08/10/2019

Ρωσία- Τουρκία: Χρήση των εθνικών τους νομισμάτων σε πληρωμές και συναλλαγές

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προβλέπει την χρήση των εθνικών τους νομισμάτων σε πληρωμές και συναλλαγές, όπως και τη διεύρυνση της διατραπεζικής τους συνεργασίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών. Ο βασικός στόχος της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου, προβλέπει την αύξηση και την σταδιακή μετάβαση στη χρήση των εθνικών νομισμάτων (ρουβλίου και τουρκικής λίρας) στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, την δημιουργία ανάλογων υποδομών στην οικονομική αγορά και την ενίσχυση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων μεταξύ των επιχειρήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η συμφωνία προβλέπει επίσης την σύνδεση των τουρκικών τραπεζών και επιχειρήσεων με τη ρωσική εκδοχή του SWIFT (σύστημα διεθνών διατραπεζικών συναλλαγών) και την δημιουργία υποδομών ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται η ρωσική κάρτα συναλλαγών MIR την οποία η Μόσχα σχεδίασε ως εναλλακτική των MasterCard και VISA.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΓΝΩΣΤΗ. ΑΝ ΡΩΣΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ (ή ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ "ΜΕΚΙ" ΤΟΥΣ ΣΤΟ "σύστημα του Μπρέττον Γουντς". ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. (ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ).
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΙΤΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΙΝΟ-ΡΩΣΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ (ΠΑΛΙ), ΑΛΛΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.
Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://isxys.blogspot.com/2014/12/blog-post_23.html ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΙΑ "ΜΑΖΟΧΟΥΣ" (ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΝΟΥΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ), ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ.
ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΤΙ; ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ), ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

Υ.Γ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΗΔΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ  https://isxys.blogspot.com/2018/08/50.html

No comments :

Post a Comment