26/06/2019

Σαλβίνι: «Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει»

Το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την αυτοάμυνα με όπλα. Με 373 «Ναι» έναντι 104 «Όχι», το σώμα ψήφισε την τροποποίηση των άρθρων 52 και 55 του ποινικού κώδικα. Το νομοσχέδιο εισήγαγαν προς ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο. Και οι δύο ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά. Με βάση τις ισχύουσες συνθήκες όποιος αμύνεται με όπλα κατά προσώπων που παραβιάζουν το σπίτι ή την επιχείρησή του, κρίνεται (εξετάζεται αστυνομικά και ίσως δικαστικά) «πάντοτε». Με τον νέο νόμο δεν θα κρίνεται καν.

"Όταν ένας μασκοφόρος στέκεται στο ένα μέτρο μπροστά μου, πρέπει να αμυνθώ, αφού πρώτα καταλάβω, εάν ο δράστης με απειλεί, αν το πιστόλι του είναι πραγματικό κι αν το μαχαίρι του είναι ακονισμένο. Και σας λέω: Αν μέσα στη νύχτα δω έναν μασκοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου, τότε θα τον κανονίσω. Αν φοβηθώ, νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει", ανέφερε ο Σαλβίνι.

Στις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των Ιταλών είναι υπέρ αυτής της τροποποίησης. Εξάλλου, τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, υπέρ του Νόμου και της Τάξεως, είχαν προαναγγελθεί στο πρόγραμμα της Λέγκας.

Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν για καταστάσεις «Άγριας Δύσεως» στην Ιταλία.

O Μ.Σαλβίνι ζήτησε την σύλληψη του πληρώματος του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης "Sea Watch" και την κατάσχεση του πλοίου που αψήφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Μετά τον ελλιμενισμό, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την πλοίαρχο του σκάφους, ενώ οι λαθρομετανάστες παραμένουν στο σκάφος.

Εξοργισμένος ο Μ.Σαλβίνι προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας: "Πρώτα ήταν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, έπειτα στην Μάλτα. Εβαλαν τις ζωές των μεταναστών σε κίνδυνο και τώρα θέλησαν να φτάσουν με οποιοδήποτε κόστος στην Ιταλία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διασώστες αλλά διακινητές και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν. Τα λιμάνια της Ιταλίας είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά για όλους τους διακινητές ανθρώπων. Παρόλο που το πλοίο είναι γερμανικό φέρει σημαία Ολλανδίας. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Το πλοίο αυτό προχώρησε σε μια πρόκληση και μια εχθρική πράξη. Εγραψα σχετικά στον Ολλανδό συνάδελφο μου και χαίρομαι που η πρεσβεία μας στην Χάγη προχώρησε σε επίσημο βήμα απέναντι στην κυβέρνηση της Ολλανδίας. Η Ιταλία αξίζει σεβασμό. Περιμένουμε από την Ολλανδία να πάρει τους μετανάστες"

Την Τετάρτη, η Ρακέτε αψήφησε τον αποκλεισμό την ιταλικών χωρικών υδάτων που επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκα, και εισήλθε στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αλλά οι ιταλικές αρχές της αρνήθηκαν να εισέλθει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.  Αυτή τη στιγμή το SeaWatch3 εισέρχεται στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», τόνισε με tweet η ΜΚΟ καθώς το σκάφος προσέγγιζε σήμερα το λιμάνι. «Κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» «Εχουν περάσει σχεδόν 60 ώρες από τότε που κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν άκουσε. Κανείς δεν πήρε ευθύνη. Για ακόμη μια φορά εξαρτάται από εμάς, από τη Ρακέτε και το πλήρωμά της να μεταφέρουν τους 40 ανθρώπους με ασφάλεια» πρόσθεσε η Sea-Watch. Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI, η νεαρή καπετάνιος του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε πλοίο του Ναυτικού της χώρας». Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη. «Μόλις συνελήφθη», επιβεβαίωσε ο Νεουγκεμπάουερ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχείρησε να αποτρέψει τον ελλιμενισμό του Sea Watch, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη μέση ώστε να μην παγιδευτεί σε προβλήτα.

Χθες Παρασκευή, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στο περιθώριο της G20 στην Οσάκα, ανέφερε ότι «τρεις-τέσσερις χώρες θα είναι διαθέσιμες για την κατανομή» των μεταναστών. Είχε νωρίτερα κατηγορήσει την πλοίαρχο ότι προέβη σε «απίστευτα σοβαρή» ενέργεια όταν αποφάσισε να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αψηφώντας την απαγόρευση της Ρώμης. Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό δήλωσε ότι «υπήρξαν ορισμένα θετικά νέα από τα κράτη μέλη», αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να παράσχει λεπτομέρειες, καθώς «εξακολουθούν να γίνονται εντατικές επαφές με πολλά κράτη μέλη». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Sea-Watch Τζόρτζια Λινάρντι, η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία προσφέρθηκαν να υποδεχθούν τους παράνομους μετανάστες. Η Γερμανία είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να υποδεχθεί μερικούς ανθρώπους στο πλαίσιο κοινής προσπάθειας με άλλα κράτη μέλη της Ενωσης. Η Λινάρντι, σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι η Ρακέτε τέθηκε υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και παραβίαση των κανόνων περί ναυσιπλοΐας, καθώς αγνόησε την εντολή της ιταλικής ακτοφυλακής.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

No comments :

Post a Comment