10/11/2019

Τσέχος υπουργός Εσωτερικών: "Δεν ενδιαφερόμαστε για τα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα"

«Δεν ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά πρόσφυγες. Δεν βλέπω το νόημα στην επανεγκατάσταση 17χρονων οι οποίοι δεν δικαιούνται άσυλο, ενώ η Αθήνα λαμβάνει δισ. ευρώ από την ΕΕ για την προστασία των συνόρων και τη διαδικασία ασύλου».  Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών της Τσεχίας, Jan Hamáček, στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια προς τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά. Ο Hamáček φαίνεται να έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Andrej Babiš, ο οποίος απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται για το θέμα, ενώ δήλωσε «ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη θα αρχίσει επιτέλους να αναζητά λύση για την κατάσταση στη Συρία. Ενδιαφερόμαστε πρωταρχικά για τα δικά μας παιδιά, έχουμε πολλά δικά μας προβλήματα».

https://www.ethnos.gr/kosmos/71046_tsehos-ypoyrgos-esoterikon-den-endiaferomaste-gia-ta-prosfygopoyla-apo-tin-ellada

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ"...
  • ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ  ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η Ε.Ε ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ (Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ) ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.
  • ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΣΕΧΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ, (ΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ) ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΚΟ.
  • ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΩΣ ΑΦΟΥ Η ΤΣΕΧΙΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ. ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΣΥΛΟΥ.
  • ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥΣ (ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ) ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΣΤΡΟ-ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΣΙΑΣ. 
  • ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΣΕΧΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
...ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.

No comments :

Post a Comment