25/09/2019

“ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019”

Από 25 Σεπτεμβρίου έως 04 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019» η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:
  1. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  2. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
  3. Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
  4. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  5. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΩΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ "1." ;
ΚΑΗΜΟ ΤΟ΄ΧΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΗΓΗΤΟΡΩΝ".  https://isxys.blogspot.com/2018/10/2018.html

Στα πλαίσια της εθνικής διακλαδικής τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) φάσεις με αντικείμενο, όχι μόνο την άμυνα, αλλά και την επίθεση. Το μήνυμα του φετινού «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» είναι ότι «δεν κάνουμε μόνο άμυνα, αλλά μπορούμε και επίθεση».

Οι τέσσερις αυτές φάσεις του φετινού «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» είναι:
  1. Διάβαση του Νέστου Ποταμού και επίθεση από την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (25 ΤΘΤ) της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (20 ΤΘΜ). Η άσκηση θα διεξαχθεί νύχτα και προσομοιώνει διάβαση του ποταμού Έβρου.
  2. Άσκηση στο πεδίο «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» τις πρωινές ώρες, με αντικείμενο την αντεπίθεση και την υπέρβαση. Η άσκηση θα διεξαχθεί από την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και τη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (16 Μ/Κ ΜΠ).
  3. Άσκηση στο πεδίο ασκήσεων και βολών «ΑΕΤΟΥ» κατά τη νύχτα με αντικείμενο την επιβράδυνση και την άμυνα, ενώ θα δοκιμαστεί και η τακτική του εφελκυσμού, η οποία συνδυάζει την άμυνα και την επίθεση. Η τακτική του εφελκυσμού αφορά στην άσκηση δύο ισοδύναμων αλλά αντίρροπων δυνάμεων πάνω σε μια εχθρική δύναμη: Μια Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού παρασύρει-προσελκύει μια εχθρική δύναμη σε συγκεκριμένο χώρο και την κατάλληλη στιγμή μια Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία εκτελεί αντεπίθεση για την καταστροφή της εχθρικής δύναμη. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από την 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (12 Μ/Κ ΜΠ).
  4. Αεροκίνηση και αμφίβια κίνηση στη Σαμοθράκη.

No comments :

Post a Comment