14/10/2019

Στη Χίο ο Στρατός ...μαζεύει απορρίμματα - Οι Ε.Δ ανακαινίζουν κτίρια για την στέγαση λαθρομεταναστών - ΓΕΝ: Προμήθεια 800 οικίσκων για λαθρομετανάστες ύψους €10 εκατ.

Έχει χαθεί ο έλεγχος με την εμπλοκή του Στρατού σε θέματα κοινωνικής προσφοράς αφού πλέον ο Στράτος είναι για «πάσα νόσο και πάσα μαλ@κι@».

Στη Χίο διατέθηκαν δυο φορτηγά οχήματα γενικής χρήσης μαζί με ανάλογο αριθμό προσωπικού ώστε να συλλέξουν απορρίμματα απο τη περιοχή της ΒΙ.ΑΛ στη Χίου. Τραγικό περιστατικό και απαράδεκτο. Δεν γίνεται ο ΕΣ να καλύπτει μονίμως τις ανεπάρκειες του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τη εμπλοκή του Στρατού. Οι ανώτατοι αξιωματικοί προκειμένου να γίνουν αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση δεν αντιδρούν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παραμελείται η επιχειρησιακή εκπαίδευση, καταπονούνται τα ήδη καταπονημένα μέσα και υλικά για να γίνουν κάποιοι στρατηγοί… Κάτι πάει λάθος με τους στρατηγούς του Ελληνικού Στρατού… Στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία ο υποστράτηγος κάνει κοινωνικά εργαστήρια. Τα λύσαμε όλα τα επιχειρησιακά και πιάσαμε τώρα τα κοινωνικά εργαστήρια;

Αλλά αν είσαι κολλητός του πρώην ΥΕΘΑ γίνεσαι εύκολα στρατηγός. Αντίθετα άριστοι ανώτατοι αξιωματικοί στις προηγούμενες κρίσεις διώχθηκαν κακήν κακώς. Εδώ ναύαρχοι ή στρατηγοί γίνονται μόνον όσοι θα τους αιχμαλωτίσουν προσωπικό ή θα τους συμβούν ναυτικά ατυχήματα ή κλοπές υλικού (Λέρος). Παράδειγμα οι τρεις προσαράξεις πλοίων από ημερών του σημερινού Α/ΓΕΝ. Η στρατιωτική ηγεσία και ειδικά η υφιστάμενη ούτε που πρόκειται να αντιδράσει… Η πολιτική ηγεσία να αντιδράσει άμεσα. Το έχουμε πάρει πολύ λάθος.

https://defencereview.gr/sti-chio-o-stratos-mazeyei-aporrimmata/

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακαινίζει με γρήγορους ρυθμούς δημόσια κτίρια στην Αττική για να φιλοξενήσουν άμεσα ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες. Τις μέρες αυτές ο διοικητής της «206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών» υπέγραψε σειρά αποφάσεων απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών οικοδομικών εργασιών και την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση-ανακαίνιση 3 κτιρίων σε Αθήνα και Πειραιά.  Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρμόδιο για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή οποιασδήποτε άλλης άδειας που απαιτείται για τη διεξαγωγή των εργασιών, για τη σύναψη των συμβάσεων εκτέλεσης έργων με τρίτους και για την προμήθεια εξοπλισμού. Την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την ανακαίνιση των παραπάνω κτιρίων έχει αναλάβει η «206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών», που έχει ως αποστολή τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή και τη συντήρηση πάσης φύσεως αεροπορικών υποδομών (στρατιωτικών και κοινής χρήσης) συμπεριλαμβανομένων ζωτικών επιχειρησιακών εστρωμμένων επιφανειών (διαδρόμων αποπροσγείωσης, τροχοδρόμων, δαπέδων στάθμευσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων και οδικών δικτύων), οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών και τηλεπικοινωνιακών έργων, έργων οδοποιίας και δικτύων ευκολιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://www.protothema.gr/greece/article/935007/oi-enoples-dunameis-anakainizoun-ktiria-gia-prosfugopoula/

Ολοκληρώνεται η προμήθεια 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.protothema.gr/greece/article/935568/gen-promitheia-800-oikiskon-gia-metanastes-kai-prosfuges-upsous-10-ekat/

3 comments :

  1. Άπαξ και δέχεται ο εκάστοτε πενταετής ή ακόμα χειρότερα ο κάθε φαντάρος να γίνει σκουπιδιάρης καλά τους κάνουνε. Εσύ θα εκτελούσες διαταγή ανωτέρου σου να μαζέψεις σκουπίδια δλδ? Δεν φταίνε αυτοί που τους βάζουν, αυτοί που το δέχονται φταίνε!


    12G

    ReplyDelete
  2. ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ .
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΑ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ . ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ" ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΑΡΚΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΤΕ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ. ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΤΥΠΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΔΙΔΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΟΣ.

    Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
    Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
    Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.
    Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.
    Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
    Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
    Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.
    Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.

    Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ, ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ.

    ReplyDelete
  3. "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ."

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΘΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΣ ΣΕ 2-3 ΑΡΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΩ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ "ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΝΕ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΨΙΘΥΡΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΟΥ ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΟΣ. ΔΕ ΛΟΓΟΔΟΤΩ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΩ.

    ReplyDelete