02/01/2020

Η Τουρκία χορήγησε υπηκοότητα σε 110 χιλιάδες Σύριους - Εκτουρκισμό του πληθυσμού επιδιώκει ο Ερντογάν στη κατεχόμενη Συρία

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΝΤΩΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΥΣ, ΔΛΔ ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ Η ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Τουρκία χορήγησε τουρκική υπηκοότητα σε 110 χιλιάδες Σύριους, από τους τους οποίους το 53% είναι ενήλικες και το 57% είναι παιδιά. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ενήλικες είναι γιατροί, μηχανικοί, επιχειρηματίες, έμποροι, ακαδημαϊκοί και μέλη διδακτικών οργάνων και επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χορηγεί την τουρκική υπηκοότητα κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε μορφωμένους Σύριους πρόσφυγες. Ο Σόιλου ανέφερε ότι στην Τουρκία γεννήθηκαν πάνω από 450 χιλιάδες παιδιά προσφύγων. Αναφερόμενος στους πρόσφυγες τόνισε ότι περίπου 475 χιλιάδες Σύριοι βρίσκονται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. «Υπάρχουν 3,6 εκατομμύρια Σύριοι που ζουν στην Τουρκία με βάση το νόμο «προσωρινής προστασίας» και οι περισσότεροι που δικαιούνται τη χορήγηση υπηκοότητας είναι δάσκαλοι, καθηγητές και μηχανικοί, ακολουθούμενοι από γιατρούς και τεχνολόγους, όπως επίσης έμπορους και εργοδότες. Η Τουρκία παραβλέπει την απαίτηση για τους Σύριους να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα προκειμένου να αποκτήσουν την υπηκοότητα. Ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να διαμένουν στη χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια και να έχουν τακτική εργασία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ‘Aki’ (adnkronos).

«Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής, παρουσία του κυβερνήτη της τουρκικής περιοχής Μαρντίν, άνοιξαν σχολείο στο Ρας αλ Άιν, και το ονόμασαν «Άγκυρα», το όγδοο στην περιοχή που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του, σημειώνει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας Sana. Η ίδια πηγή, είπε ότι «οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν μια εκστρατεία για να φέρουν νέους ανθρώπους στις τάξεις του σχολείου στις κατεχόμενες περιοχές της Ρας αλ Άιν. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή της Χασάκα, όπου ο λεγόμενος ‘δήμος της πόλης’ κάλεσε τους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις για να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους στα τουρκικά σχολεία. «Το καθεστώς του Ερντογάν προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό, σε συνεργασία με τις τρομοκρατικές οργανώσεις στις περιοχής του Χαλεπίου, της Χασάκα και βόρεια της Ράκκα, ανοίγοντας σχολεία και παραρτήματα τουρκικών πανεπιστημίων και ιδρυμάτων». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σε αυτό πρωτοστατούν οι μισθοφόροι των Τούρκων που για την προσέλκυση μαθητών λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε περίπτωση άρνησης των πολιτών, η πηγή αναφέρει ότι δεν διστάζουν να τους εκτελέσουν. Στην επαρχία της Ράκκα μια τρομοκρατική ομάδα εκτέλεσε 14 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.Οι τρομοκρατικές ομάδες πραγματοποιούν εισβολές στα σπίτια πολιτών και διενεργούν εγκληματικές πράξεις.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment