14/07/2019

Κόντρα Γαλλίας–Ιταλίας για λαθρομετανάστες, Μ.Κ.Ο και Καρόλα Ρακέτε

- Δωρεά ύψους 100.000 ευρώ  έκανε η πόλη του Παρισιού στην γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee που μεταφέρει και διακινεί λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο.
 - Η πόλη του Παρισιού θα τιμήσει με το μετάλλιο Grand Vermeil τις δύο πλοιάρχους του πλοίου Sea Watch 3, την Καρόλα Ρακέτε και την Πία Κλεμπ, προκειμένου να δηλώσει και να επαναλάβει τη στήριξή της στις γυναίκες και τους άνδρες που καθημερινά κάνουν διακίνηση λαθρομεταναστών, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Η επικεφαλής ενός μικρού ιταλικού, κόμματος, η Τζόρτζια Μελόνι, δεν πήγε στην δεξίωση στην πρεσβεία της Γαλλίας για τη γιορτή της 14ης Ιουλίου. Περίπου είκοσι μέλη του κόμματος της, «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’ Italia) διαδήλωσαν αργά το απόγευμα έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη την ώρα που έφταναν Ιταλοί πολιτικοί για να παραστούν στη δεξίωση. «Εκτός από το γεγονός ότι τίμησε την πλοίαρχο του Sea Watch 3, το Παρίσι έκανε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στη ΜΚΟ SOS Mediterranee προκειμένου να προχωρήσει σε νέες αποστολές διάσωσης. Φυσικά υποθέτω ότι αυτές οι αποστολές θα καταλήξουν στα γαλλικά λιμάνια, σωστά;», διερωτήθηκε η Μελόνι στον λογαριασμό της στο Facebook. Κατήγγειλε μάλιστα στις «νέες απαράδεκτες προκλήσεις του Παρισιού».

Ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής του κόμματος Λέγκα, επανέλαβε χθες τις έντονες επικρίσεις του εναντίον της Γαλλίας. «Γαλλική υποκρισία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαλβίνι υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία δεν απάντησε σε καμία από τις εκκλήσεις για βοήθεια που απηύθυνε η Ρακέτε, την οποία πλέον το Παρίσι παρουσιάζει ως «ηρωίδα». «Οι Γάλλοι έχουν σχέσεις με μια ΜΚΟ που κάνει πολιτική στην Ιταλία και με ένα πρόσωπο που χτύπησε σκάφος της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή Ιταλών», υπογράμμισε ο Σαλβίνι.

AΜΠΕ

No comments :

Post a Comment