14/12/2019

Δένδιας στο Bloomberg: "θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στους φυσικούς πόρους"

Τη βούληση για συνέργειες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε πολλούς τομείς όπως είναι ο Τουρισμός και η Ενέργεια, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εκμεταλλευτεί φυσικούς πόρους προτρέποντας παράλληλα την Άγκυρα να διευθετήσει τη διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Η ήδη στενής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ έχει παραμορφωθεί περαιτέρω από τότε που η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να προχωρήσει με τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο εντείνοντας τη διαμάχη με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της ΕΕ, επεσήμανε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δένδια- συμφώνησαν να παγώσουν τις επαφές υψηλού επιπέδου με την Τουρκία και να μειώσουν τη ροή κεφαλαίων στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα προχωρήσουν σε κυρώσεις που θα μπορούσαν να στοχεύουν στις τουρκικές εταιρείες που ασχολούνται με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην περιοχή.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Ο αντινατιβισμός ως κεντρική κυβερνητική πολιτική ιδεολογία και κατεύθυνση των πολιτικών δυνάμεων του Ελληνικού χώρου δεν εμποδίζει να δημιουργηθούν σχέσεις "συνεργασίας" με τις νατιβιστικές κυβερνήσεις της Ουκρανίας, Κίνας και Τουρκίας!

    =>

    Πολιτικές ιδεολογίες και θρησκευτικά δόγματα είναι μέσα χειραγώγησης και κατεύθυνσης της μάζας προς τα συμφέροντα κάποιας συγκεκριμμένης ελίτ.

    ReplyDelete
  2. 15/12/19 12:36

    ΤΥΠΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ "ΝΑΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ" ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΡΩΣΣΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΟΛΟΙ "ΚΙΤΡΙΝΟΙ" (ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΘΝΟΤΙΚΑ "ΠΡΟΦΙΛ".

    ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΔΥΤΙΚΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ "ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΙΚΙΚΟ". ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΠΑ , ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ". ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ "ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΥ" (ΤΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΟΝΟΥΜΑΣΤΕ) ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ -ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΗ Η ...ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ '90. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ-ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΗΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ "ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ '90 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΟΣ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΣΜΟΣ (ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ) ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΗ , ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΣΥΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ (ΟΜΑΙΜΟ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ, ΟΜΟΤΡΟΠΟ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ). ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ , ΕΘΝΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΛΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

    ΕΤΣΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ, ΓΥΦΤΟΙ, ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΕΣ, ΜΑΥΡΟΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΗΔΟΙ , ΓΑΛΛΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ Κ.Λ.Π ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΡΟΝΗ "ΛΟΓΙΚΗ" ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΓΑΛΛΟΙ. ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΕΘΝΟΤΙΚΟ" (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΑΔΟΚΙΜΟ) ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ . ΗΔΗ Η "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΜΕ "ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ" .

    "Πολιτικές ιδεολογίες και θρησκευτικά δόγματα είναι μέσα χειραγώγησης και κατεύθυνσης της μάζας προς τα συμφέροντα κάποιας συγκεκριμμένης ελίτ"

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑ. Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ..."ΑΠΟΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ, ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΙΣΧΥΡΩΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΚΕΨΗ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΠΤ ΤΟ 99% ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ .

    ReplyDelete