02/08/2019

"Ο Μαρξ νίκησε, ενώ εμείς εδώ και χρόνια εορτάζουμε την κηδεία του"

Η παγκόσμια καπιταλιστική κοινωνία πραγματοποίησε τις κυριότερες υποσχέσεις του μαρξισμού υπό διαφορετική μορφή, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Τα τελευταία σύνορα του προλεταριάτου ξαναβρίσκονται στις ανοιχτές πόρτες για τους μετανάστες, όπου ο Μαρξισμός ξαναζεί σε μορφές καθολικό-ανθρωπιστικές, μεταφέροντας τις ξεριζωμένες μάζες από τις χώρες της καταγωγής τους για να ξεριζώσουν με τη σειρά τους τους πληθυσμούς της δύσης. Η ταξική πάλη παραδίδεται στην αντεθνική και αντιρατσιστική πάλη καθώς και στην πάλη κατά του φύλου. Ακόμη και η άμυνα για την ισότητα των προλεταριακών μαζών, παραδίδεται στην κατά προτεραιότητα προστασία των ‘διαφορετικών’ μειοψηφιών. Ο Μαρξισμός μένει ενεργός κάτω από ένα ψεύτικο όνομα. Το τέλος του μαρξισμού, επί μακρόν αναγγελλόμενο, είναι μία περίπτωση φαινομενικού θανάτου. Ο Μαρξ, με αμερικανικό διαβατήριο, χαμογελά πονηρά κάτω από τα γένια του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: http://theodotus.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.html

1 comment :

  1. Anonymous2/8/19 20:29

    Κουρήτη, άδικα χάνεις το χρόνο σου. Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν κάποιοι που γράφουν, απλώς, για να γράφουν. Ο Μαρτσέλλο είναι επαγγελματίας γραφιάς, όπως τόσοι και τόσοι και στην δικιά μας χώρα. Πρόκειται για κείμενο που μετά από λίγες βδομάδες/μήνες θα ξεχαστεί.

    Ο Μαρξ εκτελούσε εντολές. Δεν ήταν ένας τυχαίος. Όπως δεν ήταν τυχαίοι και εκείνοι που του έδωσαν τις εντολές. Προέτρεψε σχεδόν τους πάντες να ενωθούν στη βάση της εργασίας. Στο μεταξύ, η εργασία μας τελείωσε. Σήμερα δεν υπάρχουν αρκετοί εργάτες. Οι περισσότεροι στις δυτικές («ανεπτυγμένες») κοινωνίες είναι βοηθοί, ήτοι δημόσιοι υπάλληλοι, μαζί με τους συνταξιούχους, τις νοικοκυρές και τα ανήλικα. Στους 100 ανθρώπους οι 5-10-15 παράγουν.

    Κάποτε μιλούσα με ευφυέστατο και συνεπή νεαρό κομμουνιστή και οταν του είπα ότι δεν υπάρχουν αρκετοί εργάτες, μου απάντησε ότι τα ίδια λένε κσι οι αναρχικοί, και πρόσθεσε ότι τα παπούτσια που φοράω τα έφτιαξαν εργάτες (το ότι εγώ ομιλούσα για την Ελλάδα, αυτό δε φάνηκε να τον απασχολεί), και έπειτα μου είπε ότι περιμένει, πρώτα, να δημιουργηθούν φάμπρικες στην Ελλάδα, ώστε, μετά, να αναπτυχθεί το εργατικό κίνημα. Δεν πίστευα αυτό που άκουσα, οπότε εγκατέλειψα το διάλογο.

    Το εγχείρημα απέτυχε, αλλά εκείνοι που έδωσαν τις αρχικές εντολές, συνεχίζουν να επιδιώκουν την επιτυχία του. Επιστράτεψαν, λοιπόν, κάθε ατσούμπαλο «παρτάλι»* και το άφησαν ελεύθερο να αλωνίζει.

    Το εγχείρημα θα αποτύχει με ένα μεγάλο εκκωφαντικό μπάμ, αλλά εκείνοι που έδωσαν τις αρχικές εντολές, παρότι εδιώχθησαν 119 φορές, από 89 χώρες, τα τελευταία χιλιάδες χρόνια, και προσεχώς θα διωχθούνε ξανά, εντούτοις, θα επιβιώσουν. Και το κοσμικό γαϊτανάκι θα συνεχιστεί. Όλα τριγύρω αλλάζουνε, μα όλα παρόμοια μένουν.


    *«Για τους παραπάνω λόγους και για άλλους τόσους οι AV είναι εχθροί μας. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία μαχόμενα για την ολική απελευθέρωση ως την καταστροφή του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού.» https://athens.indymedia.org/post/1599258/

    ReplyDelete