26/12/2019

Ηράκλειο: Θέλουν να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες στο Π.Β Γουβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πατρίς», με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, δίδεται εντολή για την προετοιμασία του πεδίου βολής των Γουβών στην Κρήτη, προκειμένου να διαμορφωθεί στο εσωτερικό του, κλειστή δομή φιλοξενίας «προσφύγων».  Το έγγραφο του Υπουργείου ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να «τρέξουν» οι απαιτούμενες ενέργειες και να διασφαλιστούν οι αναγκαίες δαπάνες, ώστε να καθαριστεί μεγάλο μέρος του ακινήτου που καταλαμβάνει το πεδίο βολής, στο οποίο θα τοποθετηθούν κοντέινερς. Αντιδράσεις και δυσφορία υπάρχει στα στελέχη της Αστυνομίας αλλά και από στρατιωτικούς. Αυτό γιατί το πεδίο βολής είναι ένας χώρος λειτουργικός, όπου γίνονται ρίψεις βολών και σε περίπτωση που απενεργοποιηθεί προκειμένου να διαμορφωθεί κλειστή δομή λαθρομεταναστών, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εξάσκησης και εκπαίδευσης των στελεχών της Αστυνομίας και του Στρατού.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης έχουν εκφράσει την κατηγορηματική διαφωνία τους στην δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας. Αντιπροσωπεία από τον Δήμο Χερσονήσου, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον δήμαρχο Γιάννη Σέγκο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μαστοράκη, επισκέφθηκε τον διοικητή της ΣΕΑΠ. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Χερσονήσου «ως εντολοδόχος του Δημοτικού συμβουλίου» δεσμεύτηκε προς τους δημότες του ότι θα εκτελέσει «μέχρι κεραίας» το ομόφωνο ψήφισμα, μη κάνοντας αποδεκτή μια κλειστού τύπου δομή φιλοξενίας. Για να έχει πληρέστερη ενημέρωση για το ζήτημα θα επιδιώξει να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στην Αθήνα όπως δήλωσε. Κάλεσε μάλιστα τα «όργανα» να λάβουν πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν τους ότι οι σχεδιασμοί ερήμην των τοπικών κοινωνιών δεν πρόκειται και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ... ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟΝ ΔΟΜΕΣ. ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. 

No comments :

Post a Comment