15/12/2019

Τουρκικά πλοία εξεδίωξαν ισραηλινό ωκεανογραφικό από την ΑΟΖ της Κύπρου ; - Η Λευκωσία διαψεύδει ότι έγινε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ τουρκικού και ισραηλινού πλοίου

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο εβδομάδες και αφορούσε το ερευνητικό πλοίο του Ισραήλ "Bat Galim", το οποίο ανήκει στο Ισραηλινό Ωκεανογραφικό και Λιμνολογικό Ερευνητικό Ινστιτούτο, που υπάγεται στο Υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με την αναφορά του Μπαράκ Ράβιντ, του ισραηλινού "News 13", επικαλούμενος ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους που συμμετείχαν, το πλοίο πραγματοποιούσε μία αποστολή στην ΑΟΖ της Κύπρου με την έγκριση της Κυπριακής κυβέρνησης. Μετέφερε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben Gurion, μαζί με έναν Κύπριο γεωλόγο.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους μόλις μπήκε στην ΑΟΖ της Κύπρου, τουρκικά σκάφη πλησίασαν το ισραηλινό ερευνητικό πλοίο και οι αξιωματικοί του τουρκικού Ναυτικού απευθύνθηκαν στον πλοίαρχο του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου μέσω του δικτύου επικοινωνίας ζητώντας του πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε περιοχή της Μεσογείου στην οποία η Τουρκία δεν έχει εξουσία. Τα τουρκικά πλοία ζήτησαν τελικά από το ισραηλινό ερευνητικό πλοίο να εγκαταλείψει αμέσως την περιοχή και να μην συνεχίσει την έρευνά του. Το ισραηλινό πλοίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

ΑΜΠΕ

Η ΙΔΙΑ ΕΙΔΗΣΗ, ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΕΔΩ:  https://www.sigmalive.com/news/politics/602125/tourkiko-polemiko-ekdiokse-israilino-erevnitiko-apo-aozepevaine-kai-kyprios

Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ουδέποτε υπήρξε επεισόδιο μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην απόφαση του καπετάνιου του ισραηλινού ωκεανογραφικού σκάφους Bat Galim να μην συνεχίσει την υποθαλάσσια έρευνά του σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία.

Το ισραηλινό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και Κύπριος γεωλόγος, είχε αφιχθεί στην κυπριακή ΑΟΖ στις 18 Νοεμβρίου για τη διενέργεια υποθαλάσσιας έρευνας εντός της κυπριακής ΑΟΖ με άδεια των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε επικοινωνία που είχε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ισραηλινό σκάφος, αναφέρθηκε από το ΚΣΕΔ πως το σκάφος μπορεί να συνεχίσει κανονικά την έρευνά του, επικαλούμενο την άδεια που είχε από τις κυπριακές αρχές. Ωστόσο, ο καπετάνιος επέλεξε να μην συνεχίσει την έρευνα στις παρανόμως διεκδικούμενες από την Τουρκία περιοχές και συνέχισε νοτιότερα. Αφού ολοκλήρωσε την έρευνά του, το ισραηλινό σκάφος αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ στο τέλος Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν αφορά το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, δεν υπήρχε θέμα να προβαίναμε σε περαιτέρω ενέργειες επί του ζητήματος αυτού. Υπογράμμισε, τέλος, πως δεν υπάρχει αίτημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία για επάνοδο αυτή την περίοδο του συγκεκριμένου ισραηλινού ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΚΥΠΕ

ΚΑΙ ΕΔΩ:  https://www.defence-point.gr/news/ypovathmizei-to-epeisodio-me-to-israilino-ploio-i-leykosia-den-itan-quot-thermo-quot

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΠΛΟΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΒΙΣΒΗΤΗΣΗ; ΙΣΩΣ ΔΙΟΤΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΕΝΟΣ "ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ" (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΟΖ ΤΟΥΣ) ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ. ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΩΣ ΕΜΜΕΣΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝ ΓΝΩΣΤΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ "Μπαράκ Ράβιντ", ΚΑΘΟΛΑ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ή ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

9 comments :

  1. ΚΟΥΡΗΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

    |||

    ΥΓ. ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 90;

    ReplyDelete
  2. @ III
    Κι εμένα μ΄έχει εκνευρίσει! Πάω να διαβάσω κάποιο σχόλιο και βλέπω τα σεντόνια του 1999 και δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει ...
    Να βαριόμαστε να ανοίγουμε τα σχόλια γιατί είναι μόνο τα δικά του;
    Προσπαθεί να δείξει ότι 20 χρόνια μετά δεν άλλαξε τπτ παρά μόνο σε χειρότερα;
    Τα γράφει copy paste για να δικαιολογήσει το μισθό του σαν σχολιαστή;
    Όπως και να έχει βαρέθηκα...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  3. Θες να μάθεις ποιοι πολιτικοί από την Ελλάδα ευθύνονται για το ασυμμάζευτα χάλι που ζει η χώρα πχ στη εξωτερική πολιτική; Έχεις δει σε ποια πράγματα αναφέρομαι; Στο Ελσίνκι, το Κυπριακό, την εκλογή του ΠτΔ, την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα πχ Ο Α. Ότσαλαν, κι αυτός άνθρωπος δεν είναι; Γιατί η ΕΕ καίγεται τόσο το έχει συνδέσει με την είδοδο της Τουρκία στην Ευρωπαϊκή ένωση; Γιατί η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;(υπάρχουν υπέρ και κατά) Την Ελλάδα την συμφέρει, Οι πολιτικοί της τότε αποχής έλεγαν ΝΑΙ(ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΛΕΝΕ, ΓΙΑΤΙ;)Πιθανόν να ξέρεις η να νομίζεις για κάποιο απροσδιόριστο λόγο ο Κ. Σημίτη, Κων. Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής κ.α Εγώ σου δίνω μέσα από τα λεγόμενά τους(γιατί τα είπαν δημόσια ή σε συνέντευξη ή δήλωση που έκαναν), που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι τι είπαν τι πραγματικά έχουν πράξει. Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει τα όσα σου είπαν και τι εννοούσαν με όσα σου είπαν; Σου είπαν πάρα πολύ σοβαρά πράγματα. Ποια είναι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που λένε για την Κύπρο και γιατί οι Τουρκοκύπριοι θέλουν ΣΥΝΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(2 ΚΡΑΤΩΝ); Τι γύρευε ο Μπ. Κλίντον στην Αθήνα και ήθελε φιλίες στενού τύπου μέχρι συγχωνεύσεως με την Τουρκία σε ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (για να ησυχάσει το κεφάλι των κυβερνώντων και των ισχυρών, ίσως);Γι αυτά ξέρεις, όταν στα λένε οι ίδιοι και είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης, πρέπει να τα ξέρεις, αυτό κάνω. Είναι εποχές του χθες, αλλά αν δεν ξέρεις το χθες, το σήμερα σου μοιάζει, απροσδιόριστο...... Αν δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις το χθες, δεν θα καταλάβεις σίγουρα το σήμερα ούτε θα καταλάβεις τι σε περιμένει στο μέλλον. Η ζωή κάνει κύκλους, εκεί που νομίζεις ότι όλα άλλαξαν οι ίδιοι κάνουν παιχνίδι και εσύ "στο ίδιο έργο θεατής". Πέρασε μπροστά από τις εξελίξεις, προέβλεψέ 'τές για να προστατευθείς το λιγότερο.

    ReplyDelete
  4. Δεν μου απαντά κανείς και απλός συνεχίζω με το εξής: Για δες αυτό:-->Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «902» για το θέμα της μήνυσης που κατέθεσε ο Υπ. Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» λέει: «Ο κ. Γιαννόπουλος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να διατηρεί τη θέση του και ταυτόχρονα να καταφεύγει διαρκώς στα δικαστήρια για να επιλύσει προσωπικές διαφορές, που προκύπτουν στα πλαίσια πολιτικών αντιπαραθέσεων. Οφείλει να παραιτηθεί, αν θέλει να κάνει τέτοιους αγώνες. Κατά μείζονα λόγο αυτό ισχύει όταν οι δικαστικές διώξεις στρέφονται κατά του τύπου και προπαντός όταν επιδιώκεται η απόσπαση εξοντωτικών ποσών από ια εφημερίδα όπως ο «Ριζοσπάστης», που αποτελεί πολιτικό όργανο ενός πολιτικού κόμματος. Αυτό παίρνει μορφή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ, η οποία είναι παντελώς απαράδεκτος και νοθεύει τη δημοκρατία μας».ΤΡΙΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 και μετά αυτό--->Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκεμβρίου η εισαγγελική πρόταση Πέμ, 07/11/2019 - 14:06
    Στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται η ώρα της εισαγγελέως έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την πρόταση επί της ενοχής των κατηγορουμένων.
    Το δικαστήριο διευκρίνισε πως αν η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, δεν είναι έτοιμη μέχρι τότε, θα της δοθεί και άλλος χρόνος.
    Την Πέμπτη στο δικαστήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
    Οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν επίκληση της Σύμβασης του Παλέρμο, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα και προβλέπει ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προϋποθέτει την επιδίωξη οικονομικού οφέλους.
    Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν και την άποψη του εφέτη Νίκου Σαλάτα, ο οποίος είχε μειοψηφήσει στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή. Η θέση του κ. Σαλάτα ήταν πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, επειδή δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στόχο να προσπορίσουν οικονομικό όφελος.
    Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής αντέκρουσαν τις θέσεις της υπεράσπισης, τονίζοντας ρητά πως η Σύμβαση του Παλέρμο προβλέπει κάθε έννομη τάξη (σσ χώρα) είναι ελεύθερη να επιλέξει τα χαρακτηριστικά που θα προσδώσει στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστήριξαν, η επιδίωξη οικονομικού οφέλους αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.
    Μιχαλολιάκος: Τα αρνήθηκε όλα, «έδωσε» στελέχη του για να γλιτώσει τη φυλακή
    Αρνήθηκε τον ναζισμό, χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» την «πολιτική ευθύνη» που ανέλαβε για τη δολοφονία Φύσσα, άδειασε Παναγιώταρο, Λαγό και διέψευσε τον Νίκο Μίχο, ο… πιο μειλίχιος από ποτέ, Νίκος Μιχαλολιάκος, απολογήθηκε σήμερα μπροστά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
    Στην εισαγωγική του δήλωση μπροστά στο δικαστήριο, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δήλωσε: «Θέλω να δηλώσω αθώος για τις κατηγορίες που μου αποδίδονται, που μου αποδόθηκαν κατόπιν πολιτικής σκευωρίας για τη δράση 25 χρόνων. Η ιδέα της Δικαιοσύνης που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και δίνει το δικαίωμα της υπερασπίσεως να θριαμβεύσει».
    Στην ίδια εισαγωγική του απολογία, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, φρόντισε να προαναγγείλει σε τι μήκος κύματος θα κινηθεί, μιλώντας με ιδιαίτερα υποτιμητικό τόνο για τους άλλοτε βουλευτές του κόμματός του, λέγοντας: «Πώς είναι δυνατόν να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι και έναν που έβοσκε πρόβατα στην Αιτωλοακαρνανία» και αναφερόμενος σε Στάθη Μπούκουρα και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, αντίστοιχα.
    Σε αντίθεση με τους Ματθαιόπουλο, Κασιδιάρη, Λαγό, αρνήθηκε χωρίς περιστροφές τον ναζισμό λέγοντας μάλιστα πως «Είμαστε εθνικιστές και όχι ναζιστές. Ο εθνικισμός δεν είναι διεθνιστικός και ο ελληνικός δεν μπορεί να ταυτίζεται με τον ιταλικό ή τον γερμανικό». Ο Μιχαλολιάκος διέψευσε τον μάρτυρα υπεράσπισής του, Άρη Σπίνο που δήλωσε ότι γνώριζε για τη δολοφονία Φύσσα λίγη ώρα μετά την πραγματοποίησή της, υπαινισσόμενος πως είναι… χαφιές ενώ στην ερώτηση της έδρας «τότε γιατί τον φέρατε;», απάντησε ο συνήγορός του, Μιχαλόλιας: «Mea culpa».(κατάλαβες κάτι μήπως...)

    ReplyDelete
  5. Ρε Μιχαλολιάκο παραδειγματίσου τουλάχιστον από τον Μπ. Γέλτσιν που παρέδωσε στον Πούτιν -->Παρασκευή 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν υπογράφει διάταγμα με το οποίο παρέχεται στον πρώην Μπ. Γέλτσιν ασυλία και εγγυήσεις για την ασφάλεια της οικογένειάς του και της περιουσίας του.
    Ο Ρώσος πρόεδρος Μπ. Γέλτσιν με διάγγελμά του προς το ρώσικο λαό ανακοινώνει την παραίτηση του από την προεδρία της χώρας (παραιτείται 6 μήνες νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του). Προσωρινός διάδοχος του ορίζεται -αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν (στον Πούτιν παραδίδονται δυο βαλίτσες με τους κωδικούς χειρισμού των ρωσικών πυρηνικών όπλων –σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα θα πρέπει να διενεργηθούν πρώρες εκλογές εντός τριών μηνών). Ο Μπ. Γέλτσιν στο διάγγελμα του αναφέρει ότι αποφάσισε να παραιτηθεί πρόωρα προκειμένου η Ρωσία να μπει στη νέα χιλιετία με νέου πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Ζητά επίσης συγνώμη από το ρώσικο λαό για τα όποια λάθη έχει κάνει (ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει την παραίτηση Γέλτσιν δραματικό βήμα, αλλά αναμενόμενο).

    ReplyDelete
  6. Μιχαλολίακο παραδειγματίσου από τον Μπ. Γέλτιν--->ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/12/1999
    Ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν υπογράφει διάταγμα με το οποίο παρέχεται στον πρώην Μπ. Γέλτσιν ασυλία και εγγυήσεις για την ασφάλεια της οικογένειάς του και της περιουσίας του.
    Ο Ρώσος πρόεδρος Μπ. Γέλτσιν με διάγγελμά του προς το ρώσικο λαό ανακοινώνει την παραίτηση του από την προεδρία της χώρας (παραιτείται 6 μήνες νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του). Προσωρινός διάδοχος του ορίζεται -αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν (στον Πούτιν παραδίδονται δυο βαλίτσες με τους κωδικούς χειρισμού των ρωσικών πυρηνικών όπλων –σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα θα πρέπει να διενεργηθούν πρώρες εκλογές εντός τριών μηνών). Ο Μπ. Γέλτσιν στο διάγγελμα του αναφέρει ότι αποφάσισε να παραιτηθεί πρόωρα προκειμένου η Ρωσία να μπει στη νέα χιλιετία με νέου πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Ζητά επίσης συγνώμη από το ρώσικο λαό για τα όποια λάθη έχει κάνει (ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει την παραίτηση Γέλτσιν δραματικό βήμα, αλλά αναμενόμενο).

    ReplyDelete
  7. - Θες να μάθεις ποιοι πολιτικοί από την Ελλάδα ευθύνονται για το ασυμμάζευτα χάλι που ζει η χώρα πχ στη εξωτερική πολιτική;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΓΝΩΣΤΟ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ;

    - Έχεις δει σε ποια πράγματα αναφέρομαι;
    ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΔΑ ΚΑΛΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ.

    - ΣΥΝΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(2 ΚΡΑΤΩΝ)
    ΝΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ" (ΜΕ 1 "Λ") ΚΑΙ Η "ΙΣΧΥΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .

    - εκεί που νομίζεις ότι όλα άλλαξαν οι ίδιοι κάνουν παιχνίδι
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ [ΠΟΤΕ ΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

    - αν δεν ξέρεις το χθες, το σήμερα σου μοιάζει, απροσδιόριστο....
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑ ΕΧΩ ή ΑΙΣΘΑΝΟΝΜΑΙ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ+ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 75%. ΣΤΗΝ 5ΕΤΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 90%.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΩ-ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΩ-ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΩΣ "ΙΣΧΥΣ' ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ή/και ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟ ΕΙΤΕ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ. ΠΑΛΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.

    - Δεν μου απαντά κανείς
    ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ, ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΓΑΣΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΤΑΧΙΣΤΑ.

    Η ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΚΟΝΤΙΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ , ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΗΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΤΕ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ "ΔΕΞΙΑΣ" ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ) ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΔΙΤΑΞΕΙ ΕΡΕΥΝΑ.

    Η Χ.Α ΕΘΙΓΕ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΨΗΦΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΙΟΝ" ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΗΣ Χ.Α , ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ -ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΦΥΑΔΑ.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΝΩΣΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΠΠΙΜΟΝΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΟΥ 9-10 % ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ. ΜΕΤΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ , ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ. ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ , ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ "ΒΡΙΖΟΥΝ" ή/και ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ... ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΔΩ ΠΩΣ ΤΟ "ΒΡΙΣΙΜΟ" ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΡΩΘΕΝ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΠΝΤΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ" ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΥΤΕ ΔΗΛΩΝΑΜΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ . ΑΡΑ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΝ ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Χ.Α.

    - "κατάλαβες κάτι μήπως..."
    ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ή ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΜΕ ΑΡΧΗ -ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ-ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ...

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΙ;

    ReplyDelete
  8. Συγχαρητήρια στο ιστολόγιο, τις πληροφορίες. θεωρώ ότι η ιστορική αναδρομή αποδίδει σε κάποιο βαθμό και αυτό φαίνεται στην γενική ειδησιογραφία(όχι του μπλοκ), αλλά άλλου πια. Το ΠΑΣΟΚ τότε ως κόμμα εξουσίας με αριστερές αποχρώσεις θεωρούσε απειλή, το ΚΚΕ. Η ΝΔ τώρα με δεξιές αποχρώσεις θεωρεί απειλή την ακροδεξιά πτέρυγα της ΧΑ, αυτή που μπορεί να πάρει(γιατί από την εθικοσόσιαλ δεν νομίζω να τσιμπήσει κανένας, είναι και ασύμβατη ιδεολογικά με την ΝΔ).Και ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξαφανίσουν πλήρως τη ΧΑ, θέλουν να την αποδυναμώσουν τόσο όσο να τους είναι ακίνδυνοι. Το είπε ο Δένδριας με τις πολιτικές διώξεις στην ΧΑ. Είπε ο Δένδριας, τρομάξαμε από το 10% και πάνω που είχαν στις δημοσκοπήσεις. Δεν τρομάξαμε από την ύπαρξή της ως φορέας (αυτός ο φορέας ήταν εκτός συνταγματικού τόξου και εκτός εκλογών όταν ο Άρειος Πάγος που ελέγχετε "εν μέρει" από την επικρατούσα εξουσία τους ήθελε εκτός, στο περιθώριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει θέσεις Βίκτορ Ορμπάν και ότι η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης είναι η ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, είναι υπέρ του σσοσιαλφιλελευθερισμού. Η ΝΔ με όποιον διαφωνεί με την λαθροεισβολή, τον χαρακτηρίζει ακροδεξιό-φασίστα και τον αποπέμπει. Η ΝΔ είναι εναντίον του λαϊκισμού και της ελευθεριότητας και υπέρ του (νέο)φιλελευθερισμού. Και οι δύο θεωρούν το λαϊκό, λαϊκίστικο. Και οι δύο θεωρούν τον φιλελευθερισμό προτεραιότητα, η μεν ΝΔ προσεγγίζοντας τον φιλελευθερισμό με δεξιά ματιά, το ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζοντας τον φιλελευθερισμό από Σοσιαλιστική πλευρά-αλλά ΠΑΣΟΚ. Για την ΧΑ παρουσιάζεται μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ενάντια στο φιλελευθερισμό με δεξιά οπτική και δίπλα στο λαό. Αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει. Ο Μιχαλολιάκος διατηρεί το κόμμα σε μια ημιθανή κατάσταση με σταλινικού τύπου μεθόδους(νομίζω), δεν εμπνέει τη νεολαία. Κατά την γνώμη μου, η αλλαγή ηγεσίας θα βοηθήσει. Αυτά. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, νομίζω είναι κατανοητά. Σε όποιον τα διαβάσει. Αν διαφωνεί έχει όλο το δικαίωμα, αυτά πιστεύω, αυτά λέω. Δεν ξανά επανέρχομαι για διευκρινήσεις, ας πει ο καθένας ότι θέλει.

    ReplyDelete
  9. Γενικά διαβάζω και μαθαίνω τα νέα του χώρου πατριωτικό-εθνικιστικού και είχα διαβάσει εκείνη της περίοδο την ιστορική ομιλία του Βίκτορ Όρμπαν και ήμουν χαρούμενος που υπάρχουν στοκ κόσμο τέτοιοι ηγέτες. Είχα κάποιοι κάποια φορά αυτόκλητος σε μια συγκέντρωση για την Μακεδονία, είχα δει στο ίντερνετ ότι θα μαζεύονταν γι' αυτό το σκοπό. Εκεί είδα έναν πολιγραφότατο συγγραφέα του εθνικιστικού χώρου και πιάσαμε κουβέντα για κάποιο από τα βιβλία του που είχα διαβάσει πρόσφατα, μιλούσαμε περί του ιδανικού πολιτεύματος. Σε κάποια στιγμή πάνω στην κουβέντα του λέω, έναν Βίκτορ Όρμπαν χρειαζόταν σήμερα η Ελλάδα, αλλά ποιος, δεν βλέπω κανένα τέτοιο στο πολιτικό σκηνικό.
    -Ποιος λες να μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο. (Λέω από μέσα μου, αυτός προερχόμενος και από τον κ.Κ. Πλεύρη, θα μου πει ο Κ. Πλεύρης σίγουρα).
    -Η Χρυσή Αυγή μου απαντάει. Μα πώς, του λέω, απ ότι έχω καταλάβει δεν πιστεύει τα ίδια πράγματα.
    -Με ρώτησες ποιος μπορεί να κυβερνήσει και να κάνει πολιτική αλλά Βίκτορ Όρμπαν;
    -Ναι, του απαντάω.
    -Αν δεν το μπορεί η Χρυσή Αυγή, τότε δεν μπορεί το μπορεί κανένας.
    -Μάλλον έχεις δίκιο.

    ReplyDelete