11/09/2019

Κορσική: "Οι ξένοι ιδιοκτήτες μπορεί να δουν την ιδιοκτησία τους να να απαλλοτριώνεται..." (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ)

...εκτός εάν διαμένουν τουλάχιστον πέντε χρόνια στο νησί, έχουν γεννηθεί εκεί ή έχουν έναν συγγενή που έχει πεθάνει και ταφεί στη νήσο."

Αυτό προβλέπουν τα σχέδια που προωθεί το αυτονομιστικό κόμμα Ελεύθερη Κορσική (Corsica Libera), το πιο ακραίο από τα δύο αυτονομιστικά κόμματα (το άλλο είναι το μετριοπαθές Femu a Corsica-Να φτιάξουμε την Κορσική), που συνεργάζονται στη διακυβέρνηση της χώρας, έπειτα από τη συντριπτική νίκη τους στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2017, με 54% και 41 από τις 63 έδρες στο τοπικό Κοινοβούλιο. Έκτοτε η τοπική κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαρκή διαμάχη με το Παρίσι για μία πλειάδα θεμάτων, από τη δημοσιονομική πολιτική (παρ’ όλο που χαίρει εκτεταμένης ανεξαρτησίας στη διαχείριση των επιχορηγήσεων, χάρις στο άρθρο 38 του Καθεστώτος Αυτονομίας), τα πολιτικά δικαιώματα (το δικαίωμα της «διαφοροποίησής» τους) και την προστασία της τοπικής γλώσσας και κουλτούρας. Πλέον, στην προβληματική σχέση με το Παρίσι έρχεται να προστεθεί και η διαμάχη για την πολιτική για τα ακίνητα, που σύμφωνα με το Ελεύθερη Κορσική θα πρέπει να εκπονείται από την τοπική κυβέρνηση και το δικαίωμα στην κατοικία να ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους της.

Για αυτόν τον λόγο, το κόμμα οργάνωσε μία εκστρατεία (με αφίσσες, φυλλάδια και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) με τελικούς αποδέκτες τους «νεήλυδες» κατοίκους και όσους -ξένους και ημεδαπούς- εργάζονται στον τομέα των ακινήτων και των οικοδομών στη νήσο. Οι πρώτοι ειδοποιούνται πως «η απόκτηση ενός ακινήτου κινδυνεύει να μεταβληθεί σε κάκιστη επένδυση λόγω της πιθανότητας μίας δυνητικής απαλλοτρίωσής του». Παράλληλα, συμβουλεύει τους δεύτερους να ειδοποιούν τους υποψήφιους πελάτες τους πως η πρόβλεψη για απαλλοτρίωση της κατοικίας τους θα κατατεθεί προς έγκριση στο τοπικό Κοινοβούλιο από ένα από τα δύο κόμματα και ενδέχεται να γίνει νόμος της νήσου.

Συνεπώς, η λεγόμενη demarche d’ expropriation (πρωτοβουλία απαλλοτριώσεων) δεν αποτελεί μία προπαγανδιστική κίνηση, αλλά ένα συγκεκριμένο πολιτικο-οικονομικό σχέδιο, με σαφή χαρακτηριστικά, που στόχο έχουν, μέσω της διοικητικής οδού, να παγώσει η αγορά ακινήτων, επιτρέποντας οικονομικά στις κορσικανικές οικογένειες να αποκτήσουν κατοικία και ακίνητα. «Πρώτα οι Κορσικανοί», διασαλπίζουν οι αυτονομιστές, κατ’ αναλογίαν του America First του Ντόναλντ Τραμπ. Ένα αντίστοιχο μέτρο είχε εισαχθεί και το 2014, όταν στην διακυβέρνηση ήταν ο ριζοσπάστης Σοσιαλιστής Πολ Τζιακομπί (που πρόσφατα καταδικάσθηκε για διαφθορά), που ψήφισε το μέτρο του «καθεστώτος του κατοίκου», που ευνοούσε τους ντόπιους έναντι των άλλων.

Όμως, ποια η αναγκαιότητα για την αναβίωση ενός παλιού μέτρου; Όπως τονίζει ο Κριστόφ Αντζελινί (επικεφαλής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Οικονομικής Ανάπτυξης), «υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις των νέων, καθώς δύο χρόνια μετά την άνοδο των εθνικιστών στη διακυβέρνηση δεν έχει συμβεί τίποτα καινούργιο. Η ανεργία έχει αυξηθεί και δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, μία ιδέα για το μέλλον. Ο (Πρόεδρος Εμμανουέλ) Μακρόν είχε έλθει εδώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και εμείς καλέσαμε τους Κορσικανούς να τον ψηφίσουν και μετά …τίποτα». Και φυσικά από την αντίδραση σε αυτό το τίποτα, μπορεί να ξεπηδήσουν τα πάντα.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΩ. ΠΕΡΑΣΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΞΩ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ (ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΩ  ΕΠΙΤΟΠΟΥ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ (ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ). ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ, ΓΙΑ ΜΑΝΙΑΤΕΣ (ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΚΟΡΣΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ "ΣΥΜΠΑΘΗΘΗΚΑΜΕ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΙ. Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΝΗΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ "ΠΑΣΧΕΙ" ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΗΣΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΑΤΟΜΙΓΑΔΕΣ.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ. ΟΣΟ Η ΚΟΡΣΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ. ΑΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ. Η ΚΟΡΣΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ) ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΚΟΡΣΙΚΑΝΟΙ "ΓΥΦΤΟΙ".

  • ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ, ΕΙΤΕ ΜΑΡΟΚΙΝΟ-ΑΛΓΕΡΙΝΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΤΕ ΚΟΡΣΙΚΑΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.
  • ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ, ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ Η ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΙΣΧΥΣ" ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΜΑΖΙΚΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕΤΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΜΑΣ. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Η ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 1/6 ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ.  Η ΜΑΖΙΚΗ (3-4 ΕΚΑΤΟΜ) ΑΠΟΙΚΗΣΗ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ-ΣΤΟΧΩΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΝΕΤΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ-ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΩΡΑ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ) ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΛΕΥΚΕΣ. (ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΥΤΕ Η ΜΑΣΣΑΛΙΑ)

5 comments :

  1. Anonymous11/9/19 19:41

    https://en.wikipedia.org/wiki/Carg%C3%A8se

    ReplyDelete
  2. Anonymous12/9/19 00:23

    Το ζήτημα είναι σε έναν ταυτόχρονο πόλεμο με ακροαριστερους, δημοκράτες, τουρκογυφτους, λαθροορκ και Τούρκους (όλοι αυτοί θα έχουν την στήριξη της χαζαροσιωνιστικης Νέας τάξης, κάτι που κάνει ακόμη δυσκολότερη την επιβίωση μας), πόσοι Έλληνες θα επιβιώσουν, και πόσο χώρο θα έχουν μετά την σύγκρουση. Μας νοιάζει αποκλειστικά η επιβίωση των καθαρών Ελλήνων η τουλάχιστον αυτών με αρκετό Ελληνικό αίμα, δηλαδή πόσοι θα μείνουν από το 15-20% του πληθυσμού του Ελλαδιστάν. Το ζήτημα επίσης είναι, ότι δεν κρατιέται από την επίθεση των εκατομμυρίων ορδων, ο χώρος που έχουμε σήμερα σαν Ελλαδιστάν, εκτός εάν είχαμε και χρησιμοποιούσαμε χημικά και πυρηνικά. Οι αρχαίοι όπως και εσυ, σκέφτονταν την Σικελία, και γενικά τις αποικίες της δύσης σαν μέσο διαφυγής, σε περίπτωση που οι αφροασιατικες ορδές καταλάμβαναν την Νότια ελλαδική, πολλοί Ίωνες που είχαν καταληφθεί τα μέρη τους, όπως αρκετοί φωκαεις και άλλοι ειχαν ήδη αποικισει δυτικά. 3-4 εκατομμύρια δεν είμαστε στο Ελλαδιστάν, εκτός εάν βάζεις και τους άλλους λευκούς της χώρας, όπως Αρβανίτες, Βλάχους, σλαβους, ενετοφραγκολατινους, κ.λ.π. 1,5-2 εκατομμύρια που είμαστε, άνετα αποικιζουμε παντού, απλώς το μέρος πρέπει να ελέγχετε όσο λιγότερο γίνεται από τους νεοταξιτες. Η Νότια Ιταλία-Σικελία, έχει πολλά θετικά και λίγα αρνητικά. Η Αργεντινή και η Νότια Βραζιλία από λατινική Αμερική είναι ίσως κάποιες ακόμα επιλογές, και ίσως περιοχές της Αυστραλίας.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12/9/19 16:38

    Η ομάδα «Ισχύς» είχε καταρτίσει ακόμα και σχέδιο διαφυγής των Ελλήνων προς δυσμάς, σε περίπτωση κατάληψης της πατρογονικής μας γης από τους εχθρούς; Μένω άφωνος! Μα ποιοι είστε, τέλος πάντων; Είναι κρίμα που αυτοδιαλυθήκατε, αν και έχω μια κρυφή ελπίδα ότι κάποιοι από εσάς, ίσως, συνεχίζετε, να αποτελείτε μυστική ομάδα.

    Κάθε μέρα, μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Σήμερα έμαθα και για το Καργκέζε της Κορσικής. Κρίμα που, μετά από σχεδον 300 χρόνια, απέμειναν ελαχιστοι Έλληνες, εκεί. Παλιά, είχα ακούσει τον Πλεύρη, να ισχυρίζεται, ότι ο Μέγας Ναπολέων ήταν Έλληνας της Κορσικής, με καταγωγή από την Μάνη. Επ'ευκαιρίας, οι Αρβανίτες δεν είναι Έλληνες;

    Εδώ και καιρό, παρακολουθώ ντοκυμαντέρ και διαβάζω για τον απόδημο Ελληνισμό. Έχω προσέξει, ότι οι κοινότητες των Ελλήνων, συνήθως, φθίνουν, στο πέρασμα του χρόνου. Όσοι φεύγουν, συνήθως, δεν έχουν καλή μοίρα. Κάποια μέρα, ίσως, συγκεντρώσω όλα τα βίντεο με τις συνεντεύξεις των απόδημων Ελλήνων από όλον τον πλανήτη (αν ενδιαφέρεστε), ώστε να τα δείτε συγκεντρωμένα σε playlist.

    Επίσης, έχω προσέξει, ότι οι εβραίοι, ακόμα και για μια χούφτα από δαύτους, κινούνε γη και ουρανό, ώστε να προστατεύσουν την κοινότητά τους. Φερ'ειπείν, στο δήμο Ιωαννιτών, προς χάριν 50 κατοίκων της φάρας τους, εκλέξαξε δικό τους δήμαρχο. Ενώ εμείς, παρότι έχουμε εκατοντάδες έως και εκατομμύρια Ελλήνων σε κάθε γωνιά της υδρογείου, δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα για αυτούς.

    Τέλος, έχω μια απορία, την οποία κανένας δεν μου έχει λύσει, μέχρι τώρα. Η Ουρουγουάη γιατί μοιάζει να είναι σαν μια άλλη Ελλάδα; Οι ομοιότητες είναι πολλές και εκπληκτικές. Είναι ακατανόητο, τουλάχιστον σε εμένα, πως και γιατί οι Ουρουγουανοί μας συμπαθούν και μας υποστηρίζουν τόσο πολύ, ενώ εμείς σχεδόν αγνοού(σα)με την υπαρξή τους.

    https://www.flogasport.gr/%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%B7-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA/

    https://www.news.gr/kosmos/alles-hores/article-wide/198149/oyroygoyah-ti-tha-ginei-me-ton-terastio-metalliko.html

    ReplyDelete
  4. Μα ποιοι είστε, τέλος πάντων;

    ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ (ΜΗΔΑΜΙΝΟΥ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ (ΠΟΛΛΩΝ) ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.(ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΟΧΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΚΗ)

    ReplyDelete
  5. Anonymous15/9/19 05:53

    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/09/blog-post_20.html

    ReplyDelete