12/10/2019

"η Τουρκία θα αρχίσει να παράγει πυρηνικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας αμυντικού υλικού BMC κ. Ethem Sancak στα πλαίσια της 10ης Χρηματοδοτικής Συνόδου Κορυφής της Κωνσταντινούπολης (IFS’19), η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Πρόκειται για μείζονα ποιοτική αναβάθμιση των πυραυλικών φιλοδοξιών της Τουρκίας, για τον επιπλέον λόγο ότι σύμφωνα με τον Sancak, οι πύραυλοι αυτοί θα φέρουν πυρηνικές κεφαλές... Ο Sancak δήλωσε ότι «Η Τουρκία έχει αναθέσει έργα αξίας 70 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 77 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τοπικές αμυντικές βιομηχανίες όπως αεροσκάφη εκπαιδευτικά και μαχητικά, διαστημικές μελέτες και ηλεκτρονικές μεθόδους μάχης. Κατέληξε δε λέγοντας ότι η Τουρκία θα αρχίσει να παράγει πυρηνικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Ο Sancak βέβαια είναι τίποτα άλλο από ένας ιδιώτης επιχειρηματίας, συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπεί το επίσημο κράτος ως προς την πολιτική προμήθειας εξοπλισμών, ειδικά μάλιστα όταν αφορά ευαίσθητα στρατηγικά συστήματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Τουρκία πυρηνικά όπλα ούτε διαθέτει, ούτε μπορεί να αποκτήσει μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια, συνεπώς, ακόμα κι αν μπορούσε υποθετικά να αυξήσει τόσο δραματικά την εμβέλεια των πυραύλων της ώστε να φτάσουν μέχρι… άλλες ηπείρους, αυτοί θα ήταν οπλισμένοι μόνο με συμβατικές κεφαλές.

https://www.ptisidiastima.com/turkey-icbm/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΧΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΠΛΩΝ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ή ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ "ΒΕΒΑΙΟ" (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΤΑΤΟ ΠΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment