14/11/2019

Belh@rra: Οι τελευταίες τεχνικές μετατροπές που ζητά Πολεμικό Ναυτικό

Τα κλιμάκια της Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ συναντήθηκαν με Γάλλους επικεφαλείς του Γαλλικού Ναυτικού ενώ αύριο καταφτάνουν τα στελέχη της Γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA) καθώς και της Naval Group. Τη Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα πολυμελής αντιπροσωπεία της MBDA. Βασική επιδίωξη και στόχος του ΠΝ είναι η γαλλική Belharra να είναι των 32 βλημάτων και όχι των 16. Εξελίξεις θα υπάρξουν και επί της τιμής που είναι συνάρτηση της διαμόρφωσης.

Τα επιπρόσθετα θέματα που έχει θίξει το ΠΝ:
  • Μετασκευή του ελικοδρόμιου ώστε να δέχεται και να υποστηρίζει ελικόπτερο Aegeanhawk.
  • Ολοκλήρωση και προσθήκη του STRALES των 76mm με σκοπό να ενισχυθεί η αντιβληματική άμυνα των πλοίων.
  • Ενδεχόμενη εγκατάσταση των CAMM. Τα βλήματα είναι τέσσερα ανά κελί. Ενσωμάτωση των CAMM συνεπάγεται κατακόρυφη αύξηση του οπλικού φορτίου των πλοίων. Σε μια τέτοια προοπτική κάθε Belharra HN θα μπορεί να φέρει 32 κελιά με 16 Aster 30 και συνδυασμό Αster 15 και CAMM καθώς και Scalp Naval. Οι CAMM βάλλονται από τους εκτοξευτές των ASTER 15. Στην έκδοση CAMM Extended Range (ER) το βλήμα πετυχαίνει μέγιστο βεληνεκές τα 45 χιλιόμετρα. Σε μια Belharra των 32 βλημάτων εκ των οποίων οι 16 Aster 30 η διαμόρφωση δύναται να περιλαμβάνει 64 CAMM ή 16 Aster 30, 8 SCALP NAVAL και 32 CAMM. [Εάν τελικώς οι CAMM συμπεριληφθούν συνεπάγεται τρομερή αύξηση πυρός των πλοίων. Το πρόβλημα είναι πως η σχεδίαση και η ανάπτυξη των CAMM έχει γίνει από την Αγγλική MBDA και όχι από τη Γαλλική. Μέχρι στιγμής οι όποιες διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνταν ήταν με τη Γαλλική. Στο θέμα υπήρχε δυσκινησία η οποία τώρα φαίνεται να αλλάζει θετικά προς την ελληνική πλευρά.]
  • Προσθήκη εκτοξευτή SIMBAD-RC. Αυτή είναι η πλέον νεότερη εξέλιξη στη διαμόρφωση των πλοίων. Κάθε εκτοξευτής φέρει δύο βλήματα Mistral. Έχει μέγιστο βεληνεκές τα 7 χιλιόμετρα. Δύναται να προσβάλει εκτός από ιπτάμενους στόχους και μικρά πλοία.
  • Δύναται να υπάρξει και εξαπλός εκτοξευτής βλημάτων με την ονομασία SADRAL. To γαλλικό SADRAL (Systeme d’Autodefense Rapprochee Antiaerienne Leger) ανήκει στη κατηγορία των VSHORAD.
  • Συζητήσεις επί του CIWS. Επικρατέστερο το RAM ή το Millenium πάνω από το υπόστεγο του ελικοδρόμιου.

https://defencereview.gr/fregates-belhrra-oi-teleytaies-technikes-met/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  Η εν δυνάμει διαμόρφωση για το ΠΝ και το κόστος των πλοίων

No comments :

Post a Comment