10/02/2020

Το Κατάρ ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων για υποστήριξη της τρομοκρατίας

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.  Η ΚΑΤΑΡΙΑΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ (ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:  https://isxys.blogspot.com/search?q=car+dealers

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και φωτογράφος Matthew Shearer που κρατήθηκε ως όμηρος επί αρκετούς μήνες το 2013, από μέλη της Αλ Κάιντα στη Συρία, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Qatar Islamic Bank, λόγω της συμμετοχής μελών της οικογένειας Αλ Τανί στη διαχείριση της τράπεζας η οποία, όπως ισχυρίζεται, υποστηρίζει την τρομοκρατία. "Δεν πρόκειται μόνο για χρήματα", δήλωσε ο Σίραρ στο περιοδικό Newsweek από τη Φλώριδα όπου ζει τώρα». Εξέφρασε την απογοήτευσή του με την αραβική άρχουσα οικογένεια για τους δεσμούς της με αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες.

Είχε ταξιδεύσει για πρώτη φορά στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012 ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για να τεκμηριώσει τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας και στη συνέχεια στο Χαλέπι για να τεκμηριώσει την προέλευση των πόρων των ανταρτών. Πέρασε πάνω από δύο εβδομάδες καταγράφοντας τα γεγονότα του πολέμου προτού να απαχθεί από τρεις ένοπλους μασκοφόρους άνδρες που τον πήραν ως όμηρο και άρχισε τη δοκιμασία του για 211 ημέρες.

Ο Matthew Shearer δήλωσε στην αμερικανική δικαιοσύνη ότι οι εξτρεμιστές μαχητές της Αλ Κάιντα υποστηρίχθηκαν από δωρεές και φιλανθρωπικές οργανώσεις που διοχετεύθηκαν μέσω της Qatar Bank, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της ισλαμικής σαρία. Σύμφωνα με στοιχεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δυο Σύροι αδελφοί χρησιμοποίησαν την Qatar Bank Doha, η οποία έχει υποκατάστημα στο Λονδίνο, για να διοχετεύσουν κεφάλαια στην Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, μία από τις ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Η αγωγή του απαχθέντος ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων έρχεται εβδομάδες μετά από τα δικαστικά έγγραφα στο βρετανικό ανώτατο δικαστήριο όπου αποκαλύφθηκε ότι η τράπεζα της Ντόχα του Κατάρ είχε μεταφέρει μεγάλα ποσά στην διεθνώς καταχωρημένη ως τρομοκρατική ομάδα Τζαμπχάτ αλ Νούσρα. Μηνύθηκε για αποζημιώσεις κατά της Τράπεζας της Ντόχα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας με τον ισχυρισμό ότι οκτώ Σύριοι, που ζουν σήμερα στην Ευρώπη, υπέστησαν «σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα» στα χέρια της μαχητικής ομάδας που χρηματοδοτείται από το Κατάρ.

Η περίπτωση Shearer δυσχεραίνει την κυρίαρχη οικογένεια Αλ Τανί στο Κατάρ, η οποία επιδιώκει να βελτιώσει την εικόνα της μπροστά στην αμερικανική κυβέρνηση, αφού τεκμηριώσει κατηγορίες για την υποστήριξή της σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εξτρεμιστικές ομάδες.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment