σημαντική στρατιωτική βάση - Στα χέρια των Τούρκων ρωσικά συστήματα αεράμυνας ; - Αποστολή ρωσικών μαχητικών στον Χαφτάρ

Η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη ανέλαβε τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Αλ Ουατίγια- η οποία έχει στρατηγική θέση στην πορεία των συγκρούσεων στη δυτική περιοχή, την αυγή στις 18 Μαΐου. Η αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια είναι μια ισχυρή στρατηγικής και στρατιωτικής σημασίας στη διάρκεια της σύγκρουσης στη δυτική Λιβύη, λόγω του γεωγραφικού χώρου στον οποίο βρίσκεται. Η στρατιωτική βάση θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, ειδικά επειδή δίνει τη δυνατότητα στις δυνάμεις που την κατέχουν να ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Λιβύης και ακόμη την ίδια την πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Μουσταφά Αλ Μουτζάι, επιβεβαίωσε, ότι οι δυνάμεις τους ελέγχουν ολόκληρη τη βάση του Αλ Ουατίγια, ενώ ο εθνικός στρατός της Λιβύης δεν σχολίασε μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης σχετικά με τα γεγονότα και τις δηλώσεις που ανέφερε η κυβέρνησης της ‘εθνικής ισλαμικής κοινωνίας’ του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Από την πλευρά του, ο συνταγματάρχης Μίφτα Χάμζα , ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Λιβύης, δήλωσε ότι η πτώση της βάσης Αλ Ουατίγια είναι ένα σημαντικό κέρδος για την κυβέρνηση της Τρίπολης και ένα μεγάλο ηθικό πλήγμα για την άλλη πλευρά, την οποία χαρακτήρισε ως ‘πολιτοφυλακές του Χαφτάρ’. Ο Χάμζα πιστευει ότι ο έλεγχος της βάσης Αλ Ουατίγια από την κυβέρνηση του Σάρατζ είναι η αρχή του τέλους και η κατάρρευση της δημοτικότητας του Χαλίφα Χαφτάρ και ότι η φωνή της αντιπολίτευσης θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

The Hellenic Information Team

Από περιοχές και συνοικίες της Τρίπολης υπαναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), εν μέσω της συνεχιζόμενης εμφύλιας διαμάχης στη χώρα της βόρειας Αφρικής. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα στρατεύματα του LNA έχασαν ένα από τα κύρια οχυρά στη λιβυκή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν σε οπισθοχώρηση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του LNA, η υπαναχώρηση οφείλεται σε «αναπροσαρμογή των θέσεων μάχης, με στόχο την απεμπλοκή από ορισμένες πολυσύχναστες κατοικημένες περιοχές».

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ: Βίντεο&φωτο από την κατάληψη της αεροπορικής βάσης

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φετχί Μπασαγα δήλωσε πως η Ρωσία έστειλε τουλάχιστον οκτώ πολεμικά αεροσκάφη στον Χαφταρ.Ο Φετχί Μπασαγα μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε πως η Ρωσία μετέφερε 6 αεροσκάφη Mig-29 και 2 Su-24 από την βάση της Χμειμ στην Συρία, προς τις παράνομες Ένοπλες Δυνάμεις του ηγέτη Χαλίφα Χαφταρ στον νότο της χώρας. Σχετικά με το θέμα η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει κάνει κάποια δήλωση. Σύμφωνα με την είδηση προς τις αεροπορικές δυνάμεις του Χαφταρ ειπώθηκε πως θα αρχίσει ” Η μεγαλύτερη αεροπορική επιχείρηση κατά τουρκικών στόχων στην ιστορία της Λιβύης”. Ο στρατός της Λιβύης κατά τις τελευταίες 24 ώρες με τα ένοπλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τις μονάδες του πυροβολικού πέτυχαν να καταστρέψουν συνολικά πέντε αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir.

https://tourkikanea.gr/recent/haftar-27/

Οι ΗΠΑ μετά από αυτήν την επιτυχία της Τουρκίας έχουν στα χέρια τους ως προς τεχνική ανάλυση:
  • Δύο Ρωσικά Αντιαεροπορικά Συστήματα Pantsir, συμπεριλαμβανομένων των radar και των βλημάτων, Αντιβαλλιστικά Συστήματα S-400 άνευ radar.
  • Εννέα Κινεζικά UAV MALE Wing Loong, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων τους (είδη: Sky Saker, Pterosaur I, GJ-1, Wing Loong ID)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://infognomonpolitics.gr/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ, ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΡΩΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΓΕΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ, ΠΩΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ (ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ) ΠΩΣ ΤΑ Η.Α.Ε, ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ. ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΑΤΖ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  UAE arming Libyan warlord using covert flights, United Nations panel concludes

No comments :

Post a Comment