17/03/2020

Το Νέο Διάγγελμα Μητσοτάκη... (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ)

«Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορονοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας. Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν -που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα- επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε. Μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών.

Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία. Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων με προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Το Δημόσιο έχει ήδη αναδιατάξει τις δυνάμεις του, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές προς αυτή την κατεύθυνση, για να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται:  O περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων. Ξεκινώ από το τελευταίο.

Μόλις χθες αποφασίστηκε στο Eurogroup ότι για εφέτος δεν υφίσταται ο στόχος του πλεονάσματος για το 3,5%. Όλες οι δαπάνες για την υγειονομική αλλά και την μεταναστευτική κρίση δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020. Όπως και οι έκτακτες δαπάνες του κοινωνικού προϋπολογισμού για τους άνεργους, τους οικονομικά αδύναμους και τις προνοιακές δομές. Θα μπορούμε, επίσης, να διαθέσουμε αμέσως και χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατία πόρους του ΕΣΠΑ για την αγορά και την εργασία.

Πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου. Ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται. Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας. Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις. Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια.

Σε λίγο θα συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διευρύνω τα περιθώρια δράσης της κυβέρνησης. Αλλά και να μεταφέρω το μήνυμα ότι αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι και με το κόστος μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία. Στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και με την έμπρακτη στήριξη της ίδιας της Ευρώπης. Κάτω από αυτήν τη σημαία θα πολεμήσουμε. Και αυτήν υπηρετούν τα νέα δραστικά μέτρα μας, τα οποία θα εξειδικευθούν αύριο από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στο μέτωπο της Υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες. Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας.

Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο! Τον συντονισμό της μάχης έχει πλέον η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, γύρω από την οποία στοιχίζονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Γι’ αυτό και ο Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε ήδη σε Υφυπουργό, με ειδική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και, κάθε απόγευμα στις 18:00, μαζί με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, θα ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας. Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό.

Το μεγαλύτερο όπλο κατά του κορωνοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε. Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς». Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους. Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι. Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα.

Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό. Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία. Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα.

Συμπατριώτες μου παντού στην Ελλάδα,

Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία. Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής. Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο. Και όταν κάποιοι χάνουν πρώτοι την ευθύνη και την ανθρωπιά τους, δεν μπορούν μετά να αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος». Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει τώρα στους γιατρούς και στην Πολιτεία.

Στον κόσμο, σήμερα, διαμορφώνονται δύο πολιτικές αλλά και ηθικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας:
  • Η πρώτη βλέπει την υγειονομική απειλή υπό το πρίσμα της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί όσα θύματα και αν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα. Είναι η επιλογή των κρατών που αρνούνται τα δυναμικά μέτρα, παρόλο που κάποια δείχνουν τώρα να το ξανασκέφτονται. Δεν παύουν, όμως, να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως αριθμούς, που θα επιβιώσουν με τον χρόνο και την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».
  • Η δεύτερη αντίληψη θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Αναγνωρίζει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, ίσως και εφιαλτική. Όλοι, άλλωστε, μιλούν για «συνθήκες πολέμου». Συνεπώς και η οικονομία οφείλει να είναι «οικονομία πολέμου». Αυτό που βιώνουμε δεν είναι «15 μέρες χαλαρών διακοπών» που μόλις τελειώσουν θα επιστρέψουμε όλοι στο πριν, σαν να μην συνέβη τίποτα. Η θέση, λοιπόν, αυτή συνεπάγεται πολλά και δραστικά μέτρα. Υπολογίζει στην πειθαρχία των πολιτών ώστε να περιοριστεί η πανδημία, που θα έχει θύματα. Όμως, όσα ερείπια και αν υπάρξουν, θέλει τους περισσότερους ανθρώπους υγιείς για να τα ξαναχτίσουν.

Και αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιλογή. Συνεπώς, πρώτη μου φροντίδα είναι ο άνθρωπος. Κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνόπουλο ξεχωριστά. Για τη ζωή και την υγεία τους θα αναλάβω κάθε κόστος!

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον της. Όμως πιστέψτε με, η νίκη θα έλθει μόνον αν όλοι -ο καθένας ξεχωριστά- φανούμε πειθαρχημένοι στρατιώτες σε αυτόν τον «πόλεμο της ζωής». Γιατί ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος. Μείνετε, λοιπόν, ασφαλείς, μείνετε σπίτι! Η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία. Από αυτήν δεν θα βγούμε αλώβητοι. Όμως πρέπει να βγούμε ισχυρότεροι. Με απώλειες, ναι, στην οικονομία μας. Αλλά, με δύναμη να ξαναφτιάξουμε ό,τι χάθηκε. Και με αξίες μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας. Που γεννήθηκαν από έκτακτες συνθήκες, αλλά που θα μετατραπούν γρήγορα σε κινητήριους μοχλούς της επόμενης μέρας. Πάνω από όλα, όμως, αυτή η περιπέτεια μάς καλεί να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη. Τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος. Αλλά και το φιλότιμό μας, το οποίο συχνά επικαλούμαστε, αλλά τώρα ήλθε καιρός να το κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα. Με αυτά τα εφόδια -ενωμένοι και συσπειρωμένοι- θα τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές!»

-------------------------------------------------------------

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:

"θα αναλάβω κάθε κόστος".
1) ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΣΥ. (ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΡΟΥΣ). ΤΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΚΟΣΤΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ", ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΧΙΜΑΙΡΕΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΙΣΤΗ ΠΩΣ ..." Η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία". ΟΤΑΝ  Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΑΜΥΝΤΙΚΑ, ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ;
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΧΙΜΑΙΡΕΣ.

2) "αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιλογή".
ΑΛΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΝΩΡΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, ΠΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ) ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ. ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΩΣ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΣΑΦΕΣ-ΘΟΛΟ-ΑΒΕΒΑΙΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ, ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ.

3) "θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί" "Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά"
ΘΑ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ, ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ (ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ) ή ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ 50-100 ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ; ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ...
ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ "ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ"; ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΣΗΣ; ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΙΛΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ". ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ  ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΜΕΤΑΚΙΝΩΝΤΑΣ ΠΛΗΘΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ. 

4) "Συμπολίτες μου".
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο  ΟΡΟΣ,  ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ  ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ "ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΥ". ΕΠΙΣΗΣ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΩΣ ..."Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές!". ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΘΡΟΑ ΑΠΟΔΟΣΗ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΩΝ") ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ;

5) "Η δεύτερη αντίληψη θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί."
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΚΡΥΦΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ Η ΥΓΙΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ "ΥΓΙΕΙΑ" (ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ), ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ. ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ. ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ. Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ) ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
[ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΥΓΙΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ "ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΕΣ". ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ "ΥΓΙΗ" ΖΟΜΠΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΥΓΙΗΣ ΕΠΑΙΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ή ΑΛΛΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΩΣΤΩ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΥΓΙΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΟΥ.]

--------------------------------------------------------

ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΑΝΤΙΠΑΘΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΛΑΙΚΟ" - "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" - "ΓΕΝΙΚΟ". ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ..."ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΥΣ". ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ "ΛΑΙΚΟ" -"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" - "ΓΕΝΙΚΟ" ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ, ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ..."ΚΑΤΙ". Η ΙΔΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ ΔΙΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΞΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ "ΠΟΥΛΑ" ΤΩΡΑ, ΠΑΛΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ" ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΨΥΧΟΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ".

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΙΕΣΤΙΚΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ) ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΘΕΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΟΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ.

Υ.Γ: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΙΟ, ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

18 comments :

  1. Anonymous17/3/20 20:12

    ΕΥΓΕ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete

  2. coroidovid-19

    http://mavrifatria3.blogspot.com/2020/03/coroidovid-19.html

    ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΥΣΤΕΡΙΑ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous17/3/20 21:00

    "ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ". ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΜΕΤΑΚΙΝΩΝΤΑΣ ΠΛΗΘΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ."

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    1. Κορωνοϊός: Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε συναυλία στα Βριλήσσια παρά τις απαγορεύσεις!
    https://www.protothema.gr/greece/article/984631/koronoios-i-keerfa-ekane-sunaulia-sta-vrilissia-para-tis-apagoreuseis/

    2. Μυτιλήνη: Αναχώρησε το αρματαγωγό “ΡΟΔΟΣ” με 450 πρόσφυγες – μετανάστες
    https://www.defence-point.gr/news/mytilini-anachorise-to-armatagogo-rodos-me-450-prosfyges-metanastes

    3. Πάνω από 1000 άτομα έβαλαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία στην Μυτιλήνη- Νέα συγκέντρωση το απόγευμα (pics, vid)
    https://www.lesvospost.com/2020/03/1000-pics-vid.html

    4. Συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη κατά των ακροδεξιών προκλήσεων
    https://www.stonisi.gr/post/7626/sygkentrwsh-kai-poreia-sth-mytilhnh-kata-twn-akrodeksiwn-proklhsewn-pics-video

    5. "Κορωνοϊός: Όλα τα έκτακτα μέτρα στα προσφυγικά και μεταναστευτικά κέντρα"

    "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνεται χρήσιμη και απαραίτητη από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες."

    https://www.skai.gr/news/greece/koronoios-ola-ta-ektakta-metra-sta-prosfygika-kai-metanasteytika-kentra

    ----------------------------------------------------------------

    ΟΙ ΛΑΘΡΟΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ, ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ (BOTTLENECKS) ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ.

    ΤΑ ΚΟΡΟΝΟΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ!

    ReplyDelete
  4. Anonymous18/3/20 00:33

    Μήπως όλη αυτή η περίπτωση με τον ιό είναι σχέδιο των κινέζων ώστε να γοντίσουν οικονομικά την Ευρώπη ;

    ReplyDelete
  5. Anonymous18/3/20 00:38

    «Θ. Μαυρίδης: Πιθανή η προσωρινή «κρατικοποίηση» εταιριών και οργανισμών »

    «Οι κυβερνήσεις έχουν πλέον διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχαν πριν ένα - δύο μήνες. Δεν θα με εκπλήξει αν συνολικά υπάρξει κρατική επιχορήγηση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, με προσωρινή “κρατικοποίηση” εταιριών και οργανισμών. Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.

    https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=38560077

    INFOteller

    ReplyDelete
  6. Anonymous18/3/20 09:45

    ΟΛΟΣΩΣΤΑ!!!
    Ψάχνοντας είδα αυτό το άρθρο (παρότι σπάνια κοιτάω αυτή την σελίδα):
    https://ergdhmerg.wordpress.com/2020/03/16/%ce%bf-%cf%86%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%82-%ce%b1/
    Έχει μια πολύ καλή ανάλυση γιατί "χτυπήθηκε" η Ιταλία, τιμωρήθηκε με βιολογικά όπλα (εξηγεί γιατί) και κατέληξε να έχει ίδιο αριθμό θανάτων με την Κίνα!
    Πάντως ότι κάνει καλό στον άνθρωπο το απαγορεύουν για το καλό μας! Χωρίς τον ήλιο δεν μπορεί το ανθρώπινο σώμα να έχει βιταμίνη D (ψεκάζουν και για να φθάνουν με μειωμένη ένταση οι ακτίνες του ήλιου, αλλά και με βαριά μέταλλα να μην υπάρχει καλλιέργεια βιολογική).
    Το ιώδιο της θάλασσας είναι θεραπευτικό γιαυτό απαγορεύουν τις βόλτες στην παραλία, φοβάμαι ότι θα φθάσει καλοκαίρι και παρότι λένε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τον ιό, να δεις που θα απαγορέψουν τα θαλάσσια μπάνια...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  7. 18/3/20 00:33

    ΔΙΑΒΑΣΕ

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
    https://isxys.blogspot.com/2020/03/militaries-around-world-scramble-to.html

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ
    https://isxys.blogspot.com/2020/03/blog-post_68.html

    ReplyDelete
  8. INFOteller

    Italy takes over Alitalia in response to virus
    https://techxplore.com/news/2020-03-italy-re-nationalise-alitalia-response-virus.html

    ReplyDelete
  9. A.A
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (85%) ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ή ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ D. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ή/και ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ (3/4 ΑΥΤΟΥ) ΣΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. (ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.)

    Η D ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ. Η D ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΡΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ.

    Η D ΣΥΝΘΕΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ (Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ( ΚΡΕΑΣ). ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΛΛΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΙΕΙΑΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ , ΑΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ D.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ-ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΑ ΣΤΗΝ D. (ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΖΩΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑTA D.)

    ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ D ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ.
    ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΗΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ
    Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΛΗΨΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ (ΧΑΠΙΑ/ΣΤΑΓΟΝΕΣ D).

    Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΙΟΥΣ, ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

    ReplyDelete
  10. Anonymous18/3/20 13:40

    Κασιδιάρης: Σχέδιο εποικισμού εν μέσω υγειονομικής κρίσης - HighTv

    https://www.youtube.com/watch?v=Z6zOfZIgaCw

    ReplyDelete
  11. Anonymous18/3/20 14:04

    Συμφωνούμε σε όλα. Μπράβο.

    ReplyDelete
  12. Anonymous18/3/20 14:06

    Roan Paul Institute: Να είστε δύσπιστοι με τις κυβερνήσεις, ο Covid 19 διευκολύνει τα σχέδια τους

    https://infognomonpolitics.gr/2020/03/roan-paul-institute-na-iste-dyspisti-me-tis-kyvernisis-o-covid-19-diefkolyni-ta-schedia-tous/

    ReplyDelete
  13. Anonymous18/3/20 14:08

    Η οικονομική όψη της κρίσης του Covid 19 συνίσταται στην αναγκαστική διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητας για το μεγαλύτερο ποσοστό των πληθυσμών, τόσο στην κατανάλωση όσο και στην παραγωγή. Αν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διατηρηθούν επί ένα τρίμηνο τουλάχιστον, χωρίς να ληφθούν αντίμετρα, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές και θα επεκταθούν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

    https://www.xtypes.gr/2020/03/blog-post_18.html

    ReplyDelete
  14. Anonymous18/3/20 14:57

    "ΟΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ"

    Αυτό ακριβώς φταίει και θα έχουμε την απώλεια, δλδ αν δεν ήταν ο ιός τώρα παίζει και να παίρναμε την πόλι σου λέω, χωρίς μαλακίες!


    12G

    ReplyDelete
  15. Anonymous19/3/20 18:24

    https://www.youtube.com/watch?v=6EvGkMTckIo

    ReplyDelete
  16. Anonymous21/3/20 00:37

    Για μια στιγμή νόμισα ότι χάσαμε τον koolη από πατριωτϊό αλλά ευτυχώς κρατάει γερά! Είναι φίσκα με αντισώματα αντιελληνισμού.

    ReplyDelete
  17. Anonymous25/3/20 02:13

    https://youtu.be/miJXHtRq2ok

    ReplyDelete
  18. 25/3/20 02:13

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΜΟΥΡΟΥΤΗ. ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΥΦΥΙΑ ή /και ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΝΑΙ, ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΤΙΣ "ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ".

    Ο ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΚΟΣ" (CON ARTIST) , ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ "ΠΟΥΛΑΕΙ" ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.

    ReplyDelete