07/12/2019

Η Ελλάδα διοργανώνει πρωινό εργασίας στις Βρυξέλλες για Σκόπια και Αλβανία

«Τη Δευτέρα το πρωί, η Ελλάδα διοργανώνει ένα άτυπο πρωινό εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, με μήνυμα την ενίσχυση της ευρωπαϊκής υποστήριξης τους. Θα είναι χρήσιμη ευκαιρία για ένα εποικοδομητικό διάλογο για όλους τους παρόντες να συζητήσουν και να εκφράσουν τις θέσεις τους. Έχει επιβεβαιωθεί, ήδη, η παρουσία περισσότερων από 18 υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης»  ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Δένδια και στις συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους των Σκοπίων, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αυτής και τα θέματα που σχετίζονται με την περιοχή αποτέλεσαν το επίκεντρο των συνομιλιών.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ.  ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΟΝ.

No comments :

Post a Comment