03/10/2019

Εθνική Άμυνα: Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο

Εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, μόνο με αύξηση των αμυντικών δαπανών μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Είναι περίεργο αλλά ενώ η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση Τσίπρα για ιδεοληπτική αναπηρία, τώρα που στα ηνία είναι ο Κ. Μητσοτάκης, τουλάχιστον στην Εθνική Άμυνα ακούμε τον αρμόδιο υπουργό να αποκλείει διαρκώς πράγματα, τα οποία δεν συνάδουν με τις ανάγκες που δημιουργούν τα πραγματικά δεδομένα.
  • Δεν θα αυξηθεί η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, που θα ενίσχυε τα επίπεδα επανδρώσεως των μονάδων του Στρατού, τα οποία κυμαίνονται σε επίπεδα εθνοφυλακής.
  • Δεν θα αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός, όπως και οι εξοπλιστικές δαπάνες, ώστε να επιταχυνθεί η προσπάθεια καλύψεως του χαμένου εδάφους.
  • Δεν ζητούμε παραχώρηση οπλικών συστημάτων από την μεγαλύτερη διαπραγμάτευση -και σε στρατιωτικό επίπεδο- με τις ΗΠΑ, ούτε την καταβολή χρηματικού ποσού ως “ενοικίου”, το οποίο ούτως ή άλλως στις ΗΠΑ θα καταλήγει εφόσον συμφωνηθεί ότι θα διατίθεται για προμήθειες αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

Τρία μεγάλα ΟΧΙ που θα έπρεπε να είναι ΝΑΙ, για μια κυβέρνηση που θέλει να λένε γι’ αυτήν ότι έχει καλύτερη αντίληψη της πραγματικότητος.

https://doureios.com/to-minima-kostarakoy-pros-tin-nea-kyvernisi-gia-tin-thalassia-ishy-kai-oi/

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Anonymous3/10/19 19:09

    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Σαντορίνης, διαπιστώθηκαν οικονομικές παρατηρήσεις.
    Για τη διερεύνηση των παραπάνω βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ενέργειες αρμοδιότητάς τους και έχουν ληφθεί διοικητικά μέτρα για το εμπλεκόμενο προσωπικό.

    ReplyDelete