29/01/2020

Αφγανιστάν: Νεκρός και ο επικεφαλής της CIA στην περιοχή από την πτώση/κατάρριψη του Bombardier της USAF

Η κατάρριψη -κατά τα φαινόμενα- του αεροσκάφους Bombardier E-11A της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) στην επαρχία Γκαζνί του Αφγανιστάν, ενός αεροσκάφους με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό επικοινωνιών που παίζει τον ρόλο της “γέφυρας” ανάμεσα σε αεροσκάφη που επιχειρούν σε μια περιοχή, αλλά τα συστήματά τους δεν επιτρέπουν την απευθείας επικοινωνία και κοινή αξιοποίηση στοιχείων, είχε συνέπειες κατά πολύ ευρύτερες από τις επιχειρησιακές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο αξιόπιστες, το αεροσκάφος μετέφερε Αμερικανούς αξιωματούχους… οι οποίοι είχαν λόγο να βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν αναδημοσιεύοντας ειδήσεις από άλλα ΜΜΕ, ακόμα και αμερικανικά, ότι στο αεροσκάφος επέβαινε πολύ συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA. Πρόκειται για τον Μάικλ Ντ’ Άντρεα, ο οποίος φέρεται να ήταν επικεφαλής επιχειρήσεων της CIA στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν ρωσικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον ιστοχώρο “Veterans Today”. Η ίδια πηγή αναφέρει, ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρησιμοποιούνταν ως ιπτάμενη επιχειρησιακή βάση της CIA στη Μέση Ανατολή, κάτι σαν αρχηγείο του Ντ Άντρεα…

Το συγκεκριμένο στέλεχος της CIA φαίνεται πως ήταν πολύ γνωστό στην περιοχή, αν και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Φέρεται να έπαιξε ρόλο στην επιχείρηση που κατέληξε στην “εξουδετέρωση” του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί των “Φρουρών της Επανάστασης”, αλλά φέρεται αναμεμειγμένος και σε αυτή του ανώτατου επιχειρησιακού στελέχους της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, του Ιμάντ Μουγκνίγια, στη Δαμασκό της Συρίας, τόσο παλιά όσο το 2008… Ακόμα πιο παλιά, είχε εμπλοκή στο κυνηγητό που οδήγησε στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Επίσης, ο εν λόγω αξιωματούχος φέρεται να είχε λόγο στα εκατοντάδες πλήγματα εξουδετέρωσης ισλαμιστών μαχητών με τη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Ανέλαβε επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA κατά του Ιράν το 2017. Στα παρατσούκλια που του έχουν αποδοθεί, εντάσσονται τα εξαιρετικά εύγλωττα “Ayatollah Mike” (Αγιατολάχ…), “Dark Prince” (σκοτεινός πρίγκιπας) και “Undertaker” (γνωστό παρατσούκλι “ήρωα” του κατς)… Είχε παντρευτεί μια μουσουλμάνα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ιράκ, με έδρα τη Βαγδάτη, ως επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA στη χώρα. Ως αποτέλεσμα αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ. Άλλο αυτό βέβαια και άλλο η δουλειά στη CIA. Παράξενο; Ίσως…

Κατά συνέπεια, αυτό που τίθεται ως ερώτημα προς το παρόν, είναι εάν η κατάρριψη του αεροσκάφους αποτελεί πράξη αντεκδίκησης των Ιρανών, μέσω επαφών που είναι γνωστό ότι διατηρούν με τους Ταλιμπάν επί πολλά χρόνια, για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Κι επειδή το πλήγμα είναι βαρύ, είναι εξαιρετικά πιθανό οι δολοφονίες να μην σταματήσουν στον Ιρανό στρατηγό… Μέσα στο κλίμα που δημιουργεί η δημοσίευση τέτοιων πληροφοριών σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και χωρίς βέβαια να αποκλείεται οι πληροφορίες να εμπεριέχουν κάποιον βαθμό συνωμοσιολογίας, παρουσιάστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Οι αντιδράσεις που θα προκαλούσε ήταν εύκολο να προβλεφθούν. Αυτό όμως κάνει τρομερή εντύπωση δεν είναι τόσο το ότι χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Αίγυπτος, ακόμα και το Κατάρ, χωρίς φυσικά να δείχνουν ενθουσιασμό, δεν απέρριψαν το σχέδιο. Αντιθέτως, κοινή θέση ήταν ότι υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την επίλυση του Παλαιστινιακού και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Ενώ λοιπόν οι αραβικές σουνιτικές μοναρχίες ακολούθησαν αυτή την τακτική, έρχεται πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των Ισραηλινών, ο παρασημοφορημένος πτέραρχος Άμος Γιάντλιν να υποστηρίξει, ότι το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε ως βάση για την έναρξη συζητήσεων! Πιο ταιριαστός τίτλος από το “Αυλή των Θαυμάτων” όταν συζητά κανείς για τη Μέση Ανατολή, μπορεί να υπάρξει;

https://www.defence-point.gr/news/quot-ayli-thaymaton-quot-o-nekros-praktoras-tis-cia-sto-afganistan-rolo-sti-dolofonia-soyleimani

No comments :

Post a Comment