06/09/2019

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε άνεργους πτυχιούχους το 2018 (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΩΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ" ΕΝΑΝ ΕΣΜΟ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΥΠΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ (ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ) ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΩΝ 28.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟ-ΜΩΡΟ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΝΑΓΩΤΟΙ", ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.
ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΡΙΧΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΟΛΩΝ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, (ΑΓΡΟΤΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ" ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ (ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 2-3 ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΔΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3-4 ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.

ΤΕΛΟΣ, Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ. ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. Η ΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ "ΕΡΓΑΣΙΑ", ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ. ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑΣ "ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ". ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΚΑΝΕΠ–ΓΣΕΕ με τίτλο: «Εκπαίδευση & Απασχόληση: Βασικά μεγέθη και διαστάσεις μιας επωφελούς διασύνδεσης» ...
  • Η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην ΕΕ-28, με ποσοστό 69,6%, σε απασχολούμενους αποφοίτους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 20-34 ετών το έτος 2018.
  • Η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην ΕΕ-28, με ποσοστό 55,3%, σε απασχολούμενους αποφοίτους τουλάχιστον ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 20-34 ετών το έτος 2018.
  • Την περίοδο 2009-2014 το μέσο ισοδύναμο καθαρό εισόδημα των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών στην Ελλάδα καταγράφει σημαντική μείωση τόσο για αποφοίτους χαμηλού (κατά 4.207€ ή κατά -36,6%) και μέσου (κατά 5.296€ ή κατά -36,6%) όσο και υψηλού (κατά 8.373€ ή κατά -37,3%) μορφωτικού επιπέδου, με μικρές αυξομειώσεις την επόμενη περίοδο (2016-2018).
  • Η Ελλάδα σταθερά βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ-28 σε ό,τι αφορά το μέσο καθαρό εισόδημα των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών χαμηλού (23η θέση) και μέσου (25η θέση) όσο και υψηλού (25η θέση) μορφωτικού επιπέδου για το έτος 2018.
  • Η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά στην ΕΕ-28, με ποσοστό 19,9%, σε ανέργους αποφοίτους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 25-39 ετών για το έτος 2018.
  • Αντίστοιχα αρνητική είναι η πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ-28, με ποσοστό 19,6%, σε μακροχρόνια ανέργους αποφοίτους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 15-29 ετών για το έτος 2018.
  • Η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση στην ΕΕ-28, με ποσοστό 22,3%, σε νέους ηλικίας 15-34 ετών (Neets) που βρίσκονται εκτός εργασίας και ταυτόχρονα εκτός εκπαίδευσης/κατάρτισης (τυπικής & μη τυπικής).
  • Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση στην ΕΕ-28, με ποσοστό 33,9% στην ΚΑΘΕΤΗ αναντιστοιχία προσόντων και δεξιοτήτων, σε εργαζόμενους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η θέση εργασίας των οποίων υπολείπεται του μορφωτικού τους επιπέδου, με το χάσμα να διευρύνεται σημαντικά την περίοδο εντός κρίσης (2010-2018).
  • Η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση στην ΕΕ-28, με ποσοστό 20,5%, σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 25-34 ετών οι οποίοι βρίσκονται σε υλική και κοινωνική αποστέρηση το 2018.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: https://www.kanep-gsee.gr/wp-content/uploads/2019/09/kanep-ekthesi092019.pdf

11 comments :

  1. Anonymous6/9/19 22:48

    Εσείς τι έχετε σπουδάσει, αν επιτρέπετε; Ποιο είναι το γνωστικό σας αντικείμενο; Και πείτε μου, σας παρακαλώ, ποιος θα υπερασπισθεί τους εργαζομένους, από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες;

    ReplyDelete
  2. 6/9/19 22:48

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ, ΘΑ ΑΝΑΙΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ... "ΚΟΥΡΗΤΗΣ"

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΟΡΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ;
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΞΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ ΜΟΥ.

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ , ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΑΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ή ΟΧΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ (ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΦΙΑ , ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ...ΓΣΕΕ
    ΓΝΩΣΤΟΙ, ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ "ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ".

    ΛΥΠΑΜΑΙ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΓΣΣΕ.
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΩ;

    ΟΧΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η ΓΣΣΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ , ΟΧΙ ΕΣΥ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΣΣΕ ΚΟΠΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΕΣΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΟΥ, ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΟΥ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΓΣΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΩΣ "ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ Δ.Υ ΚΑΙ ΟΙ Ι.Υ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
    ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
    ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
    ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ , ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΠΛΗΝ ΑΥΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΡΧΙΝΤΑΒΑΤΖΗΣ (ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ (ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ).
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ (ΜΙΣΘΟ-ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ) ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ -ΟΠΛΙΤΗΣ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΓΣΣΕ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ.

    Υ.Γ: ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ. ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΤΟΥΣ (ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ).
    ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΜΕΣΩ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ).
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous7/9/19 13:38

    Πολύ καλά τα λέει ο Κουρήτης, γιατί καταντήσαμε κάθε πόλη και χωριό να έχει Πανεπιστήμιο! Γιαυτό μπαίνουν γράφοντας μόνο το όνομα τους...
    Εγώ τέλειωσα την Γεωπονική Αθηνών [με 10-15 μαθήματα ανά έτος και άλλα τόσα εργαστήρια, 5,5 χρόνια σπουδών γιατί έχουμε 1 εξάμηνο επιπλέον από το Πολυτεχνείο] και ο μητσοδράκουλας εξίσωσε τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ [των 3 ετών με 3-4 μαθήματα ανά έτος] και απλά τα έκανε 4 ετών "τραβώντας" τα μαθήματα σε μεγαλύτερο διάστημα!!!
    Το αποτέλεσμα; ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!!!
    Επιπλέον μπορούν να γραφτούν απευθείας για μεταπτυχιακό, οπότε θεωρούνται και ανώτεροι από εμάς που τα μαθήματα του μεταπτυχιακού είναι ενσωματωμένα στο πτυχία μας!!! Αποτέλεσμα έχουν περισσότερα μόρια και μεγαλύτερες αμοιβές!!!
    Αυτός ο παραλογισμός μόνο στο ελλαδιστάν υπάρχει γιατί υπάρχει κόμπλεξ να έχουν τα παιδιά ένα χαρτί (πτυχίο νάναι κι ότι νάναι) για να διοριστούν στο δημόσιο!!!
    Όσους δεν πρόλαβε να διορίσει ο καραμαν-αλής του διόρισε ο θαθανδρέου και ερήμωσαν τα χωριά εγκαταλείφθηκε η πρωτογενής παραγωγή γιατί εμφυσήσανε στον λαό ότι ιδανικό είναι ο διορισμός στο δημόσιο!!!
    Τώρα ανώνυμε @ 22:48 αγόραζε αυγά τουρκίας, σκόρδα κίνας, πλήρωνε εμφια υπέμενε τα μνημόνια και έλα να μου μιλήσεις για δικαιώματα! Γιατί όπως κατάλαβες τα δικαιώματα μου σαν επιστήμονας με 4 ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακό χαθήκανε από τις καταστροφικές κυβερνήσεις των 40 τελευταίων χρόνων...
    Α.Α.
    Βέβαια από τότε που πέθανε ο Καποδίστριας ξαναγίναμε αποικία των ευρωπαίων, αλλά επειδή μας βάζουν να ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια, ζούμε με την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας....Τρομάρα μας...

    ReplyDelete
  4. Anonymous7/9/19 13:43

    ME ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΣΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΛΙΓΑΚΙ, ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΡΩΤΟΥΣΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ, ΔΛΔ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΑΛΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ/ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΤΛ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΙΟΛΟΓΗΘΕΙΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΕΚΕΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ'ΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΕΓΩ ΑΠΟ ΧΑΜΑΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ, ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

    ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΑΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ. ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟΥΣ.

    ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΗ ΦΟΛΑ.

    ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΟΘΟ, ΤΡΩΕΙ ΑΠΙΔΙ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΕΣ, ΟΝΕΙΡΟΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ, ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΑ.

    ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ, ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ (ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΟΖΟΙ) ΕΜΠΟΡΟΙ Ή ΟΙ "ΟΒΡΙΟΙ" ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΗΤΑΝ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΡΕΥΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ 12ΧΡΟΝΕΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, ΝΟΜΙΜΩΣ. ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΣΤΑ 10 ΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΣΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΟΥΤΕ ΛΙΓΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΗΤΑΝ 80.000, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 57.000 ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ. ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΟΧΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΦΙΞ. ΕΓΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΒΟΗΘΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΩ ΓΙΑ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ.

    ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ 10 ΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΠΑΧΑΛΟ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΟΦΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΖΑΡΟΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΘΕΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙΣ;

    ReplyDelete
  5. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΩΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ , ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ , ΥΠΟΤΙΜΗΣΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΚΤΙΜΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. Η ΔΟΥΛΕΙά = ΔΟΥΛΕία, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΒΝΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΛΔ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΑΥΤΟ.

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ/ΠΡΟΣΤΑΤΗ/ΔΕΡΡΒΕΝΑΓΑ , ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΠΕΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ. ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.

    ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ , ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΩΝ.

    ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΗΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ , ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ. ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΤΟΣΟ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΩΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΠΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ. (ΓΣΕΕ).

    ReplyDelete
  6. Anonymous7/9/19 19:54

    Δεν κατανοώ την άρνησή σας, να μου αποκαλύψετε, τουλάχιστον, το γνωστικό σας πεδίο, αλλά το αντιπαρέρχομαι. Εγώ έχω σπουδάσει νομική και είμαι υπερήφανη για αυτό, δεν κρύβομαι, αλλά ούτε και μοιράζω φωτοαντίγραφα της ταυτότητάς μου.

    Πρώτον, έχω να παρατηρήσω, ότι παραγνωρίζετε την ιστορική σημασία του ρόλου της ΓΣΕΕ. Μάλλον, δεν κατανοείτε ότι δεν νομοθέτησε το κράτος, εξ αρχής, από μόνο του, υπέρ των εργατών, αλλά πιέστηκε αφόρητα από τους συνδικαλισμένους εργάτες, ακόμα και με προσωπικές θυσίες, δηλαδή με το αίμα αγωνιστών, ώστε να ψηφιστούν νόμοι κατά των εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Και το παράδειγμά σας είναι άσχετο και προσβλητικό. Ίσως συγχέετε το ρόλο των προστατών με το ρόλο των αγωνιστών. Είναι δύο διαφερετικοί και διακριτοί κοινωνικοί ρόλοι, με διαφορετικές αφετηρίες και σκοπούς. Τα κράτη και οι νόμοι τους δεν προκύπτουν, όπως μια πόλη που ρυμοτομείται, πρίν δομηθεί. Η κοινωνία δεν είναι πείραμα σε γυάλα επιστημονικού εργαστηρίου, ώστε να νομοθετούμε, από κάποιο θεωρούμενο σημείο μηδέν. Σας προτείνω, να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο με την ιστορία της ΓΣΕΕ.

    Δεύτερον, εσείς δεν είστε ομοϊδεάτης του κ.Τζήμερου; Εσείς δεν θέλετε λιγότερο κράτος; Εσείς δεν ζητάτε ανάθεση σχεδόν κάθε υπηρεσίας σε ιδιώτες; Συνεπώς, ποιος θα ελέγχει τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες; Θα ανατεθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι θα ανταγωνίζονται στη σύναψη συμβολαίου; Αυτοαναιρείσθε, κύριε, μιλώντας για κράτος.

    Τρίτον, όχι δεν μπορείτε να μην υπάγεστε στο (εργατικό) δίκαιο, εφόσον επιλέγετε να είστε μέλος της χώρας, στην οποία το δίκαιο αυτό έχει ψηφιστεί ως νόμος του κράτους. Η νομοθεσία δεν είναι à la carte, δεν μπορείτε να δεχτείτε μόνο ό,τι σας αρέσει. Δεν μπορείτε να καταργείτε ό,τι δε σας αρέσει. Αρέσει στους άλλους και είστε υποχρεωμένος να το δεχτείτε, ειδάλλως μπορείτε, στα πλαίσια του πολιτεύματός μας, να αγωνιστείτε για την βελτίωσή του. Η κατάργησή του, ενδεχομένως να οδηγούσε σε εκτροπή πολιτεύματος. Αλλάξτε χώρα ή εκτρέψτε το πολίτευμα, εάν νομίζετε ότι μπορείτε.

    Τέταρτον, οι διαπραγματεύσεις των εργοδοτικών φορέων με τις ενώσεις των εργοδοτών δεν είναι όλες «προκάτ», αλλά σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο καθορίζεται από τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού κλάδου. Συνεπώς, παρότι οι κλάδοι διαφέρουν και οι εργασιακές ανάγκες είναι, όντως, ετερόκλητες, αυτό δε σημαίνει ότι διαπραγματεύσεις γίνονται με τους ίδιους απαράλλαχτους όρους. Απλουστεύεστε την διαδικασία του εργασιακού διαλόγου. Εάν δεν το κάνετε σκοπίμως, αλλά από άγνοια, σας προτείνω να διαβάσετε τα πρακτικά από κάποια παλιότερη διαπραγμάτευση.

    Πέμπτον, εάν ο συνδικαλισμός εφαρμοστεί κατά περίπτωση, όπως ευαγγελίζεστε, τότε η εφαρμογή του νόμου δεν θα είναι καθολική, αλλά τμηματική και περιστασιακή, συνεπώς ο νόμος θα είναι αντισυνταγματικός.

    Έκτον, εάν ο ισχυρισμός σας ότι η ΓΣΕΕ είναι αποτέλεσμα αποτυχημένης λειτουργίας κράτους είναι αληθής, τότε πώς εξηγείτε την ύπαρξη τέτοιων ή/και παρόμοιων δομών, σχεδόν, σε κάθε κράτος του ανεπτυγμένου κόσμου;

    Έβδομον, αρνούμενος να συμβάλλετε με συνεισφορά στους συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας, δεν προτείνετε λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα της ΓΣΕΕ. Διότι με το ίδιο σκεπτικό σας, εάν εγώ αρνηθώ την πληρωμή των Δικαστών, με το αιτιολογικό ότι ουδέποτε μηνύθηκα ή μήνυσα άλλον πολίτη, δηλαδή δε χρειάστηκα τις υπηρεσίες τους, τότε θα αναιρούσα τη λειτουργία του ίδιου του Δικαστικού συστήματος και, εν τέλει, του ίδιου του λειτουργήματός μου στις αίθουσες των δικαστηρίων.

    Τουτέστιν, τα επιχειρήματά σας είναι έωλα. Μάλλον δεν είστε καλός συνήγορος του εαυτού σας, με τον τρόπο που αναπτύσσετε την επιχειρηματολογία σας.

    ReplyDelete
  7. Anonymous7/9/19 19:55

    Καταληκτικά, αυτά που θέλετε, ομοιάζουν με Πινοσετική δικτατορία. Μου δίνετε την εντύπωση πως αγαπάτε την ελευθερία σας και τα χρήματά σας, περισσότερο από τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Ίσως, εσείς δεν επιθυμείτε κοινωνικό δίχτυ πρόνοιας. Ίσως, εσείς έχετε επιλέξει να ζείτε σαν «κοσμοκαλόγερος» στην άγρια, παρθένα γη του νησιού σας, χωρίς να σας ενδιαφέρουν οι παροχές όλων μας προς όλους μας. Ίσως, εσείς δε μας έχετε ανάγκη. Ίσως, εσείς σκοπεύετε, να θυσιαστείτε για τα ιδεώδη σας, συνεπώς δε σας ενδιαφέρουν τα γεράματά σας. Όμως, εμείς ή έστω οι περισσότεροι από εμάς ζητούμε και αποζητούμε και αγωνιζόμαστε, μέσω της συλλογικής δύναμής μας που είναι το κράτος, για την διεύρυνσή όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών. Εάν δε σας αρέσουν τα συνδικαλιστικά σας όργανα, μπορείτε, μέσω των εκλογών, να τα αλλάξετε. Άλλη πρόταση δια εσάς, δεν έχω.


    Μαρία

    ReplyDelete
  8. Μαρία

    ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΠΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ, ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...

    1) ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ, ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩ. ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ , ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΔΙΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ " ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΥΠΟΠΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΥΦΥΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΩΝ . ΟΣΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ . ΜΕΡΙΚΩΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ , ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΣΕΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΛΗ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ ΟΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΟΙΝΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ. Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ . ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ , ΟΥΤΕ ΧΡΗΣΙΜΗ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

    ΤΡΙΤΟΝ. ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΩ , ΕΙΜΑΙ ΕΚ ΓΕΝΗΣΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΣΑΦΗΣ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

    ΤΕΤΑΡΤΟΝ. ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΔΙΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΠΕΜΠΤΟΝ. ΗΜΟΥΝ ΣΑΦΗΣ , ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ. ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ , ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΣΕΕ.

    ΕΚΤΟΝ. Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ . Η ΓΣΣΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΕ.
    ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΔΟΜΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΝΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ. ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΒΔΟΜΟΝ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΧΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  9. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΔΕΝΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΙΣΟΙ. Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.
    ΕΧΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ.
    ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΟΠΩΣ Η ΓΣΕΕ.

    ΔΕΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

    Υ.Γ: ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΗ ΠΑΡΕΚΒΑΣΙΣ ΜΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΥΓΙΗΣ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΚΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΟΤΕ. ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΚΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ. ΝΑΙ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

    ReplyDelete
  10. Anonymous8/9/19 16:17

    αη παραταμας μωρη συριζαια χασοδικω που μας ηρθες με νευρακια να μας την πεις κιολας.... τραβα στη κουζινα σου μωρη κλωσσα να μας φτιαξεις κανα σαντουιτς, αντε παγενε στου παναγοπουλου για κανα καφεδακι με ταλλα λαμογια απτο βαθυ πασοκ... χασατε την κουταλα και εχετε παρει τα εθνικιστικα μπλογκς και τα φβ και τα τουι παραμασχαλα για να ξερνατε χολη ολοι σας.. σε βουλωσε καλα ο κουρητης, ενα ενα στα καρφωσε τα καρφια στο φερετρο σας.... που μου χεις και επιχειρηματα.... εωλα ηταν τα δικα σου επιχειρηματα. μια χαρα θα ηταν μια χουντα, μακαρι να υπηρχε ενας πινοσετ στην ελλαδα, αλλα που τετοια τυχη. μας εχετε πρηξει ολοι σας, απτη μια το παπαδαριο με την εβραικη μυθολογια, απτην αλλη το μαρξισταριο με την ταξικη μυθολογια. ξεπερασμενες ξενοφερτες μπουρδες μιας αλλης εποχης που δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που ζουμε τωρα. πουσαι μαρια με τα ροζ, για ξηγαμου γιατι επρεπε να ακουω καθε χρονο τη φωνη της μαριας δαμανακης στο σχολειο;;; ε για πες;;; οχι αλλη πλυση εγκεφαλου. οχι αλλη φολα για ανυπαρκτα πολυτεχνεια και αγωνες δικαιωματιστων. στα ειπε και ο συνελληνας απο πανω στα ειπε και ο κουρητης, δεν υπαρχουν αρκετοι εργατες τωρα πια, ολοι δημοσιουπαλληλικη θεσουλα ζητανε, ολοι κουτσοι στραβοι, επιδοματιες θελουν να γινουν. αλλα λεφτα δεν υπαρχουν. πως θα γινουν αυτα μαρια μου;;; με δανεικα;;; οχι αλλη αριστεριλα. οχι αλλη αλληλεγγυη και αυτοργανωση ανθελληνων. πουσαι μαρια, για πες, γιατι στο ματι που καηκαν 300 αθωοι ελληνες δεν πηγε ουτε ενας αλληλεγγυος;;; ουτε ενα μπουκαλακι νερο δεν πηγατε εκει, γιατι;;; στο πηγαδι κατουρησαμε οι ελληνες;; τετοια αλληλεγγυη νατη βρασω. νομιζετε οτι τα μουσλιμια θα σας δεχτουν με ανοιχτες αγκαλες σε καθεστως σαριας. τοσο μισος εχετε μεσα σας για εμας που πατε και γλυκοτριβεστε στα μαυριδερα μουσλιμια;; σαν την λοιζου που ονειρευονταν "υγρα ψαλιδια" με τη μποφιλιου και 10 πακιστανοαραπηδες στα δαση;;; να χαιρεστε και το ηθικο σας πλεονεκτημα. παρτετο χαμπαρι τελειωσατε φινιτο, το μπολσεβικισταν σας θα καταπεσει φλεγομενο!!!

    https://twitter.com/AOC/status/1170474350937542658

    τεσπα ειναι τετοια η μπολσεβικικη πλυση εγκεφαλου σε ολοκληρο τον πλανητη που αυτα που ζουμε εμεις απο το 74 και μετα, εφτασαν αργα αργα και στο υπερκαπιταλιστικο αμερικα. ολο αυτο το τσιρκο των μπαχαλακηδων και του κρατικισμου ανακαμψε μετα τον αγριο μακαρθισμο και εφτασε με νεο κυμα και στο αμερικα. η κορτεζ με το ονομα του κονκισταδορ κορτεζ, δλδ η μιγαδα απο τους ισπανιοληδες που κατακτησανε τους ιθαγενεις, εγινε μπολσεβικα και θελει υπερκρατος. η μαριονετα του τζορτζ σορος και των λοιπων σιωνιστων που αναθεμα και αν καταλαβαινει οτι ειναι μαριονετα. σαν τον δικο μας τον χαμογελαστο απατεωνα που ειχε αυταπατες, αλλα ακομα δεν εχει παρει χαμπαρι οτι ηταν ενας χρησιμος ηλιθιος που τον χρησιμοποιησαν και τερμα. προλαβε ομως να δωσει την μακεδονια απο ιδεοληπτικη βλακεια. τρελα γλεντια στο αμερικα. αλλα εκει δεν εχει αστεια, εκει θα γινει εμφυλιος στο τελος. θα παρουν τα οπλα οι ρεντνεκς και ολος ο πλανητης θα βλεπει τις ηπα απο ηνωμενες να γινονται διαλυμενες. θα μας παρουν και εδω τα σκαγια, αλλα εδω θα φαμε καλα με τοσες μλκιες που εχουνε κανει οι κωλογεροι που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια. μας χαντακωσαν και γεμισαν την ελλαδα με πουστοβαρβαρους. 10-15 χρονακια ακομα μεχρι να γινει το μεγαλο μπαμ και μετα να γινει ρισετ. τοτε μαρια μου αν (απο θαυμα) ζεις ακομα, θα θυμασαι τις μλκιες που ελεγες για τη γσεε και τα δικαιωματα των εργατων. τα μπουτια σου μαρια μ. εννοια σου μαρια μου και αμα ζω και εγω τοτε, θα κανω ταργκετ πρακτις πανω σου. δεσμευομαι δημοσιως για αυτο.

    https://www.espressonews.gr/sites/default/files/oldarticles/bako1_0.jpg
    τα μπουτια σου μαρια μου!!!! ασχετο αλλα αυτη η φωτο κολλαει παντου

    ReplyDelete
  11. Anonymous8/9/19 16:52

    "ΕΚΤΟΝ. Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ . Η ΓΣΣΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΕ. ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΔΟΜΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΝΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ. ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ."

    ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΙΔΕΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ.

    ReplyDelete