13/10/2019

Το πρώτο αρμενικό τάγμα στην Συρία, το τάγμα "Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν" πήρε θέση στην άμυνα της Σερεκανίγε

Το τάγμα Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν, που ιδρύθηκε στην 104η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, σήμερα μετέβη από την Τιλ Τεμίρ στην Σερεκανίγε και πήρε θέση στην άμυνα της πόλης.  Σε ανακοίνωση που έκανε χτες το τάγμα Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν, ανέφερε τα εξής : «Δεν δεχόμαστε την επιχείρηση εισβολής που διεξάγει το τουρκικό κράτος στην ΒΑ Συρία. Το τουρκικό κράτος έχει διαπράξει μεγάλα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, ενώ το 1915 δολοφόνησε περισσότερους από 1 εκ. Αρμένιους. Και σήμερα το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί στην Συρία μια άγρια επίθεση και επιδιώκει να πλήξει το περιβάλλον της δημοκρατικής συμβίωσης. Οι Κούρδοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Άραβες και άλλοι λαοί που ζούνε στην περιοχή που είναι ενάντιοι σε αυτό, θα υπερασπιστούν τα εδάφη και τις ζωές τους».

Το τάγμα το οποίο από την μέρα που συστάθηκε δίνει μεγάλη σημασία στην εκμάθηση και διατήρηση της αρμενικής γλώσσας και κουλτούρας, ανέφερε πως «αυτός είναι καιρός υπεράσπισης της ζωής και της ελευθερίας. Όποιος αδυνατεί να υπερασπίσει την ελευθερία του, αδυνατεί να υπερασπίσει την γλώσσα του και την κουλτούρα του» και ξεκίνησε προς την Β.Συρία για να πάρει την θέση του στην ενεργό άμυνα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_319.html

2 comments :

  1. Μπράβο τους οι Αρμένιοι είναι έθνος που έχουν ακόμα ανδρεία! Εμείς δυστυχώς τη χάσαμε τελείως...

    ReplyDelete
  2. @Πετρακας

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΟΥΡΔΟΥΣ-ΚΟΥΡΔΟΓΕΝΕΙΣ , ΤΣΕΤΕΣ , ΤΣΕΡΚΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΣΚΑΤΟΦΑΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΠΛΕΟΝ "ΚΟΥΡΔΟΥΣ". ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ (ΤΟΥΡΚΩΝ) ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ "ΔΥΣΠΕΠΤΟ". ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ. ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΕΝΑΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΩΡΑ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

    ΟΙ ΑΡΜΕΝΗΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΟΥΜΑΙ ΟΣΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.

    ReplyDelete