08/03/2020

Ο Μίκυ Μάους κλιματολόγος, το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και το ΜΕΡΑ25

Το παρόν άρθρο δεν κρίνει ανθρώπους και επιστήμονες των οποίων το επιστημονικό έργο σέβεται απόλυτα. Το παρόν άρθρο ασκεί όμως κριτική σε απόψεις.

Η είδηση για τα 11+ χιλιάδες άτομα τα οποία συνυπέγραψαν μία διακήρυξη για τη δήθεν κλιματική κρίση είχε παρουσιασθεί σχεδόν σε όλα τα παγκόσμια συστημικά ΜΜΕ, [1]. Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της διακήρυξης είναι αυτά στα οποία προτείνονται ούτε λίγο ούτε πολύ τα ακόλουθα:
  • Μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού
  • Μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας
  • Οικογενειακός προγραμματισμός (όπως π.χ. συνέβη στην Κίνα πριν μερικά χρόνια)
Πρόκειται για σενάριο τρελής επιστημονικής φαντασίας; Όχι. Αυτές οι προτάσεις κατατέθηκαν και συνυπεγράφησαν μεταξύ άλλων και από τον σύμβουλο του Έλληνα Πρωθυπουργού σε θέματα κλιματικής αλλαγής, κ. Ζερεφό, [2]. Η προαναφερόμενη διακήρυξη μόνο επιστημονική δεν ήταν: ενδεικτικά τη συνυπέγραψαν ψυχολόγοι, ψυχίατροι, γλωσσολόγοι, μουσικοί, μουσειολόγοι, κοινωνιολόγοι κ.λπ, δηλαδή ειδικότητες παντελώς άσχετες με χημεία, μαθηματικά και φυσική. Ποιός άλλος συνυπέγραψε τη διακήρυξη; Ο …Μίκυ Μάους! Δυστυχώς, δεν πρόκειται για αστείο.

Στην εικόνα 2 φαίνεται απόσπασμα από τη λίστα των ατόμων που συνυπέγραψαν τη διακήρυξη για την κλιματική κρίση. Ο Μίκυ Μάους καθηγητής!

Βλέπετε τον Professor «Micky Mouse» καθηγητής του «Micky Mouse Institute for the Blind» από τη Ναμίμπια;

Προσοχή: Δεν είναι αποτέλεσμα μοντάζ, ούτε fake news.

Προφανώς κάποιοι, με απίστευτη δόση χιούμορ, θέλησαν να δοκιμάσουν τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η επιλογή των ατόμων που συνυπέγραφαν τη διακήρυξη. Μπορούσε π.χ. ο/η οποιοσδήποτε να υπογράψει μία «επιστημονική διακήρυξη» η οποία αφορά θέματα φυσικής, χημείας και μαθηματικών; Όταν αναφέρεται κάποιος στο κλίμα πρέπει, αν μη τί άλλο, να έχει βασικές γνώσεις μαθηματικών, φυσικής και χημείας. Πόση αξιοπιστία/βαρύτητα θα είχε άραγε μία «επιστημονική διακήρυξη» την οποία μπορεί να συνυπογράψει ο/η οποιοσδήποτε; Κάποιος λοιπόν υπέγραψε επίτηδες ως «Micky Mouse, Professor, Mickey Mouse Institute for the Blind» της Ναμίμπια! Η είδηση αυτή έχει γίνει viral στο Tweet. Στην Ελλάδα δεν ακούστηκε, αντιθέτως με τα διεθνή ΜΜΕ, π.χ. το Skynews της Αυστραλίας, [3]. Την περίφημη διακήρυξη περί κλιματικής κρίσης την υπέγραφε όποιος νά’ναι. Ακόμη και ο Μίκυ Μάους! Αυτή είναι η αξιοπιστία της κλιματικής κρίσης. Για όποιον καταλαβαίνει, προφανώς ορισμένοι δεν γνωρίζουν το «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω».

Όπως προαναφέρθηκε, τη διακήρυξη τη συνυπέγραψε ο κ. Ζερεφός, σύμβουλος του κ. Πρωθυπουργού σε θέματα κλιματικής αλλαγής. Τί άλλο προτείνει η διακήρυξη πέραν της μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, της μείωσης της ανθρώπινης γονιμότητας και του οικογενειακού προγραμματισμού; Απόσπασμα από τη διακήρυξη «…Economic and population growth are among the most important drivers of increases in CO2 (…) Our goals need to shift from GDP growth and the pursuit of affluence toward sustaining ecosystems and improving human well-being by prioritizing basic needs and reducing inequality...» Οι απόψεις αυτές καταφέρονται εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης, εναντίον της δημιουργίας πλούτου και αναφέρονται ρητώς σε πισωγύρισμα στις «βασικές ανάγκες».
  • Ποιές είναι αυτές οι βασικές ανάγκες; Ένα ρούχο στον καθένα, και ένα πιάτο φαί;
  • Ποιός θα καθορίζει αυτές τις βασικές ανάγκες; Ένα παγκόσμιο πλανητικό-πράσινο καθεστώς (regime); 
Ούτε στη Σοβιετική Ένωση δεν συνέβαιναν αυτά. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς απόψεις όσων υποστηρίζουν την λεγόμενη «αποανάπτυξη» (de-growth), [4]. Πρόκειται σαφέστατα για δήθεν σοσιαλιστικές απόψεις που θα απέρριπτε κάθε νουνεχής σύγχρονος σοσιαλιστής. Σεβαστές μεν ως απόψεις, όπως εξαιρετικά σεβαστός και ο κ. Ζερεφός του οποίου την εκλεκτή προσωπικότητα δεν μπορεί κάποιος παρά να μην αναγνωρίζει, αλλά ως Έλληνας πολίτης και φορολογούμενος θέλω ο κ. Πρωθυπουργός να εξηγήσει εάν συμφωνεί με αυτά που συνυπέγραψε ο σύμβουλός του σε θέματα κλιματικής αλλαγής.
  • Αποανάπτυξη θα προτείνει το Γραφείο Πρωθυπουργού στους υποψήφιους επενδυτές και επιστροφή στις «βασικές ανάγκες» όπως στη Βόρεια Κορέα;
Φαντάζομαι ότι αυτό θα θέλουν να το γνωρίζουν επίσης οι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και οι υποψήφιοι επενδυτές.
  • Ο κ. Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη διεξαγωγή παγκόσμιου συνεδρίου στην Αθήνα το 2020 για την κλιματική αλλαγή. Τέτοια θέματα θα συζητήσει; Μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και επιστροφή στις «βασικές ανάγκες»;
Ας τελειώσει το παρόν άρθρο με ακόμη ένα περίεργο. Μία πιο βαθιά και προσεκτική ματιά στη διακήρυξη του «Μίκυ Μάους» μπορεί να καταδείξει ότι αυτή έχει και ελαφρύ/ανεπαίσθητο «άρωμα» του ΜΕΡΑ25.Συμβαίνει κάτι;Υπάρχει κάποια «συγκολλητική ουσία» μεταξύ ΝΔ και ΜΕΡΑ25;Υπάρχει κάποια ιδεολογική ώσμωση μεταξύ ΝΔ και ΜΕΡΑ25; Κάποιο κοινό σημείο αναφοράς;Υπάρχουν συγκοινωνούντα – ιδεολογικά – δοχεία μεταξύ ΝΔ και ΜΕΡΑ25;Μήπως υπάρχει κάτι πιο βαθύ για το οποίο πρέπει να μας εξηγήσουν ορισμένοι τί ακριβώς συμβαίνει; Ως πολίτες έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

Δρ. Σ.Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ 

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πλανητική πρωτοβουλία λογοκρισίας Wikipedia. Μερικοί συντάκτες του Wikipedia μαζεύτηκαν, “ψήφισαν” και αποφάσισαν πως η αναφορά του ιστοχώρου στη λίστα των επιστημόνων που ενίστανται στη διαμορφωμένη “ορθοδοξία” περί κλιματικής “κρίσης” ή “υπερθέρμανσης του πλανήτη”, πρέπει να διαγραφεί.

https://www.defence-point.gr/news/tora-ayti-i-planitiki-protovoylia-logokrisias-sto-wikipedia-pos-exigeitai

No comments :

Post a Comment