04/12/2019

Ράντεφ: «Η Βουλγαρία δεν πρέπει να χάσει την ιστορική ευκαιρία να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας»

«Η Βουλγαρία δεν πρέπει να χάσει την ιστορική ευκαιρία να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Με τις τρέχουσες δυνατότητές μας, μπορούμε να πετύχουμε πλήρως αυτό το έργο χωρίς πρόσθετο κόστος, από τη Μόνιμη Βάση του Ιγκνατίεβο. Αυτό δεν είναι μόνο στο εθνικό μας συμφέρον μας, αλλά και ένα χρέος προς την αδελφική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας , και μια έκφραση ευθύνης» είπε ο πρόεδρος Ράντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι συνομιλίες προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν αναβληθεί από τη βουλγαρική πλευρά μέχρι να αποκτήσει μια μοίρα νέων αεροσκαφών, η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνία για αυτή την αποστολή. Υπενθύμισε τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ζόραν Ζάεφ, που είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν συνάντηση μεταξύ του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας με τους ομολόγους του από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξη της Βουλγαρίας στην ασφάλεια του εναέριου χώρου των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 16 εκατομμύρια λέβα για να αντικατασταθούν οι κινητήρες οκτώ μαχητικών αεροσκαφών. Οκτώ αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τους κινητήρες τους, έτσι ώστε, οι πιλότοι μας να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και να είναι ασφαλείς Τα χρήματα δίδονται για να επιτρέψουν στους Βούλγαρους πιλότους να εκτελούν τα καθήκοντά τους ομαλά και με ασφάλεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους στην έναρξη της σημερινής κυβερνητικής συνόδου. Στα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα οκτώ αεροσκάφη Su-25 είχε αναχωρήσει (στις 28 Αυγούστου) για επισκευή στην 558η αεροπορική βάση στο Μπαρανόβιτσι της Λευκορωσίας. Το μαχητικό αεροσκάφος θα επισκευασθεί και θα εξοπλιστεί με νέα συστήματα πλοήγησης.

The Hellenic Information Team

2 comments :

  1. Anonymous4/12/19 19:46

    Από ποιόν χρειάζεται προστασία?


    12G

    ReplyDelete
  2. 12G

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΚΟΥΣ" ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ , ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
    ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ Π.Α ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΩΣ...
    "ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΑΣ."

    ReplyDelete