23/02/2020

Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα με το Ιράν λόγω του κορονοϊού (Covid-19)

Η Τουρκία κλείνει την συνοριακή διάβασή της με το Ιράν, ως ένα μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονoϊού, καθώς η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό όπως δήλωσε σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα. Όλες οι οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γραμμές προς το Ιράν θα κλείσουν σήμερα στις 17.00 το απόγευμα, ενώ οι πτήσεις από το Ιράν έχουν ανασταλεί, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.Οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το νέο κορονοϊό εκτός της Κίνας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανέφερε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. “Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών”, είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα. Σε όποιον δεν σεβαστεί την απαγόρευση θα μπορούν να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 λαθρομετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:
  • ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΗΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; [ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Δ.Ν ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.] ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΟ ; [ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.]
  • ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;
  • ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΝΟΣΟΥΝ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΣΕ ΤΙ ΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ; ΠΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ; ΠΟΣΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΠΟΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ; ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ;

"Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορονοϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια» αναφέρεται. Ενημέρωση πραγματοποιείται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)». Οι αρμόδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς. Αυτό είναι σημαντικό καθώς «με τα νεότερα δεδομένα επικαιροποιούν όλες τις οδηγίες, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί προ ημερών, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα του νέου κορονοϊού και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο πάντως για τους επιστήμονες είναι πόσο γρήγορα θα εντοπιστεί και θα απομονωθεί. Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει για μια ακόμη φορά το υπουργείο Υγείας «όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα."

ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ...

2 comments :

  1. Anonymous23/2/20 20:21

    ΠΙΟ "ΣΟΥΡΕΑΛ" ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/2/20 12:14

    "ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;"
    Μα οι αρχές της ελληνικής δημιοκρατίας, μόνον ελληνικές δεν είναι!!!
    Ίσα - ίσα που θα χαίρονται να μας βλέπουν να πεθαίνουμε...
    Έχουν απαγορέψει εδώ και 10 χρόνια να ανακοινώνονται (όμως καταγράφονται;) οι αυτοκτονίες.
    Δεν ανακοινώνουν πόσα κρούσματα φυματίωσης, ηπατίτιδας, ψώρας κ.λ.π. υπάρχουν στην χώρα από την ανεξέλεγκτη λαθροεισβολή.
    Βλέπεις οι "αρχές" δεν κυκλοφορούν με ΜΜΜ για να κινδυνεύουν να κολλήσουν ...
    Α.Α.

    ReplyDelete