17/12/2019

"Η Τουρκία έστειλε ειδικές δυνάμεις, συμβούλους και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τρίπολη" - Σίσι: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ελέγξει τη Λιβύη.."

Σύμφωνα με το  ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti που επικαλείται το Al Arabiya, προηγήθηκε σχετικό αίτημα από την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης. Πριν από αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θεωρεί τον αρχηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, ως νόμιμο ηγέτη.  Ο στρατάρχης Χαφτάρ διέταξε τον διοικητή του Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχο Φάρατζ Μαχνταουί να βυθίσει όποιο τουρκικό πλοίο προσεγγίσει τη Λιβύη.

The Hellenic Information Team

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κατήγγειλε την προσπάθεια οποιουδήποτε να θέσει υπό τον έλεγχό του τη γειτονική Λιβύη, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότηταςτης Λιβύης. Η συνάντηση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ πραγματοποιήθηκε προχθές, Κυριακή, κεκλεισμένων των θυρών στην Κωνσταντινούπολη, μερικές ημέρες μετά τη δήλωση από την Άγκυρα ότι μπορεί να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τον επικεφαλής της ΚΕΕ, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ελέγξει τη Λιβύη (…) είναι ένα θέμα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου», δήλωσε ο Σίσι, σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment