10/03/2020

Η Ελλάδα να υποχρεώσει την Τουρκία να καταβάλλει βαρύ τίμημα για τις ακραίες επιθετικές ενέργειες της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει λοιπόν να πληροφορηθεί ότι η Ελλάδα με τη χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο), δεν θα επιτρέψει καμία συμφωνία με την Τουρκία για τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, εφόσον δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ως τις τρεις κυριότερες θεωρούμε τις ακόλουθες:
  • Όποια οικονομική βοήθεια συμφωνηθεί να λάβει η Τουρκία θα πρέπει ισόποσα να λάβει και η Ελλάδα και μάλιστα στην περίπτωση της χώρας μας να προκαταβληθεί. Δεν είναι δυνατόν τεθωρακισμένα οχήματα ή σκάφη επιφανείας που η προμήθεια τους χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιούνται για την επίθεση κατά χώρας–μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ουδεμία πολιτική ή άλλη υποστήριξη–διευκόλυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους τουρκικούς σχεδιασμούς στη Συρία. Μόνος του μπήκε ο Ερντογάν στη Συρία, μόνος του θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των αυτοκρατορικών του παραισθήσεων.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό να αποδοθεί στους Τούρκους πολίτες το δικαίωμα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς βίζα. Ακόμα και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «ερωτευμένοι» με την Τουρκία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και της Ελλάδας- θα έπρεπε ήδη να έχουν αντιληφθεί ότι ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να το χρησιμοποιήσει με τον πιο διεστραμμένο τρόπο (όπως τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές στην ελληνο-τουρκική μεθόριο).

Θα ήταν εγκληματική αφέλεια αν η χώρα μας συναινούσε σε μία συμφωνία, Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και δη σε σύντομο χρόνο, για τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, χωρίς κόστος για τον Ερντογάν.

Αυτό μπορεί να επιτελεί επιδίωξη ορισμένων ευρωπαϊκών πρωτευουσών οι οποίες βιάζονται να κλείσουν το θέμα πληρώνοντας και συνεχίζουν να ελπίζουν ότι η Τουρκία κάποτε θα επιστρέψει στο «μαντρί» της Δύσης. Για μας όμως, μία γρήγορη συμφωνία χωρίς κόστος για την Τουρκία θα είναι αυτοκτονική. Ο Ερντογάν, χωρίς καμία συνέπεια για τις ενέργειες του θα αποκτήσει «σκληρό» συνάλλαγμα τη στιγμή που η οικονομία του κλονίζεται και μετά από λίγο καιρό θα αρχίσει το σήριαλ των ερευνών και των γεωτρήσεων εντός της ελληνικής και κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης / υφαλοκρηπίδας.

Φυσικά η εφαρμογή των ανωτέρω απαιτεί να υπερβούμε το φοβικό σύνδρομο που έχει οδηγήσει στην στρατηγική παραλυσία της χώρας τα τελευταία 40+ χρόνια και έχει παραχωρήσει την πρωτοβουλία στους «μουστακαλήδες» της Άγκυρας, που πλέον θεωρούν ότι είναι οι νέοι «Μεττερνίχοι» που θα καθορίζουν τις τύχες όχι μόνο των γειτονικών κρατών αλλά της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα. Και επίσης φυσικά, θα πρέπει συστηματικά να προετοιμαστούμε για το απευκταίο και να είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε εφόσον αυτό προκύψει. Εφησυχασμός δεν επιτρέπεται…

https://www.defence-point.gr/news/kalodechoymeni-i-symparastasi-tis-ee-stin-ellada-alla-min-xechnate-to-veto

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://isxys.blogspot.com/2020/02/blog-post_441.html

No comments :

Post a Comment