25/02/2020

Κάτοικοι κι επαγγελματίες αντιδρούν στη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, σε κεντρικά σημεία των Αθηνών, σε ΜΚΟ που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε μετανάστες

Το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί αφορά το αίτημα για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση της Κινητής Μονάδας Δημόσιας Υγείας της ΜΚΟ PRAKSIS...
α) επί της πλ. Βικτωρίας,
β) επί της πλ. Αμερικής και
γ) επί του πεζόδρομου στο Θησείο στον σταθμό ΗΣΑΠ,
με χρονική διάρκεια τοποθέτησης από την ανάρτηση της απόφασης έως 31-12-2020.

Το αίτημα της ΜΚΟ PRAKSIS έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 24.02.2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Η ΜΚΟ PRAKSIS εμφανίστηκε με βανάκι πάνω στην πλατεία Βικτωρίας και στην πλατεία Αμερικής πριν λίγες ημέρες, για να παρέχει κάποιες υπηρεσίες σε λαθρομετανάστες, απαξιώνοντας όπως συνηθίζει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Κλήθηκε η αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω ΜΚΟ δεν διέθετε καμία άδεια για τις υπαίθριες δράσεις της και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Επανήλθε όμως, ζητώντας από τον Δήμο Αθηναίων άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε τρία κεντρικά σημεία των Αθηνών, στην πλατεία Βικτωρίας - έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού, στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο και στην πλατεία Αμερικής. 

Η ΜΚΟ PRAKSIS για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει τις περιοχές μας ως τριτοκοσμικές φαβέλες μετά από κάποια καταστροφή όπου εκλείπουν οι υποδομές και για τον λόγο αυτό έρχεται με τα βανάκια της, για να τις αντικαταστήσει. Η ΜΚΟ PRAKSIS και κάθε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στις περιοχές μας εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζοντας τους μόνιμους κατοίκους ως ιθαγενείς άνευ σημασίας και τους παράνομα εισελθόντες ως περιούσιο λαό, θα πρέπει να κατανοήσει ότι η περιοχή μας δεν είναι τσαντίρι. Δεν είναι επίσης ακατοίκητη στέπα ή κάποια έρημος. Έχει κατοίκους, έχει πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και γενικώς λειτουργεί ως κέντρο της πόλης και όχι ως Φαρ Ουέστ την εποχή των Ινδιάνων. 

Οι ιατρικές εξετάσεις και οι κάθε είδους υπηρεσίες δεν παρέχονται στην μέση του δρόμου, ούτε είναι δυνατό να συνωστίζονται άρρωστοι με ηπατίτιδες, φυματιώσεις, AIDS, πάνω σε πλατείες και έξω από σταθμούς του μετρό, για να τους εξετάσουν τα βανάκια της ΜΚΟ, που δεν έχουν ούτε τις υποδομές, ούτε δυνατότητες νοσηλείας και παρακολούθησης του ασθενούς. Σε μία μάλιστα εποχή μεγάλου υγειονομικού κινδύνου εξαιτίας του κορωνοϊού, η ΜΚΟ PRAKSIS, που προφανώς ζει σε άλλον πλανήτη, επιθυμεί να μετατρέψει κεντρικά σημεία της Αθήνας σε προθάλαμους ιατρείων και μάλιστα ζητώντας την παραχώρηση των δημόσιων χώρων για όλο τον χρόνο, ως το τέλος του 2020 - αν είναι δυνατόν! Ο κ. Μπακογιάννης υπογράφει το εισηγητικό, το οποίο φαίνεται να είναι θετικό, προς το Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, ώστε να παραχωρηθούν οι χώροι. Να υπενθυμίσουμε στον κ. Μπακογιάννη ότι είναι δήμαρχος της Αθήνας, όχι της βομβαρδισμένης Βηρυτού.

Τα κινητά βανάκια για παροχή ιατρικών υπηρεσιών ξαναήρθαν στις περιοχές μας το 2011, όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να τρέξει αντίστοιχο πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε η Ε.Ε, κάτι που πιθανολογούμε συμβαίνει και τώρα. Τότε, μετά από τις αντιδράσεις μας, τα βανάκια, που δεν επιτελούσαν κανένα ουσιαστικό έργο πέραν της καταγραφής ασθενειών, απομακρύνθηκαν. Δηλώνουμε λοιπόν σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε κανένα ιατρικό ή κοινωνικό πείραμα, όπου ο καθείς θα παίζει με την υγεία μας και την ζωή μας προκειμένου να λαμβάνει παχυλά κονδύλια από την άλφα ή την βήτα πηγή χρηματοδότησης.

Ζητάμε την κατάργηση όλων των κινούμενων μονάδων που δήθεν παρέχουν υπηρεσίες, για τις οποίες υπάρχουν υποδομές, γιατί καταντούν την πόλη τσαντίρι, φαβέλα και μαχαλά. Δεν μπορεί τον 21ο αιώνα κάποιοι να μιλάνε για αλληλεγγύη, βοήθεια και στήριξη τριγυρνώντας με βανάκια δεξιά - αριστερά μέσα στο κέντρο της πόλης υποβαθμίζοντας και την εικόνα και την ζωή της πόλης. Αν η ΜΚΟ PRAKSIS και κάθε ΜΚΟ επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα στον δρόμο, να πάει σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας που δεν έχουν υποδομές να το κάνει. Εκεί θα είναι σίγουρα πιο χρήσιμη. Εδώ είναι απλά ενοχλητική, προσβλητική, προκλητική και δεδομένων και των πρόσφατων εξελίξεων με την επιδημία του κορωνοϊού και επικίνδυνη."

Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας
Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής
Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/
https://www.facebook.com/ellinikiafipnisis/

6 comments :

  1. Anonymous25/2/20 14:14

    Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ιράκ

    https://www.pronews.gr/ygeia/851495_koronoios-tessera-nea-epivevaiomena-kroysmata-sto-irak

    ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΜΟΥ ΤΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ.
    ΑΡΑ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΦΟΡΕΙΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
    ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΤΑ ΝΗΣΙΑ Θ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ HOT SPOTS ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

    ReplyDelete
  2. Anonymous25/2/20 16:56

    Επιβεβαίωση ΕΟΔΥ: Οι θάνατοι από τη γρίπη είναι πολύ περισσότεροι από όσους ανακοινώνονται

    «Ασυνήθιστη αύξηση» των θανάτων από τη γρίπη παρατηρεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην έκθεσή του για την 5η εβδομάδα του 2020

    https://www.ethnos.gr/ellada/87065_epibebaiosi-eody-oi-thanatoi-apo-ti-gripi-einai-poly-perissoteroi-apo-osoys

    Κάτι μου λέει ότι αυτή η αύξηση των θανάτων είναι κάτι παραπάνω από αυτό που μας λένε για εποχιακή γρίπη.
    Στο video παραδέχονται ότι το αντγριπικό εμβόλιο φέτος "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ" και η γρίπη των τελευταίων ημερών μεταδόθηκε πολύ γρήγορα!

    Το ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στα Μέσα Ενημέρωσης να μην αναφέρονται στον κωροναιό, πιστεύω ότι αυτός ίσως να είναι ήδη στο Ελλάντα και να μη θέλουν να χαλάσουν οι Business των ΜΚΟ.


    ReplyDelete
  3. https://isxys.blogspot.com/2020/02/blog-post_132.html

    ReplyDelete
  4. Anonymous25/2/20 17:44

    Οι Στρατοί έχουν κύριο γενικό καθήκον την εθνική ασφάλεια και την αποτροπή εισβολής ξένων δυνάμεων από τα σύνορα.

    Ο "Ελληνικός" Στρατός και η ηγεσία του τους ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ για μία ανώδυνη εισβολή χωρίς να κουβαλάνε καν όπλα...

    https://www.youtube.com/watch?v=L9FX571_s3I

    https://www.youtube.com/watch?v=I14Svvhj48E

    Ίσως να μου διαφεύγει, αλλά έχετε ξαναδεί στρατό ποτέ στην ιστορία ν΄ασχολείται με την υποστήριξη της εισβολής εντός της ζώνης ευθύνης του;

    ReplyDelete
  5. 20.9.10 Η "ΙΣΧΥΣ" ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ...ΜΑΚΡΙΝΟ 2010

    "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ! ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ! ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ."
    https://isxys.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html

    ΕΚΤΟΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΑΡΗΧΘΕΙ , (ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ) ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΟΥΝ ΤΑ "ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ" ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ..."ΟΜΟΡΦΑ" ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ , ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΕΔΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ .

    ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ . ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ' ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΠΟΠΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΖΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΤΟΥ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ . ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ , https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html, ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous25/2/20 18:17

    "έχετε ξαναδεί στρατό ποτέ στην ιστορία ν΄ασχολείται με την υποστήριξη της εισβολής εντός της ζώνης ευθύνης του;"

    Όλοι οι εχθρικοί στρατοί πρώτα στήνουν προγεφυρώματα και μετά προετοιμάζουν το έδαφος για τις δυνάμεις που ακολουθούν. Αυτό κάνουν τώρα.

    Κουρητη συνυπογράφω ότι λες παραπανω.

    ReplyDelete