15/03/2020

Βέλγιο: Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γάνδης και του Φλαμανδικού Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας αναπτύσσουν δυνητική θεραπεία για τον κορονοϊό.

Ομάδα του Κέντρου Ιατρικής Βιοτεχνολογίας και του VIB συνεργάζονται με διεθνείς ερευνητές πάνω σε μία τεχνική που χρησιμοποιεί ένα αντίσωμα το οποίο απενεργοποιεί μία πρωτεϊνη στην επιφάνεια του υιού, καθιστώντας αδύνατη την πρόσδεσή του σε ανθρώπινα κύτταρα. Σε συνεργασία και με άλλες ομάδες, το πανεπιστήμιο του Austin στο Τέξας και το γερμανικό Primate Center στο Gottinger, κατάφεραν να εξουδετερώσουν μία εργαστηριακή παραλλαγή του κορονοϊού χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική. Η έρευνα βρίσκεται τώρα στο στάδιο της εξεύρεσης ενός τρόπου εξουδετέρωσης μίας παραλλαγής εργαστηρίου του Covid-19. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η εργασία για τη ζωντανή παραλλαγή που εμπλέκεται στην τρέχουσα επιδημία.

”Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πρέπει να έχουμε επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων μας χρησιμοποιώντας το ιό που προκαλεί την ίδια την μόλυνση. Σύντομα θα ξεκινήσουμε πραγματικές δοκιμασίες απέναντι στον Covid-19 σε ειδικά προστατευόμενο εργαστήριο στο Ινστιτούτο Rega. Χάρη στα χρόνια της βιοϊατρικής έρευνας για τον ιό SARS, οι επιστήμονες μπορούν να βρουν συγγενείς με τον τρέχοντα ιό σχετικά γρήγορα. Αυτό τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν αυτήν την πρώτη σημαντική εξέλιξη. Φυσικά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη, καθώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί" ανέφερε ο καθηγητής Ξαβιέ Σελεάνς, ιολόγος του πανεπιστημίου της Γάνδης, ο οποίος ηγείται της Βελγικής ομάδας.

https://infognomonpolitics.gr/2020/03/velgi-epistimones-vriskonte-konta-se-therapia-enanti-ston-koronoio/

No comments :

Post a Comment