08/10/2019

Μέχρι το τέλος του μήνα, τέλος τα λεφτά για τον ΟΗΕ

Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ βρίσκεται στο κόκκινο από τα τέλη Σεπτεμβρίου για 230 εκατομμύρια δολάρια και υπάρχει κίνδυνος τα “τελευταία ταμειακά αποθέματά του να έχουν εξαντληθεί ως το τέλος του μήνα”, υπογραμμίζει σε χθεσινή επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες. Για να μπορεί ο ΟΗΕ να εγγυηθεί την καταβολή των μισθών ως το τέλος του έτους, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, διευκρινίζει στην επιστολή του αυτή προς το προσωπικό (περίπου 37.000 άνθρωποι εργάζονται για την γραμματεία του ΟΗΕ), αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το AFP.

Για να περιοριστούν οι δαπάνες στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, ο Γκουτιέρες επικαλέστηκε κυρίως την πιθανότητα αναβολής διασκέψεων και συνόδων και την αναθεώρηση προς τα κάτω των υπηρεσιών που πρόκειται να παρασχεθούν. Οδηγίες δόθηκαν επίσης για να περιοριστούν τα επίσημα ταξίδια στα πλέον απαραίτητα, να αναβληθεί η αγορά αγαθών και υπηρεσιών και να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.  “Μέχρι σήμερα, τα κράτη μέλη έχουν καταβάλει μόνον το 70% του συνολικού ποσού που χρειάζεται για τις δραστηριότητες που έχουν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό του 2019”, σημειώνει ο γενικός γραμματέας όσον αφορά αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι “έγραψε στα κράτη μέλη στις 4 Οκτωβρίου για να τους εξηγήσει ότι οι δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο”.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΕΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΥΛΟΠΟΙΟΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ) ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΙ ΜΟΥΛΩΧΤΟ. ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ Α.Φ.Μ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Υ.Γ-1: ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. Ο ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΖ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... 37000 ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΖ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 1/100 ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Υ.Γ-2: ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΧΕΤΙΚΟ.
ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑ 3-4 ΕΚΑΤΟΜ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΜΑΣ.

No comments :

Post a Comment