02/03/2020

Η κατάσταση την οποία έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός έχει αυτή τη στιγμή ως εξής...

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΝ ΥΓΕΙΑΣ) ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "COVID-19", ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ/ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ, ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΓΝΙΟ "ΦΘΟΡΑΣ" ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ "ΦΘΟΡΑ".
ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΝΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΩΣ "ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ" ΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΛΗΓΜΑ. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΔΙΑΧΥΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.

"Την ώρα που οι υγειονομικές αρχές ανά τον πλανήτη δίνουν μάχη να σταματήσουν την εξάπλωση του Covid-19 , υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες δίνουν τη δική τους μάχη να βρουν την κατάλληλη θεραπεία για τις επιπτώσεις σε αερομεταφορές, τουρισμό, μεταποίηση ακόμη και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δεν είναι εύκολο. Όπως εξηγούν ειδικοί στο Bloomberg το «σοκ» στην οικονομία είναι διπλό, αφού ο ιός έχει προσβάλει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Όσο για την απάντηση; Από τη μία προωθούνται νέα σχέδια τόνωσης. Από την άλλη όμως τίθενται σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια και άτυπες ή επίσημες καραντίνες."
Ο ΠΟΥ αναβάθμισε το επίπεδο επικινδυνότητας. «Αναβαθμίσαμε το επίπεδο επικινδυνότητας του κινδύνου εξάπλωσης αλλά και του κινδύνου επίδρασης του COVID-19 (σσ. κορωνοϊός) σε πολύ υψηλό σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός Κίνας έχουν εντοπιστεί 4.351 κρούσματα σε 48 χώρες αλλά και 67 θάνατοι έως χθες (28/2/2020) το πρωί. Όπως υποστήριξε, επιδημιολόγοι βλέπουν «σύνδεση των επιδημιών του COVID-19 σε πολλές χώρες, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις σε γνωστές επαφές ή συστοιχίες περιπτώσεων», ενώ τόνισε πως «η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των χωρών που έχουν πληγεί τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητική». Ωστόσο, ο Tedros επεσήμανε ότι ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός εξαπλώνεται ελεύθερα στις κοινότητες. Πάντως, ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη περισσότερα από 20 φάρμακα.
  • Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 89.253. Οι νεκροί ανέρχονται σε 3.048 παγκοσμίως, ενώ θεραπεύτηκαν 45.394 άνθρωποι. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν 27 ημέρες καραντίνας, καθώς οι 14 ημέρες δεν είναι επαρκής χρόνος.
  • Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα που μετρά 79.826 κρούσματα. Μόνο στην επαρχία Hubei της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας, οι νεκροί είναι 2.761. Τα κρούσματα στις υπόλοιπες επαρχίες της Κίνας παρουσιάζουν μεγάλη μείωση.
  • Η Ν. Κορέα αναφέρει 3.756 κρούσματα και 18 νεκρoύς και έκλεισε τις εκκλησίες.
  • Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 241 και οι νεκροί σε 5. Ολοένα και περισσότερο ακούγονται φωνές για ακύρωση ή μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τον Ιούλιο στο Τόκιο.
  • Οι ΗΠΑ μετρούν δύο νεκρούς, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 232. Η American Physical Society ακυρώνει σημαντικό επιστημονικό συνέδριο.
  • Στα 25 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 23 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα 20 στον Καναδά.
  • Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 43 και τα κρούσματα σε 593. 13 κρούσματα στο Ιράκ, 45 κρούσματα στο Κουβέιτ, 41 στο Μπαχρέιν, 21 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα στο Αφγανιστάν.
  • Στα 1.700 τα κρούσματα στην Ιταλία, στους 34 οι νεκροί.
  • Νέα κρούσματα σε Βόρεια "Μακεδονία", Βραζιλία, Εσθονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Δανία, Νιγηρία, Λευκορωσία.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://bankingnews.gr/index.php?id=486171

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment