05/08/2019

N.R.O - “Sentient”: Αναπτύσσει πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εκτιμήσει πιθανές μελλοντικές εξελίξεις ;

Η υπηρεσία N.R.O (National Reconnaissance Office) έγινε αναγνωρίσιμη στην δημόσια φαντασία από τον θυρεό που χρησιμοποίησαν στον κατασκοπευτικό δορυφόρο USA-247 που δείχνει ένα γιγάντιο χταπόδι να έχει αγκαλιάσει την υδρόγειο με τα πλοκάμια του και από κάτω το σλόγκαν, “Nothing is Beyond our Reach”.

Το πρόγραμμα "Sentient" είναι ένα πείραμα στην προσπάθεια να λαμβάνουμε δεδομένα και να αντλήσουμε πιθανές πληροφορίες για το μέλλον μέσω της τρέχουσας κατάστασης ενός προβλήματος” αναφέρει ένα από τα έγγραφα. Όμως πέρα όμως από την επαγγελματική ορολογία, το Sentient παραμένει απόρρητο και έτσι λίγα είναι γνωστά για τι ακριβώς κάνει ή το πως το κάνει.

Το “The Verge” ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Σαν απάντηση τους δόθηκε ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων που ανήκουν στο πρώην διαβαθμισμένο πρόγραμμα. Αν και τα έγραφα αυτά είχαν λίγα σχετικά στοιχεία, αποκάλυψαν πως η NRO ανέπτυσσε τεχνητή νοημοσύνη, που είναι ικανή να αναλύσει μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να τις διασταυρώσει με στοιχειά που προέρχονται από δορυφόρους. Από ατομικές πληροφορίες και στοιχειά πληθυσμών μέχρι και πληροφορίες για θέρετρα πολεμικών επιχειρήσεων και εχθρικά αεροδρόμια. Το πρόγραμμα θα μπορούσε να κάνει το σύστημα δορυφόρων πιο αποδοτικό και παραγωγικό. Θεωρητικά αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα συνδύαζε εικόνες δορυφόρων με κάθε είδους άλλο δεδομένο, είτε αυτά προέρχονταν από ειδήσεις, περιβαλλοντικούς δέκτες ή ακόμη και πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα.

https://www.ptisidiastima.com/sentient-nro/

No comments :

Post a Comment