21/02/2020

nEUROn: Πραγματοποίησε νέα δοκιμαστική πτήση..

...στο πλαίσιο οργανωμένης σειράς δοκιμών υπό την διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA).

Πρόκειται για την 5η σειρά δοκιμών του προγράμματος, οργανωμένη από την Direction Générale de l’Armement (DGA) για λογαριασμό της Γαλλίας, που πραγματοποήθηκε με την συνεργασία της Dassault Aviation για την επιχειρησιακή αξιολόγηση της εναέριας πλατφόρμας και τη συνεργασία της με άλλες δυνάμεις. Ένας από τους σκοπούς των δοκιμών ήταν η μελέτη της χρήσης μη-επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης (UCAV) τεχνολογίας stealth σε περιβάλλον επιχειρήσεων με την εφαρμογή τακτικών άμυνας έναντι τέτοιων εναερίων απειλών.

Με τη στενή συνεργασία του Κέντρου Πολέμου Εναερίων Τακτικών (Centre d’Expertise Aérienne Militaire – CEAM) και τη Μοίρα Εναερίου Εντοπισμού και Ελέγχου (Εscadron de Détection de Contrôle Aéroporté – EDCA) της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε μια δοκιμαστική πτήση με τη συνεργασία 5 μαχητικών Rafale, 1 E-3F AWACS και του ΜΕΑ επίδειξης τεχνολογίας nEUROn σε διάφορους τακτικούς ρόλους.

Η νέα σειρά δοκιμών παρέχει εξαιρετικά πολύτιμα μαθήματα στον τομέα της τεχνολογίας Stealth και των συναφών τεχνολογιών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν θα αναλυθούν σε βάθος, από κοινού μεταξύ πολλών κέντρων ανάλυσης και δοκιμών της DGA και θα αποτελέσουν ένα μεγάλο βήμα προόδου για τις μελλοντικές επιλογές στην οργάνωση και δομή του Μελλοντικού Εναερίου Συστήματος Μάχης (SCAF). Το τελευταίο θα εισέλθει σε υπηρεσία με την πολεμική αεροπορία της Γαλλίας ως κατεξοχήν επιχειρησιακό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μάχης.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment