02/07/2019

ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Εντός των ημερών η υπογραφή της σύμβασης προμήθειας τριών σκαφών περισυλλογής λαθρομεταναστών και διακομιδής ασθενών

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΟΥΤΕ Η ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Λ.Σ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ. ΕΧΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ; ΕΧΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ; ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΔΑΠΑΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ;

ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 85% ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 15% ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 85% ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΦΟΡΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 50-50 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 57,5 %.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΑΝΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ", ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΕΜΕΝΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια τριών (3) σκαφών για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, ύστερα από διεθνή, ηλεκτρονικό και ανοικτό διαγωνισμό. Τα σκάφη θα κατασκευαστούν σε ελληνικό ναυπηγείο, το οποίο η ανακοίνωση του Υπουργείου δεν κατονομάζει. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ύψους € 1.410.000, θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Τα τρία (3) σκάφη θα αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση περιστατικών που άπτονται της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως περιστατικά περίθαλψης αδύναμων προσφύγων στη θάλασσα και την εξυπηρέτηση περιστατικών διακομιδής βαρέως πασχόντων ασθενών.

Το ολικό μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα (10) άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό-υγειονομικό εξοπλισμό, όπως φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, συλλογή χειρουργικών εργαλείων, βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών κλπ. Στη σύμβαση θα περιλαμβάνεται και η εν συνεχεία υποστήριξη των σκαφών για τουλάχιστον έξι (6) χρόνια ή 6.000 ώρες λειτουργίας. Η συγκεκριμένη προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), κατά 85%.

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Με 54 οχήματα τύπου “pick up” ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή

No comments :

Post a Comment