19/12/2019

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς κοντά στα γραφεία της FSB

...στο κέντρο της Μόσχας, στην πλατεία Λουμπιάνκα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, στην είσοδο των γραφείων της FSB. Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες μαγνητοσκόπησαν στιγμιότυπα της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters ακούστηκαν εκ νέου πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας και πάλι πλησίον της έδρας της FSB. Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή. Αυτή την ώρα η αστυνομία επεκτείνει την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο που ερρίφθησαν εκ νέου πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε, τα στοιχεία του ταυτοποιούνται, ενώ πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι τραυματίες από την ανταλλαγή των πυρών. Σε όλα τα κτίρια της FSB ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Φρούριο», που σημαίνει ότι εφαρμόζεται πλήρης αποκλεισμός εισόδου - εξόδου τόσο για το προσωπικό όσο και για τους απλούς πολίτες. Ομάδες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «ALPHA» κλήθηκαν στο αρχηγείο της FSB, σύμφωνα με το REN TV.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρεται ότι τουλάχιστον δύο άτομα είχαν εισέλθει στο κτίριο της FSB, στον χώρο υποδοχής, οπότε και ξαφνικά ακούστηκαν ριπές αυτομάτων όπλων. Εν συνεχεία ακολούθησε σύγχυση, με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας εκ των δραστών εξήλθε του κτιρίου συνεχίζοντας να εξαπολύει πυρά. Παράλληλα, αναφέρεται πως ένας εκ των δραστών έχει πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Στον άδειο δρόμο μπροστά από το αρχηγείο της FSB πάνοπλοι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κινούντο περιμετρικά του κτιρίου, καθώς διερευνάται το ενδεχόμενο ένας εκ των δραστών να έχει διαφύγει. Τα Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως μεταξύ των τριών θυμάτων συμπεριλαμβάνεται κι ένας φρουρός ασφαλείας της FSB. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεγχυμένες για τα δύο άλλα θύματα. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο αρχηγείο της FSB προκειμένου να κατασβέσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, μετά τους πυροβολισμούς.

https://www.liberal.gr/world/moscha-treis-nekroi-apo-purobolismous-mesa-sta-grafeia-tis-FSB/278874

No comments :

Post a Comment