21/01/2020

Νορβηγοί Ερευνητές κατηγορούνται πως έδωσαν στο Ιράν τεχνογνωσία για όπλα μαζικής καταστροφής - Προετοιμασία νορβηγικής ομάδας στα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ στην Κύπρο

Δύο ερευνητές στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NTNU) στο Τρόντχαϊμ κατηγορούνται για παραβίαση δεδομένων και βρίσκονται υπό έρευνα καθώς θεωρούνται ύποπτοι πως έδωσα ευαίσθητες πληροφορίες στο Ιράν. Οι δύο ερευνητές φέρονται να κάλεσαν δύο επισκέπτες επιστήμονες από το Ιράν χωρίς να ενημερώσουν τον προϊστάμενό τους ή να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομίας στον νορβηγικό τηλεοπτικό φορέα NRK, η έρευνα εστιάζει στο να εντοπιστεί εάν οι ερευνητές από το Ιράν είχαν πρόσβαση σε υλικό που μπορεί να έχει σημασία στην κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής. Και οι δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και αποκλείστηκαν από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.  Ο αντιπρόεδρος του NTNU, τόνισε ότι οι ερευνητές είχαν πρόσβαση σε ένα εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας όπου αναλύονταν προηγμένα υλικά, όπως κράματα μετάλλων. Προς το παρόν το Ιράν δεν φαίνεται να κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής και έχει υπογράψει πολυάριθμες συνθήκες που καταδικάζουν την κατοχή τους, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

ΑΜΠΕ

Η τουρκική φιλοκυβερνητική «Ηurriyet»!, αποκάλυψε ότι η Βαλερένγκα βρίσκεται στα Κατεχόμενα για προετοιμασία. Οι Τούρκοι περηφανεύονται που μία ποδοσφαιρική ομάδα που είναι εγγεγραμμένη σε αναγνωρισμένο πρωτάθλημα της FIFA και της UEFA ταξίδεψε στη «Βόρεια Κύπρο», όπως αποκαλούν τα κατεχόμενα, για χειμερινή προετοιμασία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ηurriyet» η ομάδα της Νορβηγίας προπονείται στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου της Κερύνειας και μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις ενός υπαλλήλου του ξενοδοχείου. «Μέχρι τώρα ήμασταν σε θέση να φιλοξενήσουμε σχολικές ομάδες στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μία αναγνωρισμένη ομάδα επέλεξε τη χώρα μας για να προετοιμαστεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός», δήλωσε με περηφάνια ο Φίκρετ Γιετερλί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η προετοιμασία της Βαλερένγκα στα κατεχόμενα θα διαρκέσει μία βδομάδα, αλλά κατά το διάστημα της παρουσίας της νορβηγικής ομάδας δεν έχει διευθετηθεί η διεξαγωγή φιλικού αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: http://sportdog.gr/sports/podosfairo/article/561738/eksalloi-sthn-kypro-h-balerengka-kanei-proetoimasia-sta-katexomena

No comments :

Post a Comment