11/10/2019

Τηλεφωνική φάρσα στο Γερουσιαστή Γκράχαμ από Ρώσους που προσποιήθηκαν τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας - “Τελειώνει” η Ρωσία το γερουσιαστή Graham, με παλιό και “δοκιμασμένο” τρόπο;

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας από δυο γνωστούς Ρώσους φαρσέρ, νομίζοντας πως συνομιλεί με τον υπουργό άμυνας της Τουρκίας. Ένας εκπρόσωπος του Γκράχαμ επιβεβαίωσε στο CNN ότι ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής μίλησε με τους Ρώσους Alexey Stolyarov και Vladimir Kuznetsov, νομίζοντας πως ομιλεί με τον υπουργό Άμυνας Τούρκου Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Politico, ο Γκράχαμ αποκαλεί τους Κούρδους “απειλή” για την Τουρκία, ένας χαρακτηρισμός που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την τουρκική εισβολή. Με tweet την Τετάρτη καλούσε τους ακολούθους του να «προσευχηθούν για τους Κούρδους συμμάχους μας που έχουν ξεδιάντροπα εγκαταλειφθεί χωρίς ξενοδόχους από την κυβέρνηση Τραμπ».

Είπε ο Γκράχαμ στους Ρώσους φαρσέρ... “Το πρόβλημά σας με τους Κούρδους του YPG είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είπα στον Πρόεδρο Tραμπ ότι ο Ομπάμα έκανε ένα τεράστιο λάθος να βασιστεί τους Κούρδους. Όλα για τα οποία ανησυχούμε έχουν γίνει πραγματικότητα και τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία προστατεύεται από αυτή την απειλή στη Συρία. Συμφωνώ με το πρόβλημα του YPG, όπως και ο Πρόεδρος.”

Στη συνομιλία του ο Graham αναφέρθηκε επίσης και στην περίπτωση του ενδιαφέροντος Τραμπ για «τουρκική τράπεζα», πιθανότατα την Reza Zarrab, έναν Ιρανο-τουρκικό οργανισμό εμπορίας χρυσού. Δοσοληψίες με τον τελευταίο φέρεται να είχε ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ Rudy Giuliani, ο οποίος κατηγορείται σήμερα ότι χρησιμοποίησε χρήματα από ξένες πηγές για την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι το υποτιθέμενο τηλεφώνημα Graham-«Akar» είχε σχέση με τους S-400 και την προσπάθεια επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, όπου ο Αμερικανός πολιτικός συμβούλευε τον «Akar» να αποφευχθεί η ενεργοποίηση των ρωσικών πυραύλων ώστε να διευκολυνθεί η μεθόδευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτό τον τρόπο, ο βασικός πολέμιος των Τούρκων στην Γερουσία των ΗΠΑ, βγήκε εκτός “μάχης”, ή τουλάχιστον έχει πληγεί αρκετά ως ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του. Όπως βλέπουν κάποιοι, οι Ρώσοι εκμεταλλεύονται εξαιρετικά τα τρωτά των Δυτικών δημοκρατιών, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους (ή των Συμμάχων τους).

https://www.ptisidiastima.com/

No comments :

Post a Comment