10/01/2020

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τα κινητά από τους 3,500 αλεξιπτωτιστές που στέλνουν στη Μέση Ανατολή

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, όλοι μέλη επίλεκτων δυνάμεων που ενσωματώνονται στη δύναμη ταχείας αντίδρασης, διατάχθηκαν να αφήσουν πίσω κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές, διακόπτοντας έτσι κάθε επικοινωνία, ένδειξη ότι δεν πρόκειται για συνήθη διαδικασία ανάδειξη. Αυτό επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του άλλωστε και ο εκπρόσωπος Τύπου της αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας.

Οι 3,500 στρατιώτες που αναπτύσσονται τώρα, λόγω του τελευταίου κύματος κλιμάκωσης με το Ιράν, δεν είναι οι μόνοι. Παρά τις δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αναδίπλωση των ΗΠΑ, τα στοιχεία που έδωσε το Πεντάγωνο στη Γερουσία δείχνουν ότι συνολικά οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή έχουν ενισχυθεί με 15,000 στρατιώτες τους τελευταίους μήνες.

Η διάρθρωση των δυνάμεων, η ταχύτητα της ανάπτυξης και οι διαταγές και αποψίλωση από ηλεκτρονικά μέσα, καταδεικνύουν το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί πλέον στη Μέση Ανατολή, προσδιορίζουν τους βασικούς κινδύνους που αναγνωρίζει ο αμερικανικός στρατός και τη φύση των επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγει. Είναι  προφανές ότι οι ΗΠΑ φοβούνται υποκλοπές hacking και ψηφιακό πόλεμο στο πεδίο της μάχης!

https://www.crisismonitor.gr/2020/01/08/giati-oi-ipa-afairesan-ta-kinita-apo-toys-3-500-alexiptotistes-poy-stelnoyn-sti-mesi-anatoli/

No comments :

Post a Comment