25/02/2020

Covid-19: Κρούσματα στην Ευρώπη

Η Αυστρία επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη τον εντοπισμό των πρώτων δύο κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της επαρχίας του Τιρόλου. Πρόκειται για δύο Ιταλούς που ζουν στην επαρχία αυτή της Αυστρίας και μάλλον προσεβλήθησαν από τον ιό όταν βρίσκονταν στην Λομβαρδία της Ιταλίας, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τιρόλου Γκίντερ Πλάτερ. Ένας από τους δύο εργάστηκε σε ξενοδοχείο, το οποίο έχει αποκλειστεί. Το σπίτι του ζευγαριού επίσης έχει σφραγιστεί. Η Αυστρία διέκοψε όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία για να προλάβει περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Παράλληλα και η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, με τον πρωθυπουργό της Αντρέι Πλένκοβιτς να δηλώνει ότι πρόκειται για έναν ασθενή που νοσηλεύεται στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.«Ο ασθενής βρίσκεται στην κλινική του Ζάγκρεμπ για λοιμώδη νοσήματα. Πρόκειται για ένα μάλλον νεαρής ηλικίας πρόσωπο και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα. Βρίσκεται στην απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Πλένκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος διευκρίνισε ότι ο ασθενής είχε διαμείνει στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Η Ελβετία δήλωσε ότι ένας άντρας περί τα 70, ο οποίος διαμένει στα σύνορα με την Ιταλία, προσβλήθηκε από τον ιό στο Μιλάνο, στις 15 Φεβρουαρίου, και τώρα είναι απομονωμένος

Στην Τενερίφη, στην Ισπανία, περί τους 1.000 τουρίστες βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, αφότου βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 ένας Ιταλός γιατρός και η σύζυγός του. Η Ισπανία ανέφερε επίσης την πρώτη της υπόθεση στην ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για μία γυναίκα ασθενή στη Βαρκελώνη, η οποία είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία

Η Γαλλία και η Γερμανία ανέφεραν επίσης νέα κρούσματα, τα οποία αφορά ανθρώπους που είχαν πρόσφατα επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία. Ο Γάλλος, που έγινε το δεύτερο πρόσωπο στη Γαλλία που πέθανε ενώ έπασχε από τον Covid-19  δεν είχε ταξιδέψει σε οποιαδήποτε από τις περιοχές που ήταν γνωστό ότι υπήρχε ο ιός, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της περιφέρειας Ο ντε Φρανς. Ο πρώτος νεκρός από τον Covid-19 στη Γαλλία ήταν ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας που πέθανε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.
ΑΜΠΕ

Covid-19: "Our chance to contain the coronavirus may already be over"

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΘΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΣ ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΔΛΔ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.  ΥΠΟΜΟΝΗ, ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
https://isxys.blogspot.com/2020/02/blog-post_821.html

6 comments :

  1. Anonymous25/2/20 18:54

    Αυτα λεω και γω στους τριγυρω μου που εκφραζουν ανυσηχια. Και πανω απ' ολα, φροντιστε να εχετε γερο ανοσοποιητικο.

    Μίνως

    ReplyDelete
  2. Anonymous26/2/20 16:54

    "Σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα μέτρα για τον κορονοϊό"

    - "Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;) σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με ΧΩΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ(!) της νόσου."
    (ΟΙ ΧΩΡΕΣ Η'/ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ "ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ" ΚΡΑΤΙΚΕΣ "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΙΡΑΚ, ΣΟΥΔΑΝ, ΚΟΚ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΥΤΕΣ;
    Chemical, Biological, Radioactive, or Nuclear (CBRN) ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ "ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΑ Η'/ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ/ΧΩΡΟΥΣ).
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΟΠΩΣ Η ΕΣΣΔ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ - ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!)

    - "Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων (ΛΑΘΡΟΜΕΤΕΝΑΣΤΕΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ;), σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων από ΧΩΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ(!) της νόσου."

    - "Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού (HOT SPOTS;)."

    - "Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς"
    (ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (ΒΑΡΚΩΝ) ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ/ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΘΟΥΝ;)

    https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/232733_se-praxi-nomothetikoy-periehomenoy-ta-metra-gia-ton-koronoio

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/erchetai-praxe-nomothetikoe-periechomenoe-yia-ton-koronoio-ti-provlepoen-ta-5-arthra_gr_5e5502f5c5b65e0f11c68c9b

    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

    - ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΩΝ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΛΑΘΡΟ ΠΡΟΣ TA HOT SPOTS ;

    - ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Η' ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;

    - ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ Θ' ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ/ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΑΘΡΟΑΦΙΞΕΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ; ΟΙ ΜΚΟ Η' ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ;

    (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

    ReplyDelete
  3. Anonymous26/2/20 16:55

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    - ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ Θ' ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΑΘΡΟΑΦΙΞΕΩΝ; ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΤΡΟΠΟΥΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΝΑΙΚΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ("ΧΩΡΕΣ" ΜΕ Η' ΑΝΕΥ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ);

    - ΟΛΑ Τ' ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ", ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΚΟΚ.
    Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΙΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ KAI ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ (IMPACT) ΔΙΑΦΟΡΩΝ CBRN INCIDENTS, Η΄ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ (CASUALTIES) ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ;

    - Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Μ' ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΡΤΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ, Ή ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ Θ΄ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ (πχ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ" ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ "Πράξη (ΑΝΕΠΑΡΚOYΣ) Νομοθετικού Περιεχομένου" Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ!

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (RISK ASSESSMENT) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ (ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ πχ ΜΚΟ) Ν' ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ Σ' ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗΣ CBRN INCIDENT!

    INFOteller


    ΣΧΕΤΙΚΑ

    Ο Έλληνας «ασθενής μηδέν»: 38χρονη νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη!
    https://www.pronews.gr/ygeia/851781_ektakto-proto-epivevaiomeno-kroysma-sti-thessaloniki

    ReplyDelete
  4. INFOteller

    ΕΙΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2020/02/blog-post_132.html

    ΤΩΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    "Our chance to contain the coronavirus IS over"

    ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ. ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΓΡΙΠΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous27/2/20 11:20

    Κορωνοϊός: Η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σύνορα για τους προσκυνητές της Μέκκα

    https://www.pronews.gr/ygeia/851993_koronoios-i-saoydiki-aravia-ekleise-ta-synora-gia-toys-proskynites-tis-mekka

    Η Ευρώπη είναι πιο ιερός τόπος από τη Μέκκα για τους Ευρωπαίους πολιτικούς και ειδικά της Ελλάδος που ονειρεύονται ένα κόσμο ενωμένο χωρίς σύνορα. Οι Λαθρό εξακολουθούν να έρχονται να προσκυνήσουν για λαθροεπιδόματα και να μας αναπαράγουν δημογραφικώς.

    Είναι άγιοι άνθρωποι, δεν εγκληματούν, δε παρανομούν, δε πάνε φυλακή, δε νοσούν, δε ψευδομαρτυρούν και οι Αρχές του τόπου, Πολιτική ηγεσία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, και λαός το εκτιμάει αυτό και τους ευχαριστούμε που διαλέξαν την Ελλάδα.

    Δυστυχώς γι' ακόμα μία φορά η επιπολαιότητα των λευκών γηγενών και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΩΝ, από επισκέψεις σε χώρες με ύποπτο υγειονομικό παρελθόν, όπως αυτή της Β. Ιταλίας, θα επιφέρει ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ στην παγκόσμια αγορά που θα το θυμούνται όλοι, γιατί θα μας πονέσει πολύ!

    ReplyDelete
  6. Anonymous27/2/20 15:50

    «Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σύνορα - Κ.Μητσοτάκης: «Κίνδυνος από τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες»

    «Το Μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί. »

    «ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 2016/39 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 6, ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. »

    «Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗ. Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.»

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/852180_ektakta-metra-gia-ton-koronoio-anakoinose-o-kmitsotakis-kindynos

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    TOXI-Triage - CBRN incident field test (GREECE)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZhaB_j2zpWc

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Βάσει του παραπάνω σχετικού και των πρωθυπουργικών δηλώσεων προτείνονται:

    - Να κληθούν αρμόδιοι ακαδημαικοί και μη φορείς για να γίνει μία έρευνα κόστους και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση και αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού
    - Να βρεθούν κονδύλια
    - Να κληθεί προσωπικό και φορείς που έχουν ανθρωπιστική εμπειρία στη διαχείριση των (αγνώστου ταυτότητας και υγειονομικού μητρώου) "μεταναστευτικών" ροών, υποδοχή και περίθαλψη τους (ΜΚΟ, έμμισθα ιδιωτικά καταλύμματα, κοκ) για την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ συνεισφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

    INFOteller

    ReplyDelete