17/06/2019

Η.Π.Α: Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων ενέκρινε τη δημιουργία της "Space Force". Θα υπάγεται στην Πολεμική Αεροπορία (USAF), αλλά θα είναι αυτόνομη.

Η τροπολογία για τη δημιουργία του Space Force πέρασε με τη συγκατάθεση τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών και προτάθηκε από τον Jim Cooper του Δημοκρατικού κόμματος και τον Mike Rogers του Ρεπουμπλικανικού. Πέρασε με 33 ψήφους υπέρ έναντι 24 κατά.

«Όπως έχω πει επανειλημμένως, το μέλλον των πολεμικών συγκρούσεων θα διεξαχθεί στο διάστημα. Η Ρωσία και η Κίνα μας ξεπερνούν στο διάστημα και πρέπει να έχουμε ένα σκέλος του στρατού που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτή την αποστολή». Δεν είναι λοιπόν απλά μια δαπάνη 13 δις $, ένα «επίχρυσο σχέδιο» όπως είχε προταθεί από τον γραμματέα της Πολεμικής Αεροπορίας“ δήλωσε ο Cooper.”Αντίθετα, πρόκειται για την αναδιοργάνωση του τομέα έτσι ώστε οι οι ειδικοί του διαστήματος να αναγνωριστούν κατάλληλα, όπως και το έργο που προσφέρουν. Το Space Corps έχει περάσει από αρκετές φάσεις. Όταν ο Πρόεδρος Τράμπ μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως σχετικά με την ιδέα, η πρόταση ήταν για μια εντελώς ξεχωριστή πτέρυγα του στρατού. Αν και η νέα πρόταση δεν δημιουργεί ξεχωριστό σώμα, το Space Force θα έχει κάποιας μορφής αυτονομία. Όπως συμβαίνει και στο Σώμα των πεζοναυτών, το Space Force θα διευθύνεται από έναν τετράστερο Διοικητή, ο οποίος θα γίνει μέλος των Μικτών Αρχηγών Επιτελείου. Ο Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας «μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό, εναλλακτικό σύστημα για την αγορά των εξοπλισμών. Το Space Corps θα αναλάβει λειτουργίες, περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις των διαστημικών στοιχείων της Πολεμικής Αεροπορίας (συμπεριλαμβανομένων όλων των περιουσιακών στοιχείων, των αρχείων, των εγκαταστάσεων, των δραστηριοτήτων, των εγκαταστάσεων, των οργανισμών και των έργων)». είπε ο Ρότζερς.

Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος ενός έτους μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και του Διαστημικού Σώματος, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή έδωσε σε αμφότερους τους οργανισμούς ένα περιθώριο κινήσεων, ορίζοντας ως τελική προθεσμία για την ολοκλήρωσή την 31η Δεκεμβρίου του 2023.

House Committee Approves "Space Corps"

https://www.onalert.gr/kosmos/space-force-eidiko-soma-sto-diastima-apoktoyn-oi-ipa/350335/

No comments :

Post a Comment