01/08/2019

Ρωσία: Ξεκινά επίσημα η μαζική παραγωγή του νέου μαχητικού Su-57

Η εταιρεία Sukhoi (μέρος της κρατικής κοινοπραξίας United Aircraft Corporation) άρχισε να εφαρμόζει τη σύμβασή της για την παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57 στην ρωσική Αεροπορία, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αντιπροέδρου αναφέρει τα εξής: «Έχει υπογραφεί κρατική σύμβαση στη διεθνή έκθεση όπλων του στρατού (σ.σ. Army Forum 2019) μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και της εταιρείας Sukhoi για την παράδοση μιας παρτίδας μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57. Η Sukhoi έχει αρχίσει να εκπληρώνει τις συμβατικές υποχρεώσεις της». Το κρατικό συμβόλαιο προβλέπει την παράδοση 76 μαχητικών αεροσκαφών Su-57 στη ρωσική Αεροπορία. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε η προγενέστερη προθεσμία παράδοσης του πρώτου αεροσκάφους, που θα είναι πριν από το τέλος του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πρωτότυπο Su-57 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 29 Ιανουαρίου 2010. Από τότε έχουν υπάρξει πολλές διαδοχικές αναβολές της μαζικής του παραγωγής όπως και αναθεωρήσεις προς τα κάτω του αριθμού των αεροσκαφών προς προμήθεια.

https://www.ptisidiastima.com/su-57-mass-production/

2 comments :

  1. Anonymous2/8/19 13:48

    Τραγικό λάθος, πιθανότατα θα παραχθεί, αν παραχθεί τελικά, σε λίγες μονάδες. Αυτό είναι πραγματικά τενεκές!


    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/8/19 18:33

    Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ομιλεί συνεχώς για την αναγέννηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τον εξοπλισμό τους με υπερόπλα αλλά την ίδια ώρα η ρωσική αμυντική βιομηχανία εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο ανίκανη να πραγματοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις. Με τα χρέη να αυξάνονται καθώς το κράτος δεν έχει ακόμα πληρώσει αυτά που έχει παραγγείλει, με ελλείψεις ειδικευμένου προσωπικού και με αδυναμία παράγει, λόγω κυρώσεων, κρίσιμα απάρτια, η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει σοβαρό πρόβλημα.

    https://www.defence-point.gr/news/rosia-katarreei-i-amyntiki-viomichania-ta-chrei-pnigoyn-tis-exaggelies-poytin

    ReplyDelete