17/07/2019

Συνεργασία Wind–Huawei κάνουν την Καλαμάτα την πρώτη πόλη 5G

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ, (ΠΑΤΡΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 5G. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΠΤΙΚΕΣ.  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΕΦΕΡΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΡΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ "5G".
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΠΛΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟΠΙΚΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ή/και ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ "ΣΕΡΒΙΡΑΝ" ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ Huawei ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΠΟΥ Η WIND ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΛΔ... ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ "ΕΖΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΕΣ "ΝΕΕΣ ΥΠΕΡΥΨΗΛΕΣ" ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΛΔ 20-30 Mbps ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ...

H WIND σε συνεργασία με τη Huawei δημιούργησαν από κοινού μια ζώνη λειτουργίας της εμπειρίας 5G, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην πόλη της Καλαμάτας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε αυτή τη ζώνη λειτουργίας, αναπτύχθηκαν σημεία στα οποία κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του δικτύου 5G το οποίο είναι βασισμένο Ε2Ε σε εξοπλισμό της Huawei. Με βάση αυτό το δίκτυο και με χρήση 5G Smartphone και CPE της Huawei, παρέχεται στο κοινό η δυνατότητα να γευτούν την υπέρτερη εμπειρία ταχυτήτων 5G. Το πιλοτικό δίκτυο που αναπτύχθηκε καλύπτει την κεντρική πλατεία της πόλης και σημεία ενδιαφέροντος όπως το Δημαρχείο, το Πνευματικό κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, αλλά και το ξενοδοχείο Filoxenia του Ομίλου Grecotel στην παραλία της πόλης, αναδεικνύοντας την Καλαμάτα στην πρώτη πόλη στην χώρα που εγκαινιάζει τη λειτουργία του δικτύου 5G.  Tο πιλοτικό αυτό δίκτυο υλοποιήθηκε με χρήση εμπορικά διαθέσιμου εξοπλισμού, λογισμικού και λύσεων 5G της Huawei. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με το 5G smartphone HUAWEI Mate 20X και το Huawei 5G CPE Pro, καταγράφηκαν εντυπωσιακές ταχύτητες στη χρήση data καθώς άγγιξαν επιδόσεις αντίστοιχες σύνδεσης με οπτική ίνα (>1.2 Gbps download), ταχύτητες δηλαδή πολλαπλάσιες από αυτές των υπαρχόντων δικτύων 4G.

Όπως δήλωσε o Jacky Chen, CΕΟ Huawei Ελλάδος: “Η Huawei συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχή ανάπτυξη ενός πιλοτικού δικτύου 5G προσφέροντας μια υπέρτερη εμπειρία υπηρεσιών βασισμένη σε εμπορικά τερματικά και CPE. Η Huawei θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί με την τηλεπικοινωνιακή αγορά για να προωθήσει συστηματικά και με επιτυχία, την ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα.Η Huawei είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας για περισσότερα από 15 χρόνια και παρέχει συνεχώς και απρόσκοπτα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στην ελληνική αγορά. Aπώτερος στόχος της εταιρείας είναι να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις”. Η Huawei έχει ήδη υπογράψει περισσότερα από 50 συμβόλαια και συμφωνίες με 30 χώρες για την προώθηση της τεχνολογίας 5G και έχει εξάγει περισσότερους από 150.000 σταθμούς βάσης 5G ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, ως προς την εξαγωγή τεχνολογίας 5G. Έως σήμερα, 211 εταιρείες από τη λίστα Fortune Global 500, συμπεριλαμβανομένων 48 από τις κορυφαίες 100, και συνολικά πάνω από 700 πόλεις σε όλο τον κόσμο, έχουν επιλέξει τη Huawei ως τον συνεργάτη τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

ΑΜΠΕ

4 comments :

  1. Anonymous17/7/19 19:11

    Η πρώτη πόλη είναι τα Τρίκαλα!.... Σε λίγα χρόνια θα δούμε πως θα είναι στην υγεία τους οι κάτοικοι αυτή της περιοχής στην Ελλάδα!... Νέα δίκτυα 5G: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες!... http://dia-kosmos.blogspot.com/2017/10/5g.html Διαγγελέας

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ , ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ. ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ.

      Delete
  2. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 'Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 5G XAXAXA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ 5G, ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, "ΠΙΛΟΤΙΚΑ" ΤΩΡΑ.
      ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 5G;
      ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ. "ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ" ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 5G, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο "ΔΙΑΓΓΕΛΕΑΣ".

      Delete