05/02/2020

Το Καναδικό Ναυτικό απάλλαξε την ηγεσία της φρεγάτας HMCS Calgary

Κυβερνήτης και πρώτος καπετάνιος της φρεγάτας του Καναδικού Ναυτικού απαλλάχτηκαν των καθηκόντων τους εν μέσω προετοιμασιών για την ανάπτυξη του πολεμικού στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ωκεανού την Άνοιξη. Το πλοίο ολοκλήρωσε ασκήσεις ετοιμότητας προετοιμαζόμενο για την ανάληψη της αποστολής του αλλά απέτυχε να φτάσει τα προσδοκώμενα επίπεδα, συνεπώς -αναφέρει το Καναδικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του- η αλλαγή ηγεσίας ήταν επιβεβλημένη.

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να απομακρύνεται ο διοικητής ενός πολεμικού μήνες μόνο πριν αυτό αναλάβει αποστολή μακρυά από τη βάση του αλλά -όπως σημείωσε το Καναδικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του- “μια αλλαγή στην ηγεσία ήταν απαραίτητη ώστε το ‘Calgary’ να διατηρήσει ένα επίπεδο ετοιμότητας απαραίτητο για την ανάπτυξή του την Άνοιξη”. Το Καναδικό Ναυτικό ανέφερε πως η απομάκρυνση των αξιωματικών δεν θα έχει επιπτώσεις στο πρόγραμμα επιχειρήσεων του πλοίου και πως σύντομα, μετά από την απαραίτητη περίοδο προσαρμογής, θα είναι σε θέση να αναλάβει και πάλι δράση.

Το Ναυτικό του Καναδά αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις απειθαρχίας και αμέλειας έναντι κανόνων ασφαλείας πολύ σοβαρά αφού μέσα σε ένα περίπου έτος 10 περιστατικά πυρκαγιών σε πλοία του οδήγησαν σε σοβαρές ζημιές. Ο αποκεφαλισμός της ηγεσίας του πλοίου έγινε μετά από αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά τους, που κρίθηκε ανάξια προς το ύψος των ευθυνών του βαθμού τους. Συγκεκριμένα...

  • Ο κυβερνήτης της HMCS Calgary, αντιπλοίαρχος Jonathan Kouwenberg, απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του πλοίου αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει προβλήματα συμπεριφοράς μελών του πληρώματός του κατά την προετοιμασία για την ανάληψη της αποστολής.  Ο αντικατασταθείς κυβερνήτης, Kouwenberg, είχε αναλάβει τη διοίκηση του πλοίου μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Το Ναυτικό φρόντισε να καλύψει τον απαλλαγέντα Kouwenberg αναφέροντας πόσο άξιος αξιωματικός είναι και πως δεν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.
  • Ο δεύτερος τη τάξει, Forbes,  βρέθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες και απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, γιατί στις 13 Ιανουαρίου, απενεργοποίησε του ανιχνευτές καπνού και θερμότητας στο καρέ των αξιωματικών της φρεγάτας, κάπνισε επιδεικτικά και παρότρυνε κι άλλους αξιωματικούς να κάνουν το ίδιο. Το περιστατικό θεωρήθηκε πολύ σοβαρό αφού στο μηχανοστάσιο της φρεγάτας είχε ξεσπάσει φωτιά μόλις δύο εβδομάδες πριν. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα από το πλήρωμα αλλά μέλη του πληρώματος νοσηλεύτηκαν με μικροτραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα. Στον Forbes επιβλήθηκε τότε πρόστιμο 3,000 δολαρίων και επίπληξη.
  • Νέος κυβερνήτης στη φρεγάτα HMCS Calgary τοποθετήθηκε ο αντιπλοίαρχος Alex Barlow που διοικούσε το αδελφό πλοίο “Ottawa”, μια φρεγάτα κλάσης Halifax όπως και η “Calgary” που επέστρεψε από ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

https://www.ptisidiastima.com/

No comments :

Post a Comment