19.1.20

Τι έχει πει η κα Σακελλαροπούλου για την Κλιματική Αλλαγή

Το 2019 η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε σε διεπιστημονικό συνέδριο που οργάνωσαν στα Χανιά η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με θέμα «Περιβαλλοντικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα». Έχει σημασία να δούμε ενδεικτικές απόψεις της εν λόγω δικαστικού και πιθανής Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά την κλιματική "κρίση". Στο παρόν άρθρο κρίνονται οι απόψεις, όπως αυτές εκφράσθηκαν σε ομιλία και όχι το πρόσωπο. Οι απόψεις αυτές δεν αποτελούν μέρος κάποιας δικαστικής απόφασης, οπότε ο κάθε επιστήμονας μπορεί να τις κρίνει.

Στην ομιλία της η κ. Σακελλαροπούλου ήταν σαφέστατη όσο αφορά τους υδρογονάνθρακες και την κλιματική "κρίση":
«...Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται (…) 
Η πλειονότητα των πρόσφατων μελετών που έχουν διενεργηθεί στηριζόμενες σε αξιόπιστα υπολογιστικά μοντέλα έχουν δείξει (...) ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται, οι παγετώνες λιώνουν και η τυπολογία της ατμόσφαιρας αλλάζει. (...) οι ανθρώπινες δραστηριότητες -κυρίως αυτές που εξαρτώνται από την καύση ορυκτών καυσίμων- έχουν προκαλέσει αύξηση των ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων "αερίων του θερμοκηπίου" (...) 
Η κλιματική δικαιοσύνη δεν έχει βρει ακόμη την αποτύπωσή της σε νομικώς δεσμευτικά κείμενα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την προσφυγή των ενδιαφερομένων σε κάποιο δικαστήριο προκειμένου να απαιτήσουν την επιδίωξη των στόχων και την εφαρμογή των δράσεων που προαναφέρθηκαν...».

Καταρχήν, σε ποιά μέρη του πλανήτη είδε η κ. Σακελλαροπούλου ως γεγονός την αλλαγή της στάθμης στη θάλασσα; Από τη δεκαετία του 1980 ακούγονται οι επιστημονικές προφητείες ότι οι Μαλδίβες θα είχαν ήδη βουλιάξει το 2018 και αυτές δεν βούλιαξαν. Για το 2020 οι επιστημονικές προφητείες προβλέπουν ότι θα είχε ήδη ανέλθει η στάθμη της θάλασσας κατά 6 μέτρα. Πού συνέβη αυτό; Πώς "είναι γνωστό"; Ας το υποδείξει η κ Σακελλαροπούλου. Η επιστήμη απαιτεί την εξέταση γεγονότων και όχι αμφισβητούμενων "υπολογιστικών (θεωρητικών) μοντέλων". Η επιστήμη, δεν κρίνει βάσει της "πλειονότητας" των επιστημονικών απόψεων. Η επιστήμη δεν λειτουργεί βάσει της πλειοψηφίας και των δημοσκοπήσεων. Η πλειονότητα των επιστημόνων στις αρχές του 1900 πίστευαν ότι οι Αρειανοί σκάβουν λαγούμια στον πλανήτη μας ώστε να μας κατακτήσουν. Ευτυχώς, και τότε όπως σήμερα, υπήρξαν επιστήμονες οι οποίοι αμφισβήτησαν αυτή την παράλογη άποψη η οποία όμως, ως καταστροφολογία, είχε βρει τεράστια απήχηση στην τότε ευκολόπιστη κοινή γνώμη.

Στη σημερινή εποχή, δυστυχώς, κάθε αντίθετη άποψη καταπνίγεται ως ψευδοεπιστήμη και αυτοί που τολμούν να την εκφέρουν χαρακτηρίζονται ως αρνητές της θρησκευτικής άποψης της επιστημονικής πλειονότητας. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν πραγματικά επιθυμεί η κ. Σακελλαροπούλου να δει μία μεγάλη και μαζική εκφορά επιστημονικής άποψης για τα κλιματικά θέματα ας ρίξει μία ματιά σε μία παλαιότερη λίστα συγκέντρωσης υπογραφών από 31.487 Αμερικανούς επιστήμονες (μεταξύ των οποίων 9.029 κάτοχοι διδακτορικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων μηχανικοί) οι οποίοι από το 1997 βροντοφώναξαν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι το ανθρωπογενές διοξείδιο του άνθρακα θα επιφέρει την καταστροφή του πλανήτη. Αν πράγματι ορισμένοι πιστεύουν ότι το 97% των επιστημόνων υιοθετεί την άποψη ότι κινδυνεύουμε από την Κλιματική Αλλαγή τότε, λογικά, αυτοί οι επιστήμονες θα πρέπει να ανέρχονται --μόνο στις ΗΠΑ-- και σύμφωνα με το νούμερο των 31.487 που διαφωνούν - σε περίπου 1.018.079 επιστήμονες μηχανικούς-κάτοχους διδακτορικών με γνώσεις φυσικής, χημείας, μαθηματικών και μηχανικής. Πού είναι αυτοί οι επιστήμονες στις ΗΠΑ; Σε παγκόσμιο επίπεδο δε, το νούμερο αυτό θα ήταν εξωφρενικό. Για ακόμη πιο πρόσφατες επιστημονικές απόψεις η κ. Σακελλαροπούλου μπορεί να ψάξει εκατοντάδες πρόσφατα επιστημονικά άρθρα τα οποία και αυτά υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει Κλιματική Αλλαγή, αλλά υπάρχουν κλιματικές αλλαγές εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια και ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο από την ομιλία της κ. Σακελλαροπούλου αφορά την κλιματική μετανάστευση: Ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου: «...Το ανώτατο δικαστήριο ενός από τα ομόσπονδα κράτη του Πακιστάν έκρινε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί «σημαντική πρόκληση της εποχής μας», η οποία «οδήγησε σε μεγάλες πλημμύρες και ξηρασίες, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του νερού και των τροφίμων» και «αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών του Πακιστάν...».
Αυτό ακριβώς επικαλούνται και Πακιστανοί μετανάστες. Αυτό υποστήριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου: λόγω της Κλιματικής Αλλαγής θα υπάρξει μεταναστευτικό πρόβλημα. Η άποψη της κ. Σακελλαροπούλου, αν δεν κάνω λάθος, νομιμοποιεί-δικαιολογεί την αθρόα μετανάστευση των Πακιστανών στη χώρα μας με πρόσχημα τη κλιματική "κρίση". Στο σημείο αυτό ας γίνει η υπενθύμιση της "περίεργης" γεωπολιτικής στάσης του Πακιστάν στα τεκταινόμενα της Ανατολικής Μεσογείου. Αναρωτιέται κανείς εάν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Πακιστάν στη Μεσόγειο θα είχαν είχαν στόχο να προστατευτούν από τα πακιστανικά πολεμικά οι υπήκοοι του Πακιστάν που ήρθαν στην Ελλάδα ως μετανάστες εξαιτίας της κλιματικής "κρίσης".

Ωστόσο, η πιο "περίεργη" αναφορά της κ. Σακελλαροπούλου ήταν η χρήση της φράσης "κλιματική δικαιοσύνη". Μπορεί να μας εξηγήσει η κ. Σακελλαροπούλου τι ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση; Πριν λίγο καιρό ένας καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστημίο της Κοπεγχάγης Ole Wæver ανέφερε την πιθανότητα ένοπλης παρέμβασης των κυανόκρανων του ΟΗΕ σε όσες χώρες δεν υπακούσουν–συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής "κρίσης". Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο εν λόγω ακαδημαϊκός χρησιμοποίησε ως υπόδειγμα–πρότυπο για την εφαρμογή σκληρών μέτρων με πυγμή την Ελλάδα στην οποία εφαρμόσθηκαν τα σκληρά μέτρα των μνημονίων! Με λίγα λόγια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιο πρωί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ –-σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή-- να διατάξει την εφαρμογή στρατιωτικών μέτρων σε όποια χώρα δεν εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής δήθεν κρίσης; Και μάλιστα με πρότυπο – υπόδειγμα την Ελλάδα στην οποία εφαρμόσθηκαν τα σκληρά μέτρα τριών μνημονίων!

Διακηρύσσοντας κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε την πόρτα στην υιοθέτηση υπερβολικών μέτρων τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις ατομικές ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών και να διαβρώσουν τη δημοκρατία στην ΕΕ. Η κλιματική συζήτηση έχει γίνει ένα πολιτικό μέσο για την εφαρμογή μιας ατζέντας λαϊκισμού. Ακούγεται τρομακτικό; Τόσο τρομακτικό όσο και η επίκληση της «κλιματικής δικαιοσύνης». Τί υπονοεί η φράση «κλιματική δικαιοσύνη»; Ότι όποιος επιστήμονας δεν αποδέχεται τα επιστημονικά θεωρητικά μοντέλα της κλιματικής καταστροφολογίας θα δικάζεται από «κλιματικό δικαστήριο»; Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο παρελθόν δύο φορές είχε επιβληθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ευρώπη. Την πρώτη φορά ήταν το 1933: με την επίκληση «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» είχε επιβληθεί το καθεστώς της Βαϊμάρης (άρθρο 48 Συντάγματος Βαϊμάρης). Έπειτα προέκυψε η επικράτηση του τέρατος του ναζισμού και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η κ. Σακελλαροπούλου ας ενημερωθεί ότι εάν θέλει πραγματικά να ασκήσει με δημοκρατικό τρόπο τα ιερά καθήκοντα της ΠτΔ θα πρέπει να ακούει και την άλλη άποψη με επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικά κριτήρια. Όποτε η επιστήμη μετεβλήθη σε πολιτική, τότε προέκυψαν απάνθρωπα τερατουργήματα. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κλιματική καταστροφολογία είναι ότι η επιστήμη μετετράπη σε πολιτική. Αυτό είναι επικίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα. Ας ενημερωθεί η κα. Σακελλαροπούλου ότι η κλιματική καταστροφολογία αμφισβητείται εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτή η αμφισβήτηση έχει πάρει επίσημη μορφή στην ΕΕ: πάνω από 800 επιστήμονες από 35 χώρες έχουμε αποστείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και στον ΟΗΕ ζητώντας τη διεξαγωγή παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου το 2020 με συμμετοχή όλων των πλευρών: τόσο των επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει κλιματική κρίση όσο και των επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Μέχρις στιγμής, τόσο η ΕΕ όσο και ο ΟΗΕ, δεν έχουν απαντήσει σε αυτή την επιστολή. Γιατί άραγε; Φοβούνται κάτι;

Με όλον το σεβασμό, οι απόψεις της κ. Σακελλαροπούλου δεν χρήζουν επιστημονικής βάσης και απορρίπτονται ως αβάσιμες και μη-ορθές επιστημονικά. Ας ευχηθούμε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ασκήσει τα προεδρικά της καθήκοντα με τέτοιες απόψεις.

Καμενόπουλος Σωτήρης

11 comments :

 1. Anonymous19/1/20 12:34

  https://ethnikismos.net/2020/01/18/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%81%ce%b9%ce%be%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc/

  Δείτε και αυτό, αν δεν το έχετε ήδη υπόψιν σας.

  https://ethnikismos.net/2020/01/19/%ce%bf-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%86%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%83-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%b2-2/

  Και μια ερώτηση, αν θέλετε μου απαντάτε. Γιατί όλοι ανεξαιρέτως επισκέπτονται τον Μ.Θεοδωράκη και υποβάλλουν τα σέβη του; Τι το σημαντικό έχει κάνει ο εν λόγω μουσικοσυνθέτης; Γιατί του συμπεριφέρονται όλοι σαν να έχει διατελέσει πρώην πρωθυπουργός ή πρόεδρος της δημοκρατίας; Γιατί κάθε χρόνο ανελλιπώς τον παρουσιάζουν όλοι οι δημοσιογράφοι να ανακαλεί τα πεπραγμένα του; Και άλλοι έπραξαν παρομοίως, αλλά δεν προβάλλονται ποτέ. Κάποτε διάβασα στον κύριο Τραϊνό, ο οποίος τείνει προς την απεραντολογία, ότι ο Μ.Θ. ήταν πράκτορας του Μεταξά, με σκοπό να διεισδύσει στους κομμουνιστές. Ειλικρινώς, δεν κατανοώ τι συμβαίνει.

  Ε.

  ReplyDelete
 2. Anonymous19/1/20 16:35

  Γιατί αναρωτιέται άραγε ο κ. Καμενόπουλος από που πήρε τα δεδομένα η μαντάμ;
  Λέει το ποίημα της, ότι της γράψανε λέει...
  "Ας ευχηθούμε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ασκήσει τα προεδρικά της καθήκοντα με τέτοιες απόψεις."
  Γιατί άραγε ασκούσε τα δικαστικά της καθήκοντα σύμφωνα με τον όρκο που πήρε; Βρήκε τα μνημόνια συνταγματικά, την συμφωνία των Πρεσπών ότι είναι εντάξει, το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού ότι είναι σωστό...
  Αθώωσε τον παπακωνσταντίνου και όσους ήταν στην λίστα λαγκάρντ...
  Διατήρησε τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας (σύμβολα του κκε)
  Την υποστηρίζει ο τσύριζα και ο δημητράς...
  Α.Α.

  ReplyDelete
 3. Επεισοδιακή αναδημοσίευσις.. 🤣

  https://diodotos-k-t.blogspot.com/2020/01/blog-post_50.html#more

  Σάς ευχαριστούμε,
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΆ!

  ReplyDelete
 4. Ε.

  Ο Μ.Θ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ Μ.Χ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β.Π.Π. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ.

  ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΚΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΧΕΤΑ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Θ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ..."ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ" ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞΕΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ.

  Υ.Γ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.
  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.

  ReplyDelete
 5. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ (ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΠΕΤΑΛΙΕΡΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ SYNTHESIZERS, Η ΙΔΙΑ Η ROLAND ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ SYNTHESIZERS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΘΩΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ NASA ΚΛΠ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ Μ.Θ. ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

  ReplyDelete
 6. Anonymous20/1/20 09:23

  Για να επιστρέψουμε στις κακοδικίες της μαντάμ:
  Γενάρη του 2012 απέρριψε τους ισχυρισμούς των δήμων και αποφάσισε να γίνει ΧΥΤΑ στο Γραμματικό
  Ιούλιο του 2012 αποφάσισε να συνεχιστεί το έγκλημα στις Σκουριές και μάλιστα παραχωρήθηκαν 4.000 επιπλέον στρέμματα για να ολοκληρωθεί η καταστροφή.
  [εδώ γελάνε (ή κλαίνε) για κάποια που δήθεν "κόπτεται" για το περιβάλλον και τον πλανήτη]
  Κατηγορείται για κακοδικία του Mr Bitkoin
  https://jodi.graphics/5901?fbclid=IwAR2qaWok9whokO-lsxj70GV4GOr9hevC0nGAP1Sgwxtawuy1JMpk_iiuODw
  Και πάνω που έλεγα τι χειρότερο ακόμα έκανε, διαβάζω ότι εκείνη ήταν που διέταξε την αποβολή του Άρη Πουλιανού από το σπήλαιο των Πετραλώνων!!! Δλδ τσιράκι του βενιζέλου…
  Α.Α.
  Υ.Γ. Περαστικά μας…

  ReplyDelete
 7. Anonymous20/1/20 17:58

  Άγνωστοι βασάνισαν και σκότωσαν τον γάτο του αντιδήμαρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Αβαρλή"

  https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/839568_agnostoi-vasanisan-kai-skotosan-ton-gato-toy-antidimarhoy

  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ" Η' ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;

  ReplyDelete
 8. 20/1/20 17:58

  ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΑΒΑΡΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ (ΧΡΕΗ-ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ) , ΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ), ΕΙΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΟΜΑΔΩΝ (ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ) , ΕΙΤΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ή ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΒΑΡΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ...ΓΑΤΟΣ ή Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΒΑΡΛΗΣ.

  ΑΣΧΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

  Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΒΑΡΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ (ΠΡΟΒΑΡΑ-ΕΡΙΦΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΛΙΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ) ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.
  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ , ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ" ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΙΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΑΞΕΙ, ΕΑΝ ΥΠΟΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.
  ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ , ΟΥΤΕ "ΦΙΛΟΖΩΟΣ" ΕΙΜΑΙ . ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΦΟΝΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ , ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑ ΑΣΚΟΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ - ΑΠΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

  ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ.

  ReplyDelete
 9. ΤΗΛΕΜΑΧΕ

  ΚΑΙ Ο Β.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο Σ.ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΝΕΩΤΕΡΟΙ-ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ/ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.
  ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ.

  ReplyDelete
 10. Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ; ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΑΓΕ;) ΑΛΛΑ... ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΤΔ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΡΗΚΑ: https://www.facebook.com/watch/?v=741580273032064

  ReplyDelete
 11. Anonymous20/1/20 20:00

  @ Α.Α. 20/1/20 09:23

  ΜΟΝΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΑΡΕΣ. ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ReplyDelete