02/12/2019

Ελληνικό σχέδιο εξόντωσης του Ερντογάν... Πόσο να αντέξει τα γέλια

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις νέες «αυστηρές» δηλώσεις, τα «ηχηρά» μηνύματα των Ελλήνων πολιτικών προς την Άγκυρα, με αφορμή την συμφωνία με την Λιβύη; Και δώσε η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο – λες και η ίδια δεν το ξέρει, περίμενε τον Έλληνα ΠτΔ, να της το πει – και πάλι η Άγκυρα θα βρει απέναντι του «Ευρωπαίους συμμάχους μας» και τρίχες ολοκάτσαρες, αγαπητοί. Την ίδια ώρα οι Γερμανοί πουλάνε κάργα όπλα στην Τουρκία, ο Τραμπ χαϊδεύει τον Ερντογάν, ο Πούτιν τον έχει υπό την αιγίδα του και η νέα Κομισιόν κόβει τον βήχα των ρομαντικών περί επιβολής κυρώσεων στους «βιαστές» του διεθνούς δικαίου.

Στην Ελλάδα όμως, στη ωραιότερη χώρα του κόσμου, βασιλεύει ο ρομαντισμός… Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις παλαιών μεγαλείων και ισχυρών ενόπλων δυνάμεων. Ψαράκια ιδιοκτήτες του πελάγους (συνειρμοί με το Αιγαίο θεωρούνται απαράδεκτη προβοκάτσια κατά του Αλέξη). Και βέβαια οι ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παράγουν, εσχάτως, πολλούς ΣΕΦ περιωπής που μαγειρεύουν για καμιά 55αριά χιλιάδες… Κατά τα άλλα κάπου πάσχουμε σε ισχύ και αυτό οι αρμόδιοι ψηλά το γνωρίζουν ή τουλάχιστον οφείλουν να το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς τους ταπεινούς. Για τους ταγούς όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες έχουν εν πολλοίς αφήσει στην τύχη τους, θα αντιμετωπίσουν κάθε επιβουλή… Μάλιστα.

Είμαστε βέβαιοι για αυτό; Το ισοζύγιο ισχύος, οι καθόλου ρομαντικοί αριθμοί, άλλα λένε. Για να μην μιλήσουμε για την ηλικία συγκεκριμένων συστημάτων, πλοίων και οχημάτων. Διότι τα ίδια λόγια λόγια λέμε τις τελευταίες δεκαετίες. Στις πράξεις κολλήσαμε όχι για την ενίσχυση, αλλά για τη διατήρηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά είναι ψιλά γράμματα φυσικά για τους ηρωικούς ημών πολιτικούς που δεν διστάζουν να στέλνουν καθημερινά «τρομακτικά» μηνύματα στον ισλαμοφασίστα απέναντι, με τα γιουσουφάκια του, πιθανότατα να του τα τυπώνουν σε πολυτελές χαρτί υγείας προς αξιοποίηση. Βέβαια για ορισμένους σε τούτον τον τόπο της ξεκαρδιστικής πορτοκαλέας το διεθνές δίκαιο βαραίνει πάνω κι από την εθνική επιβίωση, όπως δήλωσε δημοσίως άξιος (βλ. κουφιοκεφαλάκης) συνάδελφος σε τηλεοπτική εκπομπή… ενημερωτικού σταθμού. Είσαι ηλίθιος άνθρωπέ μου ή τον παριστάνεις;

Λέτε αυτό να είναι το μυστικό; Γι’ αυτό το έρημο το διεθνές δίκαιο το έχουμε κάνει λιβανιστήρι και το κοπανάμε σε κάθε επέτειο απελευθέρωσης νήσου ή πόλεως, δια στόματος ΠτΔ ή άλλων, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι έτσι απλώς προς νέα τουρκοκρατία πάμε… Αλήθεια ρε παλικάρια, πότε η Τουρκία σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο; Όταν έσφαξε τους Πόντιους; Όταν σταύρωνε τους Αρμένιους; Όταν έκαιγε την Σμύρνη; Όταν κακοποιούσε την Κύπρο; Τι ακριβώς είστε; Απλώς ρομαντικοί ή απλώς…; Και οι σύμμαχοι; Ποιοι σύμμαχοι; Με τις χώρες που έχουμε κοινά συμφέροντα στη γειτονιά και μπορούν άμεσα να επέμβουν κάνουμε μόνο τριμερείς και όχι επίσημες ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. Οι άλλοι ακόμα κι αν θέλουν, μια τριμερή σφαλιάρα δεν μπορούν να την σταματήσουν… εκτός κι αν ο Ερντογάν βγάλει ανακοίνωση ότι πρόκειται τα φουσάτα του να αποβιβαστούν στην Λέσβο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Εμείς ως καλοί πελάτες του διεθνούς δικαίου δεν διεκδικούμε τίποτα, ενώ ο άλλος διεκδικεί και τον αέρα που αναπνέουμε. Και μας ζητά να το συζητήσουμε. Αν κάτσεις και τα βάλεις στο τραπέζι με τον Τουρκαλά, νομοτελειακά θα δώσεις, άρα ό,τι και να αποσπάσει κέρδος θα είναι γι’ αυτόν, ζημιά για σένα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Αν η Τουρκία αποφασίσει μικρή ή μεγάλη κλιμάκωση ή θερμό επεισόδιο, θα έχει την απόλυτη πρωτοβουλία και την επιλογή τόπου και χρόνου. Εμείς, ως συνήθως, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, κλαίγοντας τις τυχόν απώλειες που θα έχουμε… Για αυτό αφήστε το διεθνές δίκαιο στην ησυχία του και αναπτύξτε την πραγματική αποτρεπτική ΙΣΧΥ της χώρας, ενισχύσετε τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και μην περιμένετε, σε πρώτο χρόνο, βοήθεια από κανέναν.

https://www.defence-point.gr/news/i-elliniki-synomosia-dolofonias-toy-erntogan-me-archaio-vasanistirio

1 comment :

  1. Anonymous2/12/19 18:31


    ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟ!
    Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ" ΚΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΑΚΙΣΤΑΝ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

    ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΣΤΡΕΨΟΥΝ (ΔΙΠΛΟΤΑΡΙΦΑ)!

    Syrian Refugees CAN Go Home Now! International Media Forced To Admit Syria IS Returning To Normal!

    https://www.youtube.com/watch?v=MczBNG3jnKI&feature=emb_title

    ReplyDelete